Rawm ES21 Pro dongle çalışmıyor

Vavuenx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bir ay önce forumdaki önerilerle Rawm ES21 Pro mouse aldım Wraithesports sitesinden. Mouse gayet güzel çalışıyordu, halen çalışıyor ama dongle ışıkları yanmıyor ve mouse kablosuz çalışmıyor. Bugün şarj olması için bilgisayara bağlı bir Type-C kablosunu mouse takıp kullandım, aynı zamanda dongle de duruyordu kabloda ama hiçbir ayar dokunma falan yapmadım. Şarj olduktan sonra mouse bağlı olan kabloyu çıkarıp kablosuz şekilde kullanmaya devam etmek istedim ama şimdi dongle önceden olduğu gibi ışık yakmıyor ve mouse bağlanmıyor hiçbir şekilde. Aygıt Yöneticisi'nden mouse ve dongle sildim. Dongle bilgisayara takılınca okuyor bilgisayar, takar takmaz Aygıt Yöneticisi'nde mouse oluşturuyor dongle için. Farklı slotlara da taktım; anakarta da taktım, bir şey değişmedi. Wraith sitesinde birisi şarj olduktan sonra dongle görmediğini söylemiş, Gaming+ ayarını açmak gerekiyor yazmış. Gaming+ ayarını açtım ama dongle yine de çalışmıyor. Bu fareyi kullananlar varsa nasıl çözebilirim, yardımcı olabilir mi?

Merhaba, bir ay önce forumdaki önerilerle rawm ES21 Pro mouse aldım wraithesports sitesinden. Mouse gayet güzel çalışıyordu, halen çalışıyor ama dongle ışıkları yanmıyor ve mouse kablosuz çalışmıyor. Bugün şarj olması için bilgisayara bağlı bir Type-C kablosunu mouse takıp kullandım, aynı zamanda dongle de duruyordu kabloda ama hiçbir ayar dokunma falan yapmadım. Şarj olduktan sonra mouse bağlı olan kabloyu çıkarıp kablosuz şekilde kullanmaya devam etmek istedim ama şimdi dongle önceden olduğu gibi ışık yakmıyor ve mouse bağlanmıyor hiçbir şekilde. Aygıt Yöneticisi'nden mouse ve dongle sildim. Dongle bilgisayara takılınca okuyor bilgisayar, takar takmaz Aygıt Yöneticisi'nde mouse oluşturuyor dongle için. Farklı slotlara da taktım; anakarta da taktım, bir şey değişmedi. Wraith sitesinde birisi şarj olduktan sonra dongle görmediğini söylemiş, Gaming+ ayarını açmak gerekiyor yazmış. Gaming+ ayarını açtım ama dongle yine de çalışmıyor. Bu fareyi kullananlar varsa nasıl çözebilirim, yardımcı olabilir mi?

Sorunu çözdünüz mü? Bu fareyi almak istiyorum ama deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Sorunu çözdünüz mü? Bu fareyi almak istiyorum ama deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Mouse driverında küçücük bir yer var açılışta görünen, dongle bağlantısı için ona tıklamak gerekiyor. Onun dışında ne yaparsan yap olmuyor. Normalde ilk taktığında dongle okuyor ama bir nedenden dolayı kendi kendine o seçenek kapanmış, ben de saatlerce arayıp şans eseri gördüm onu. Tıklayınca düzeldi şu an kullanıyorum. Mouse şarjı iyi gidiyor, oldukça hafif, palm grip için çok iyi. Kendi geldiği kablosu olur da şarjı biterse ve kablolu kullanmaya devam etmek istersen aşırı ağır. Bir Type-C kablo bulup takmak şart. Ben Dongle'i o kabloyla bağlıyorum ama kablolu mouse olarak kullanacağım zaman başka bir Type-C kabloyu fareye takıyorum, yoksa kablo fareye göre o kadar ağır ki kullanmayı zorlaştırıyor. Bence alabilirsin kötü bir mouse değil ha daha 1 ayı ancak geçti benim belki bozulur 3 ay sonra bilemem.

Dongle dediği gibi 8K çok fark etmiyorum ben bir de çoğu oyun 8K dongle geçtiğinde FPS düşmesi veriyor anlamadığım bir şekilde. Bilmiyorum ne kadar profesyonel kullanacaksın ama genel olarak iyi bir mouse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı