Corsair Void Elite kulaklığımın ortadan ikiye ayrılmasıyla yeni bir kulaklık arayışına girdim. Önce HS80 almayı düşündüm ancak son iki seferdir önce HS50 sonra Void Elite her ne kadar görünümde malzeme kalitesi iyi olsa da biri senesi olmadan dökülmeye, diğeri de ortadan ikiye ayrıldı. O yüzden HS80 her ne kadar uygun bile olsa içime sinmedi, sinemedi.
Diğer setlerimde Razer olduğu için uzun bir süre Blackshark V2 Pro modeline baktım, o da bir hayli zam yeyince dün Vatan'da karşıma Barracuda (düz modeli, X değil) çıktı. Hızlı bir araştırma ile bu kulaklığı almış bulunuyorum. Karşılaştırmalarımı Void Elite ile yapacağım çünkü hem hafife alınacak bir kulaklık değil hem de uzun süre kullandım.
X modelini alacak arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum ki, malzeme ve ses açısından ufak tefek farklar var. Fakat X modeli kullanılan sürücünün daha ufak olması sebebiyle 50 saat şarj süresi var.
www.razer.com
V2 Pro ile aynı ses sürücüsüne sahip bu kulaklıkta önemli farklardan biri mikrofon olarak farklı bir teknoloji kullanılması.
Ses %50 civarında kısık olurken, %70 ve sonrasında çok fazla yükseliyor. Yani ses seviyesi benim için iyi. Kafanızda ufak bir sinema salonu taşıyorsunuz.
- Pahalı. Gerçekten pahalı bir kulaklık. (5150 TL)
Açıkçası kafamda hep V2 Pro vardı fakat hem sürücüleri aynı hem de görünüm olarak ondan zarif olması ve ayrıca mikrofonu gömülü olması sebebiyle oldukça içim rahat.
Diğer setlerimde Razer olduğu için uzun bir süre Blackshark V2 Pro modeline baktım, o da bir hayli zam yeyince dün Vatan'da karşıma Barracuda (düz modeli, X değil) çıktı. Hızlı bir araştırma ile bu kulaklığı almış bulunuyorum. Karşılaştırmalarımı Void Elite ile yapacağım çünkü hem hafife alınacak bir kulaklık değil hem de uzun süre kullandım.
X modelini alacak arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum ki, malzeme ve ses açısından ufak tefek farklar var. Fakat X modeli kullanılan sürücünün daha ufak olması sebebiyle 50 saat şarj süresi var.

Hybrid Gaming and Street Headset - Razer Barracuda | Razer United States
A wireless headset designed for both home gaming and mobile entertainment. Fitted with noise-cancelling mics with crystal-clear voice pickup.

V2 Pro ile aynı ses sürücüsüne sahip bu kulaklıkta önemli farklardan biri mikrofon olarak farklı bir teknoloji kullanılması.
Ses
Razer'ın ürettiği Triforce Titanium sürücülerini kullanıyor, benim için en önemli kısım bu haliyle. Ses kasmayla işim olmaz ama AAA oyun oynamak ve film izlemek için sıkça kullanırım. Diğer kulaklığımda Dolby kullanıyordum ve ekolayzer buff ile ses seviyesi çılgındı. Bu kulaklıkta ise haliyle biraz daha kısık geldi ancak THX, Dolby'den biraz daha iyi bir teknoloji gibi duruyor. Genel olarak bass ve tizz çok daha kaliteli benim eski kulaklığıma göre. Ekolayzer ile daha da güzel olabilir. Kullandığım ayarlar, THX seçili ve Movie ayarı. Bass boost da +23 verdim.Ses %50 civarında kısık olurken, %70 ve sonrasında çok fazla yükseliyor. Yani ses seviyesi benim için iyi. Kafanızda ufak bir sinema salonu taşıyorsunuz.
Mikrofon
Henüz deneyemedim ancak benim kafamda sürekli vantilatör çalışıyor, dolayısıyla bu sesi kısması için gürültü önlemeyi açtım, sadece low seviyeden high'a aldım çünkü çok sesli bu meretler bilirsiniz. Mikrofon tek tarafta değil, iki tarafta var. Discord'da denediğim kadarıyla gömülü olmayan kulaklıklar ile arasında hiçbir fark yok hatta onlardan çok daha iyi, dediğim gibi farklı bir teknoloji ile üretilmiş. Çok hassas olduğu belli mikrofonun. En azından bana Void Elite'ın mikrofonundan sonra ilaç gibi geldi.Rahatlık
Kulaklık yaklaşık 300 gram ağırlığında, kulak padleri çok yumuşak ve kumaş. Terletme yapmıyor.Genel olarak artılar ve eksiler
- Kaliteli malzeme ve rahatlık.
- Kablosuz kulaklığa göre hafif.
- Mikrofon derdiniz olmaması, gömülü mikrofonlara sahip olması.
- Ses kalitesi olarak müzik, oyun ve filmlerde ufak çaplı bir sinema salonu.
- THX Spatial.
- Mikrofonda gelişmiş gürültü engelleyeciler var.
- Ortam seslerini kısıyor, biri bir şey söylese duymanız için çıkarmanız lazım.
- Pahalı. Gerçekten pahalı bir kulaklık. (5150 TL)
Pahalıysa neden aldım?
Çünkü pek fazla bir alternatifi yok. HS80'in kablosuz modeli de bu fiyat ve saydığım özellikler onda yok. Zaten Corsair'e mesafeliyim. Hem kablosuz olsun hem de kaliteli olsun derseniz zaten 4000'den aşağı kulaklık yok, bir de bunun X modeli var o 1000 lira daha düşük. Alanlar onu da alabilirler.Açıkçası kafamda hep V2 Pro vardı fakat hem sürücüleri aynı hem de görünüm olarak ondan zarif olması ve ayrıca mikrofonu gömülü olması sebebiyle oldukça içim rahat.