- SSD veya HDD modeli
- WD My Passport harici sabit disk 5 TB
İyi akşamlar, bugün iftardan sonra program yüklemek için bir arkadaşın laptopuna benim WD my passport 5TB'lik harici HDD'yi taktım. Hiçbir sorun yokken dosyaları aktardıktan sonra birden harici disk açılmadı, baktım RAW formatına dönmüş. Kurtarmak için chkdsk /f yazdım CMD'ye ve taramaya başladıktan yaklaşık 1-2 saat sonra sadece 256 tane dosyayı tamir etti 256/246000 civarında yani ilerleme %0.1 bile değildi. CTRL+C ile durdurdum. Daha sonra diskin sağlığına baktığımda sağlık %52'de ve 152 zayıf sektör bulunuyor. 5TB'nın yaklaşık olarak 3TB'si dolu fakat bunun 500GB-1TB arası benim için önemli dosyalardan oluşuyor. HDD'yi belki 1-2 kere düşürmüşümdür o da 1 sene önce, kasanın üzerinde duruyor genellikle. Hepsini kurtarmayı elbette isterim fakat önceliğim işimle ilgili olan dosyalar. Veri kurtarma merkezlerine baktığımda HDD kurtarma fiyatı 8.000 TL'den başlıyor Ankara'da. Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.
Bir de arkadaşlar HDD'yi taktığımda içindeki disk dönüyor, bazıları dönmediği zaman tamamen bozulduğunu falan yazmıştı da. Disk takılıyken içinden ses vb geliyor bunu da belirteyim dedim.
Bir de arkadaşlar HDD'yi taktığımda içindeki disk dönüyor, bazıları dönmediği zaman tamamen bozulduğunu falan yazmıştı da. Disk takılıyken içinden ses vb geliyor bunu da belirteyim dedim.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: