Razer BlackShark V2 X için ses kartına gerek var mı?

Bütçe
900 TL

EwigeS

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, BlackShark V2 X almayı düşünüyorum bilgisayarım Casper Excalibur G770, i5 11400h RTX3050 Ti 16 GB RAM ve orijinal Windows 11 var. Jak girişi sorun çıkartır mı? Ses kartımın iyi olması gerektiği gibi şeyler gördüm forumda sizce bilgisayarımın ses kartı yeterli olur mu? Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
7.1 ses desteği olduğuna göre içinde ses kartı olması gerekiyor kulaklığın. Yani anakarttaki ses çipini kullanmayacaksın. Yalnız o kulaklık çok iyi değil. Onun yerine onun fiyatına yakın Steelseries Arctis 3 alabilirsin.

Laptoplarda ses yongası genelde hep kötü olduğunda olay üreticinin bu tarz kulaklıklar kullanacak kişiler için cızırtı koruması koyup koymamasına bakıyor. Yine de ben kendimde dahil olmak üzere çoğu marka laptopta ses yongasının yetmediğinden dolayı sıkıntı yaşayan görmedim ama Excalibur bu korumaları koymuş mudur bilmiyorum.

Yazılım üzerinden 7.1 desteği veriyor. Ek olarak BlackShark, Arctis 3 ile neredeyse aynı ürün.

1100TL çıkar mı bilmiyorum inanın 900TL'yi zaten zor vereceğim.

Anlıyorum teşekkür ederim. Ben zaten hardcore FPS oyunu oynayan birisi değilim benim için daha çok müzik ve mikrofon performansı önemli(oyun performansı da önemli tabii ki). İnternetten baktığımda bu kulaklığın ses kalitesi bayağı iyi olduğunu gördüm. 3.5mm jak sıkıntı çıkarır mı diye korkmuştum sadece.

Müzik konusunda deneyimlediğim en iyi kulaklıklardan, kendim kullanıyorum. 7.1'i Razer'in kendi yazılımı üzerinden kutudaki kodla etkinleştirip kullanabiliyorsun. Ses kartına gerek yok. Tabii istersen takabilirsin sana bağlı.

Mikrofonu bayağı kaliteli hatta pasif gürültü engellemesi mükemmel denecek seviyede ondan yana şüpheniz olmasın. Müzik içinse basslar fena değil de tiz seslerde pek iyi değil. Oyun performansı ise gayet yerinde bir ürün.

900TL'ye Logitech G335 ve Steelseries Arctis 1 var ama 7.1 değil, stereo. Oyunlarda 7.1'in etkisi çok olmuyor ayrıca Windows 10'un yazılımı var ucuza parayla satılıyor. Alırsan Sanal 7.1 yapabiliyorsun fakat ayrıntılı ses ayarlarıyla oynayamıyorsun.

Logitech G335 ve Steelseries Arctis 1'in Bass ve Midi Razer kadar iyi değil fakat tizi daha iyi. Oyunlarda özellikle FPS oyunlarında, CS GO ve Valorant gibi, ayak sesi duymak için kulaklığın tiz ayarı daha iyi olması gerekiyormuş. Eğer bu tür oyunlar oynuyorsan istersen bir düşün bu kulaklıkları.

Son düzenleme:
Hocam ben de bir aralar BlackShark V2 düşünüyordum 1200-1400 liralardan 2000 liraya fırlamış. Sanırım razerın tüm ürünleri böyle çünkü geçenlerde bir de Razer viper mini bakmıştım o da 330 TL'den 400 e çıktı.

V2 güzel alınır ama V2 X iyi değil malesef.

Peki sizce 2000 TL'ye V2 almak mı yoksa kaç liraysa artık HyperX cloud 2 almak mı? Benim gönlüm V2 den yana ama 2000 TL biraz fazla gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…