Çözüldü Razer BlackShark V2 THX Spatial Audio nasıl aktif edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
İyi geceler arkadaşlar. BlackShark V2 kulaklığım için THX özelliğini nasıl aktif edeceğim' Razer Synapse'tan THX Spatial Audio'yu aktif ettim ancak uygulamasına girerken kod istiyor ve ürünümü Razer sitesinden aktif edip kaydetmeme rağmen bana kod falan gelmedi. Masaüstümde sağ altta ses ayarları kısmında Spatial Audio kısmı var ve çalışıyor ancak bu uygulamasına neden giremiyorum ve kod istiyor, bunu merak etmiştim. Ses ayarları kısmında THX Spatial kısmında ses gelmiyor ancak THX Spatial Audio kısmı çalışıyor. Bir de bu THX dediğimiz 7.1'in biraz daha gelmişmiş hali galiba değil mi? Bu kulaklıkta 7.1 aktif edemedim de sanırım THX dediğimiz şey 7.1 zaten.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-10-05 at 00.51.58 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-05 at 00.51.58 (1).jpeg
    74,8 KB · Görüntüleme: 1.016
  • WhatsApp Image 2023-10-05 at 00.51.58.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-05 at 00.51.58.jpeg
    104,8 KB · Görüntüleme: 881
  • WhatsApp Image 2023-10-05 at 00.54.00.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-05 at 00.54.00.jpeg
    88 KB · Görüntüleme: 863
@Oktay1231 sende X modeli varsa dahili ses kartı yok. Bilgisayara AUX kablosuyla takip THX lisansı için uygulamasına giriyorsun. Dahili ses kartı çıkanlarda kod gerek yok, uygulamasını kendisi kuruyor kullanmaya başlıyorsun.

Kod çıkmadıysa veya kodda hata çıkıyorsa buradan çözebilirsin.

THX çalışması için resimde ki gibi THX Spatial Audio seçmelisin.
Eki Görüntüle 1967320

Sonra buradan da aktif etmelisin.
Eki Görüntüle 1967321

Kod gelmediyse;
Attığım adrese giriş yapıp kodu iste.

NOT: Sen direkt USB ses kartı kullandığın için koda gerek yok.

Bende de THX spatial Audio hiç gözükmüyor sağ alt köşede sadece hoparlör THX spatial var ne yapmam lazım

@Oktay1231 sende X modeli varsa dahili ses kartı yok. Bilgisayara AUX kablosuyla takip THX lisansı için uygulamasına giriyorsun. Dahili ses kartı çıkanlarda kod gerek yok, uygulamasını kendisi kuruyor kullanmaya başlıyorsun.

Kod çıkmadıysa veya kodda hata çıkıyorsa buradan çözebilirsin.

Hocam benimde şöyle bir sorunum var yetkili bir abiye benziyorsun affına sığınarak sorayım buradan Razer Barracuda satın aldım type-c wireless dongle taktım ve cihaz kurdu uygulamarını Razer Synapse uygulamasında THX i çalıştırdım fakat hiç bi etkisinin olmadığını fark ettim kurcalarken eqolizer ayarlarını da değiştirmek istedim fakat hiç bir değişiklik olmuyor yani uygulama çalışmıyormuş istemeyerek de olsa denemek için THX SPATİAL AUDİO uygulamasını kurdum ve o uygulama çalışıyor bir sorunu yok ama parasını verip aldığım kulaklığın içinde bu özellik varken harici uygulamaya para verip almak istemiyorum Razer Synapse çalışmama sebebi ne olabilir. Aşağıdaki ekte bıraktım Razer barracuda 2.4 seçiliyken kullandırıyor Razer Synapse uygulamasını ama özellikleri kullanılmıyor nette de destek bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum dipnot: Razer Synapse 4 de bu oluyor ses açma kapama özellikleri dahi çalışmıyor Razer Synapse 3 de denedim sadece ses açma kapama çalışıyor onda da ekolaizer bass boost vb özellikleri çalışmadı. Razer Synapse üzerinde her hangi bir sorun görünmüyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-09-16 saat 23.59.15_9f1eda55.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-16 saat 23.59.15_9f1eda55.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 14
  • 1758056945280.png
    1758056945280.png
    296,9 KB · Görüntüleme: 14
@salih05051 Razer yazılımı çöp diyebilirim. Razer Synapse 4 sürümüyle bilgisayar ilk açılışta kulaklığı görmüyor, cihazı yeniden başlatınca görüyor. Önceki sürümde THX anormal çalışıyordu. Ondan daha önceki sürümde THX aktif olmuyordu. Güncelleme beklemenizi öneririm. Sorunu İngilizce ile destek ekibine atıp senden raporlar isteyip güncelleme beklemenizi isteyecekler.

@SunSet Parayla sattıkları yazılım çok iyi çalışıyor oysaki :D Sizce cihazda donanımsal bir sorun var mıdır? Bu yüzden geri vermeli miyim yoksa yazılımın güncellemesi ile çözülebilecek bir şey midir? Aynı sorunu yaşayan pek fazla kişi görmedim, çok da tutulan modeller değil varsayıyorum. Kullanan biri olduğunuzdan soruyorum tahmini ne zaman çözerler bu özellikler sizde çalışıyor mu kullanıyor musunuz?

@SunSet Parayla sattıkları yazılım çok iyi çalışıyor oysaki :D Sizce cihazda donanımsal bir sorun var mıdır? Bu yüzden geri vermeli miyim yoksa yazılımın güncellemesi ile çözülebilecek bir şey midir? Aynı sorunu yaşayan pek fazla kişi görmedim, çok da tutulan modeller değil varsayıyorum. Kullanan biri olduğunuzdan soruyorum tahmini ne zaman çözerler bu özellikler sizde çalışıyor mu kullanıyor musunuz?

Kullandığın bilgisayarın donanımıyla alakalı olabilir. Mesela Acer marka laptopta sorun yokken HP laptopta yaşıyordum. Yazılım çakışıyor olabilir. Donanımsal sorun olacağını düşünmüyorum. Kullandığın bilgisayarın ses sürücüsüyle, yazılımıyla sorun yaratıyorda olabilir. Başka bilgisayarda sorunları test edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00