Razer Barracuda Pro mikrofon performansı nasıl geliştirilir?

ViperSting

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2019
Mesajlar
147
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç gün önce Razer Barracuda Pro model kulaklık satın aldım. Kulaklığın her özelliğinden memnunum fakat mikrofon kalitesi çok kötü. Bunu geliştirmek adına kendi programını kurcaladım ama hiçbir şekilde iyileşme sağlayamadım. Şimdi bana "incelemeleri izlemeden mi aldın" diye kızabilirsiniz ama internetteki bütün inceleme ve yorumları okudum. Özellikle mikrofon testlerini dinledim ancak o videolarda ses gayet normaldi. Şimdi mikrofonla konuştuğumda farklı bir ürün kullanıyor muşum gibi hissediyorum. Discord'da arkadaşlarım "sesin yan odadan geliyor gibi" diyor. Gerçekten de kendi mikrofon sesimi dinlediğimde oldukça rahatsız edici, robotik bir ses duyuyorum. Yani mikrofonla bırakın kayıt almayı oyun bile oynayamıyorum. O derece kötü bir deneyim oldu benim için ve verdiğim paraya üzüldüm.

Acaba incelemelerdeki sesle benim duyduğum fark ses kartından mı kaynaklanıyor? Sizin öneriniz nedir? Ses kartı mı almalıyım yoksa farklı bir çözüm var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir gürültü azaltma vs. açık mı? Discord ya da program fark etmez.
 
SteelSeries GG programında Sonar uygulaması mevcut, mikrofon optimizasyonu yapılabiliyor.
1680394815728.png
1680394832998.png
 
Var hocam, yüksek ayarda. Ama kapattığımda da bir şey değişmiyor.
Enteresan.

Ses boğuklu genelde bu tarz şeylerden oluyor. Bilemedim.
Bu kulaklık galiba telefona bağlanılıyor. Telefondan denediniz mi? Sonuç aynı mı?
 
Enteresan.

Ses boğuklu genelde bu tarz şeylerden oluyor. Bilemedim.
Bu kulaklık galiba telefona bağlanılıyor. Telefondan denediniz mi? Sonuç aynı mı?
Evet hocam hatta telefondaki arkadaşlarım söyledi başta sesin robot gibi olduğunu, daha sonra discord sohbette de aynı robotik sesi duyunca konu açtım buraya. Ben ürünü hem telefon görüşmesi yapayım hem de bilgisayarda oyun için kullanayım diye almıştım ama mikrofon maalesef beklediğim gibi çıkmadı.

Bugün iadeye gönderdim ürünü, iade süresi geçmemişti ama Vatan Bilgisayar hijyen ürünü deyip iade kabul etmedi, mikrofon problemini söyleyip şansımı denedim bakalım ne sonuç çıkacak. İade almazlarsa ya tüketici hakem heyetine giderim yada mecbur yeni bir mikrofon alacağım.
 
Ben testlerine bakmıştım onun Barracuda ve Pro'nun harici bir mikrofonu olmadığı için ses oldukça garip çıkıyor. Belki Barracuda X in çıkarılabilir mikrofonlarından satın alabilirseniz daha iyi olur

Bende sırf Bluetooth için almayı düşünüyordum ama mikrofon çıkmaması ve laptop mantığıyla ses azaltmalı mikrofonunun olması proluğunu oldukça kısıyor X daha Pro ses kaydı yapıyor
 
Ürünü iade aldılar neyse ki kurtuldum. Nasıldır diye soranlar varsa farklı bir kulaklığa yönelmelerini öneririm.
 
Ürünü iade aldılar neyse ki kurtuldum. Nasıldır diye soranlar varsa farklı bir kulaklığa yönelmelerini öneririm.

Yani Pro ve üst seviye bir kulaklığa öyle bir mikrofon yakışmamış hani oyuncu serisinden olmasa okey takılıp çıkartılabilir mikrofon eklemek zor değildi.
 
Bende telefon için müzik film dinlemek adına kafa üstü kulaklık alacaktım dedim. 2K vermişken 4-5k verip hem PC için hem de telefon için tek kulaklık alayım Barracuda çıktı karşıma ama cidden mikrofon sesi berbattı. Bu konuyu da görünce vazgeçtim PC de harici Mic kullanılabilir belki ama telefonda olmaz o iş şimdi SteelSeries tarafından ürün inceleyeceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı