RAW olmus SSD'den veri kurtarmak mümkün mü?

friskybith

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
KASA: Lian Li O11 Vision

İŞLEMCİ: Ryzen 7 7800X3D

SSD: Kingston KC30001TB +SAMSUNG 980 PRO 1TB

RAM: CORSAİR VENGEANCE 2*16 6000MHZ

GÜÇ KAYNAĞI: MSI MPG A1000G

EKRAN KARTI: ASUS ROG STRİX 4080 16GB

SIVI SOGUTMA: ASUS ROG RYUJİN III ARGB

ANAKART: ROG STRİX X670E-E GAMİNG

MONİTÖR: ROG STRİX OLED XG27AQDMG

MOUSE: ROG PUGİO 2

KLAVYE: ASUS ROG CLAYMORE II

MOUSEPAD: STEELSERİES XL RGB
SSD veya HDD modeli
Kc3000 2tb
Arkadaşlar selam bilgisayarı sıfırlama işlemi yaparken kilitlendi ve kapatip açtığımda sıfırlama işlemi tamamlanamadi gibi bir uyari geldi ama sistem açıldı. Neyse diğer SSD'ye baktığımda sistem okumuyordu RAW olmuştu formatlamam gerektiğini söylüyordu ama icinde dosyalarim var. Formatlarsam her şey silinir sanirim var mı bir yolu verileri kurtarmanın?

Dosyalarınız çok önemli ise hiçbir şey yapmayın ya da çok dikkatli olun, verileri kurtarmak mümkün. Benzer bir durumda 2 saniyede kurtarmıştım ama hatırlamam lazım hangi programı kullandığımı. ( Tabi işlem 2 saniye, saatlerce araştırmadan sonra)

- İlk denenmesi gereken şey sadece mbr/partition table'nin kurtarılması.
Hatırladığım kadarı ile Lazesoft veya disk genius programı ile mümkün. Lazesoft ücretsiz, disk genius daha iyi bir program ama ücretsiz versiyonundaki kısıtlamalar arasında partition table var mı emin değilim.
- ikinci olarak yukarıdaki yöntemin başarılı olmaması halinde Yine aynı programların veri kurtarma özelliğini kullanabilirsiniz ama SSD lerde veri kurtarma işi çoğunlukla sıkıntılı ve başarısız.

Bilgisayar bilginiz ne kadar bilmiyorum. Belirttiğim programlarla kurtarılma ihtimali yüksek.

EK: ilk işlemde veri kurtarma ama kurtarılacak tek veri partition table. Bu işlemden sonra SSD deki diğer tüm veri ve dosyalar sanki SSD hiç bozulmamış gibi görünür ve kullanılır oluyor, taşımak gerekmiyor.

İkinci yöntemde belirtilen işlem veri kurtarma denildiğinde akla gelen işlemdir ve veriler başka bir diske taşınarak yapılır.

Son düzenleme:
Partition table olayini nasil yaparim? Ve başarılı olma ihtimali varmi ssd saglam çünkü hicbir sorunu yok.

Nasıl tarif etsem bilemedim. İstisnai bir konu, Windows ayar tarif etmeye benzemiyor.
Adım adım yapalım.
Lazesoftu kullanacağız çünkü benim PC de kurulu, dolayısı ile tarif edebilirim.
Linkte en üstteki Home Edition'u indirip kurun.
Programı çalıştırın.
Recovery yazan yerlere değil
Disk image - Clone yazan yere tıklayın ve buraya mesaj atın tamam diye.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tamam tikladim menu açıldı.

Sol tarafta aşağı doğru sekmeleri oku. Bir tanesi restore toolun altında - rebuild MBR. SSD'yi seçerek kullan o sekmeyi.

Şimdi çık lazesoftu kapat tamamen ve geri girip bu sefer ilk ekranda data Recovery'ye tıkla. Sanırım buldum eskiden yaptığım yöntemi. İnşallahhh.

Açılan yerde "unformat"seç.
Yine disk listesi çıkacak.
SSD'yi seç ve işlemi tamamla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…