Razer Basilisk X HyperSpeed vs Logitech G305

Bütçe
600
Hocam, DeathAdder kullandıysanız Basilisk HyperSpeed ona çok benziyor. Bence o alınabilir. Rival 3 Wireless var ama biraz küçük mouse.

Basilisk biraz ağır kolumu yorabilir diye düşünüyorum.(3 tane mouse alıp iade ettim koskoca Trabzon'da düzgün bir yer yok denemeye)
Çoğu e-sporcu Zowie marka mouse kullanıyordu. 2021 de önerir misin 650 TL'ye değer mi sence?
 
Konuda ki sitenin ölçülerine göre orta boy geliyor. İki mouse da elime ve tutuşuma oluyor. Elim 18-18.5 cm e 10cm. Pençe tutuşu.
Aliexpress'ten kupon kardeşliği ile Deluxe M800 Wireless PMW 3335 modelini almanı öneririm.
 
1 yıl HyperSpeed kullandım çift tıklama sorunu çıkınca garantiden para iadesi çıktı. 1 aydır Rival 3 Wireless kullanıyorum. G305 ile çok benzer olduklarından karşılaştırabileceğimi düşünüyorum.

-HyperSpeed'in yanları tırtıklı hafif yumuşak malzeme ile kaplı ve fare elinize adeta yapışıyor hiç elinizden kayıp gitmiyor. Rival 3'ü kontol etmek biraz daha zor.
-Tuş boluğu HyperSpeed'de Rival 3'e göre çok çok iyi dokunduğun anda algılıyor ama yoğun kullanımla 1 yılda çift tıklama sorunu çıktı
-HyperSpeed'de liftoff ayarı yapılabiliyordu. Rival 3'ün altına bant yapıştırarak liftoff mesafesini iyi seviyelere getirebiliyorsunuz.
-Yazılım olarak SteelSeries açık ara daha iyi. Razer gider gitmez Synapse'ı sildim. Sırf o yazılım yüzünden Razer ürünü almayabilirim.
-Kötü tarafı mouse sağa eğimli olduğu için claw tutuş tipinde ani hareketlerde Mouse'un kontrolünü kaybedebiliyordum sırf o yüzden değiştirmek istiyordum.
-Ağırlık dengesi pillerden ötürü ikisinde de kötü. Rival 3 Wireless hissedilir şekilde ağır hissettiriyor HyperSpeed ise yukarıdaki dengesizsliği yaratıyor.

Genel yorumum zaten diğer firmalar giriş seviyesi Wireless farelerini, HyperSpeed'e göre konumlandırmıuş duruyor ama, HyperSpeed kutusunu açtığın andan itibaren daha kaliteli hissettiriyor. Ama en önemlisi ergonomi bana uymadığı için şu an Rival 3 Wireless ile daha iyiyim. Rival 3 Wireless ile yaşadığım yanların da sert ve kaygan olması, tuş basım mesafesinin fazla olması gibi sorunlar yüzünden bozulsa tekrar aynı fareyi almam.
 

Geri
Yukarı