Razer Basilisk V3 Pro - White / Sararma problemi.

N4X

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Girişimci
Merhabalar. Razer Basilisk V3 Pro - White modelini yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum. Ancak bir sıkıntım var. İnternetten bununla ilgili pek bir şeye rastlayamadım. Siz değerli Technopat üyelerinden yardım bekliyorum. Sorunum ile ilgili bir kaç bilgi ve görsel ekleyeceğim.

Öncelikle mouseyi ilk aldığım zamanlardan kalma 2 adet resim ekleyeceğim
.
WhatsApp Image 2023-09-03 at 20.44.12.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-03 at 20.44.13.jpeg

Gördüğünüz gibi tertemiz jilet gibi duruyor :) Aşağıda göndereceğim görsellerden sonra bu mouse ile ilgili fikriniz değişebilir. Her şey bir kenara ben insanım. Terleyebilirim veya normal insanlar gibi evde elim kirlenebilir ancak White modelinde atladıkları bir nokta oldu sanırım. Mousenin parmaklarınıza denk gelen tutma yerleri tırtıklı bunun sebebi işte mouse elinizden kaymasın elinize yapışsın şeklinde tasarlanmış anladığım kadarıyla. Ancak burada ki tırtıklı bölge White modelinde inanılmaz sararma yaptı. Ve bunu hiç bir şekilde düzeltemedim. Öncelikle resimleri ekleyeyim ;

WhatsApp Image 2023-09-03 at 20.38.55 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-09-03 at 20.38.55.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-03 at 20.38.53.jpeg

Dediğim gibi bu modelde böyle bir sorun yaşadım. Daha önce bir çok mousem oldu ve temizliğe de dikkat ederim ıslak mendil ve arkasından kuru mendil ile sürekli temizlememe rağmen burada ki bölge temizlenmiyor ve git gide sararıyor. Islak mendil + diş fırçası bile denedim hani tırtıklı yapısı sebebi ile aralara ulaşamıyor muyum temizlemeye çalışırken diye ama nafile bir türlü çözemedim.. Buna benzer bir sorunu olan veya nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilen varsa aktarabilir mi? Bunu servise mi göndermeliyim? Onlara normalde temiz bir insan olduğumu ama mousenin sarardığını söylesem inanırlar mı :) Mousenin kullanımı ve diğer her şeyiyle çok memnunum. Sadece siyah değil beyaz modeli almamdan belki biraz pişmanım. Bunun nasıl temizlenebileceği ile ilgili bir gelişme kaydedersem her şey daha iyi olacak. Fikirlerinizi bekliyor olacağım. Hem bu konu ile ilgili belki almak isteyenlere ufak bir bilgilendirme olur diye düşünüyorum. Siyah modelinde böyle bir şey yaşanacağını zannetmiyorum. Tekrardan ekleyeyim : Mouseyi 5-6 aydır kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Razer Basilisk V3 Pro - white modelini yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum. Ancak bir sıkıntım var. İnternetten bununla ilgili pek bir şeye rastlayamadım. Siz değerli Technopat üyelerinden yardım bekliyorum. Sorunum ile ilgili birkaç bilgi ve görsel ekleyeceğim.

Öncelikle fareyi ilk aldığım zamanlardan kalma 2 adet resim ekleyeceğim.
Eki Görüntüle 1929911
Eki Görüntüle 1929913

Gördüğünüz gibi tertemiz jilet gibi duruyor :) aşağıda göndereceğim görsellerden sonra bu mouse ile ilgili fikriniz değişebilir. Her şey bir kenara ben insanım. Terleyebilirim veya normal insanlar gibi evde elim kirlenebilir ancak white modelinde atladıkları bir nokta oldu sanırım. Farenin parmaklarınıza denk gelen tutma yerleri tırtıklı bunun sebebi işte mouse elinizden kaymasın elinize yapışsın şeklinde tasarlanmış anladığım kadarıyla. Ancak burada ki tırtıklı bölge white modelinde inanılmaz sararma yaptı. Ve bunu hiçbir şekilde düzeltemedim. Öncelikle resimleri ekleyeyim;

Eki Görüntüle 1929918

Eki Görüntüle 1929919

Eki Görüntüle 1929920

Dediğim gibi bu modelde böyle bir sorun yaşadım. Daha önce birçok farem oldu ve temizliğe de dikkat ederim ıslak mendil ve arkasından kuru mendil ile sürekli temizlememe rağmen burada ki bölge temizlenmiyor ve gitgide sararıyor. Islak mendil + diş fırçası bile denedim hani tırtıklı yapısı sebebi ile aralara ulaşamıyor muyum temizlemeye çalışırken diye ama nafile bir türlü çözemedim. Buna benzer bir sorunu olan veya nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilen varsa aktarabilir mi? Bunu servise mi göndermeliyim? Onlara normalde temiz bir insan olduğumu ama farenin sarardığını söylesem inanırlar mı :) farenin kullanımı ve diğer her şeyiyle çok memnunum. Sadece siyah değil beyaz modeli almamdan belki biraz pişmanım. Bunun nasıl temizlenebileceği ile ilgili bir gelişme kaydedersem her şey daha iyi olacak. Fikirlerinizi bekliyor olacağım. Hem bu konu ile ilgili belki almak isteyenlere ufak bir bilgilendirme olur diye düşünüyorum. Siyah modelinde böyle bir şey yaşanacağını zannetmiyorum. Tekrardan ekleyeyim: Mouseyi 5-6 aydır kullanıyorum.

Razer kalitesi. Yapacak pek bir şey yok gibi.

Tamamını okuyamadım ama 5 aylık farenin sararması normal değil. Sigara kullanıyor musunuz?

Evet sigara kullanıyorum ama sigarayı sol elimde içiyorum sağ elimle pc başında iken kullanmam. Yani sigara ile alakalı olsa diğer beyaz olan yerlerde de olması gerekiyor. Özellikle sigarayı tuttuğum parmaklarım mousenin sol ve sağ tıkına denk geldiği için çok bağdaştıramadım.

Göreceli bir durum ancak sararması dışında çok memnunum :)

Servise böyle bir durumda giden cihaz illa olduğu için anlarlar sizi. Onlara gönderin, muhtemelen yeni bir cihaz gönderirler zaten size.

Yenisini gönderseler de aynı problemi yaşayacağımdan kaynaklı siyah değişimi yaparlar mı acaba. Veya bununla ilgili bir jel ne bileyim özel bir temizleme zımbırtısı yok mudur temizleyebilsem yeterli benim için.

Kaucuk sararma yapabiliyor, benim Essential beyaz modelinde de scroll tekerleği sararma yapmıştı.

Şu mutfaklarda kullanılan krem temizleyiciyle bir süre ovalayın bir de, etkili olur diye düşünüyorum.

Ne alakası var? Grip tape niyetine kauçuk ya da ona benzer bir maddeyle kaplama yapmak zorundalar, kauçuk da beyaz olunca bir süre sonra doğal olarak sararma yapabiliyor.

Son düzenleme:
Orjinal cif ile fazla bastirmadan silmeyi deneyebilirsiniz.
Kaucuk sararma yapabiliyor, benim Essential beyaz modelinde de scroll tekerleği sararma yapmıştı.

Şu mutfaklarda kullanılan krem temizleyiciyle bir süre ovalayın bir de, etkili olur diye düşünüyorum.

Tamamdır çok teşekkür ederim. Bir deneyip sonucu tekrardan sizinle paylaşırım.

Tamamdır çok teşekkür ederim. Bir deneyip sonucu tekrardan sizinle paylaşırım.

Hocam merhaba bir çözüme ulaşabildiniz mi acaba? Logitech G PRO Superlight ürünüm de hafif hafif sararmaya başlıyor ıslak mendille ne kadar silsem de geçmedi garantiden yeni gelmişti 1.5 aylık henüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı