Konuya bir güncelleme getireyim. Kulaklık alacak olan arkadaşlar buraya bakabilir.
Mayıs 2024'te almış olduğum SteelSeries Arctis Prime ile 1.senem bitti. Kulaklıkta bazı deformeler bir yıl içinde oluştu. Özellikle kulak pedleri deri olduğu için iç taraftan küçük yırtıklar meydana geldi. Ses tekerleği ise kulaklığı kullandığımdan beri o meşhur potasyo metre problemi olan, sesi bir noktada iki kulağa eşit verirken bir tarafa daha çok ses verebiliyor. Bunun için tekerleğe biraz basıyorum ki o sorun düzelsin. Bu yüzden bazı tarafları malzeme kalitesi olarak kötü. Öte yandan Ugreen USB ses kartıyla bu kulaklığı kullanıyorum. Mikrofon açısından oldukça tatmin ediyor lakin ses tarafında bu kulaklık müzik dinlerken bana iyi bir ses kartı tak diye bağırıyor. Bu yüzden ileriki süreçte Creative Sound Blaster X G6 ya da X4 gibi bir ses kartı alıp kulaklık işini uzun bir süre rafa kaldıracağım. Başlıkta belirttiğim diğer kulaklıklarda Cloud 2, Nova Pro ve BlackShark v2'nin X versiyonunu da denedim. Cloud 2 ve BlackShark v2X kesinlikle düz oyun kulaklığı olduğunu performansıyla belli ediyor. Lakin Nova Pro ve Arctis Prime ise daha kaliteli sürücülere sahip oldukları için genel kullanıcıya hitap etmeyi amaçlamış modeller. Bu yüzden kulaklık alacakken amaçları göz önünde bulundurup ona göre bir model almak en iyi seçim olacaktır. Yüksek performanslı bir ses kartı aldıktan sonra yine bir değerlendirme yazarım.