Razer BlackWidow Ultimate 2014 Switch tamiri

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Arkadaşlar merhaba Razer klavyem mevcut yaklaşık 7 civarı sanırım Switch sorunu var. Örneğin S tuşu kuvvetli hava tutup takınca biraz çalışıyor sonra eskisi gibi oluyor. Nasıl tamir edebilirim. Kişileştirilen tuşların Switch'lerini sürekli kullandıklarımla değiştirmeyi planlıyorum. Ya da Switch'leri satın alacağım bir yer var mıdır?

Switchleri satın alsanız bile basitinden "çıkart-tak" yapamazsınız Razer klavyelerde "Hot-Plug" dediğimiz olay yok, ilk başta bozuk switchlerin lehimlerini kaldırmanız sonra diğer switchleri kendiniz lehimlemeniz gerekecek. Kaldı ki, bunun bile o tuşları düzelteceğinin garantisi yok, çünkü özellikle eski Razer klavyelerde bu bozulma olayı çok fazla, yazılımdan dolayı bile klavye bozulabiliyor. Dediğim gibi, kullanmadığınız tuşlarla kullandığınız tuşların switchlerini değiştirebilirsiniz ancak klavyenin tamamının bozulmayacağının bile garantisini veremeyiz, özellikle de acemiyseniz.

Bence hocam bu işlerle uğraşmak yerine yeni bir klavye almanız önermdir. Bende aynı modelin 2016'sı var. Switch'leri artık zor algılıyor. Kullanmadığım bir tuşun Switch'ini değiştirmek istedim ve o tuşu bozdum.

Switchleri satın alsanız bile basitinden "çıkart-tak" yapamazsınız Razer klavyelerde "Hot-Plug" dediğimiz olay yok, ilk başta bozuk switchlerin lehimlerini kaldırmanız sonra diğer switchleri kendiniz lehimlemeniz gerekecek. Kaldı ki, bunun bile o tuşları düzelteceğinin garantisi yok, çünkü özellikle eski Razer klavyelerde bu bozulma olayı çok fazla, yazılımdan dolayı bile klavye bozulabiliyor. Dediğim gibi, kullanmadığınız tuşlarla kullandığınız tuşların switchlerini değiştirebilirsiniz ancak klavyenin tamamının bozulmayacağının bile garantisini veremeyiz, özellikle de acemiyseniz.
Bence hocam bu işlerle uğraşmak yerine yeni bir klavye almanız önermdir. Bende aynı modelin 2016'sı var. Switch'leri artık zor algılıyor. Kullanmadığım bir tuşun Switch'ini değiştirmek istedim ve o tuşu bozdum.

Lehim işleri vs elimden geliyor o konuda sorun yaşamam ama çok daha öncesinde denemiştim ilk tuş arıza yaptığında razer klavyenin lehimleri çok aşırı sert standart bir havya ile eritilecek gibi değil. Kuvvetli havya ve sanırım sıcak hava tabancasına ihtiyac olacak ondada plastiği eritmemek gerekiyor. Her şekilde sıkıntılı ama deneyeceğim zaten klavye arızalı bu arada klavyeyi yazılımsız kullanıyorum ben. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Lehim işleri vs elimden geliyor o konuda sorun yaşamam ama çok daha öncesinde denemiştim ilk tuş arıza yaptığında Razer klavyenin lehimleri çok aşırı sert standart bir havya ile eritilecek gibi değil. Kuvvetli havya ve sanırım sıcak hava tabancasına ihtiyac olacak onda da plastiği eritmemek gerekiyor. Her şekilde sıkıntılı ama deneyeceğim zaten klavye arızalı bu arada klavyeyi yazılımsız kullanıyorum ben. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Sorunu çözebildinmi benim de space tuşu sorunlu çift basıyor F11 ile değiştirmek istiyorum lehim işi elimden gelir ama normel havya ile fabrikasyon lehimi eritebilir miyiz onu düşünüyorum.

Sorunu çözebildinmi benim de space tuşu sorunlu çift basıyor F11 ile değiştirmek istiyorum lehim işi elimden gelir ama normel havya ile fabrikasyon lehimi eritebilir miyiz onu düşünüyorum.
Selamlar bende daha çok sorun çıktı USB ile çalışan 8w havya ile sökebiliyordum. En son class 40w havya aldım o daha iyi eritir diye düşünüyorum. Bence f11 ile değil m1 m2 tuşları ile değiştirin. Ben neredeyse işime yarayacak switcleri söktüm diyebilirim. Hala sökük duruyor toplamadım. Kullanmayı düşünmüyorum. Yapıp bırakcağım çünkü oyun dışında kullanılmaz hocam. Bu işe girecekseniz Kurtel diye bir tel kullanıyorum. Pompanız mutlaka olsun. Her switchte 2 si led olmak üzere toplam 4 adet lehim söküp takacaksınız.

Selamlar bende daha çok sorun çıktı USB ile çalışan 8W havya ile sökebiliyordum. En son class 40W havya aldım o daha iyi eritir diye düşünüyorum. Bence F11 ile değil M1 M.2 tuşları ile değiştirin. Ben neredeyse işime yarayacak switcleri söktüm diyebilirim. Hala sökük duruyor toplamadım. Kullanmayı düşünmüyorum. Yapıp bırakcağım çünkü oyun dışında kullanılmaz hocam. Bu işe girecekseniz kurtel diye bir tel kullanıyorum. Pompanız mutlaka olsun. Her Switch'te 2'si LED olmak üzere toplam 4 adet lehim söküp takacaksınız.

Reis benim space dibine kadar basınca çift tıklama sorunu vardı switcin üzerine azıcık sıcak silikon sıktım eskisi kadar aşağı inemiyor artık çift tıklama sorunu da kökünden halloldu sorun kalmadı artık teşekkürler cevabın için hiç girmiyeceğim o işe :)

Reis benim space dibine kadar basınca çift tıklama sorunu vardı switcin üzerine azıcık sıcak silikon sıktım eskisi kadar aşağı inemiyor artık çift tıklama sorunu da kökünden halloldu sorun kalmadı artık teşekkürler cevabın için hiç girmiyeceğim o işe :)

Merhaba aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum şu an. Tuş tamamen aşağı inmediği taktirde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum fakat tamamen aşağı inerse çift basma veya tuş basmama sorunu var klavyemde. Silikon işini nasıl yapıyoruz acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı