İnceleme Razer Blackwidow V3 Tenkeyless inceleme

Razer Blackwidow V3 tenkeyless
Merhaba, öncelikle hoş geldiniz. Bugün Razer'ın Black Widow V3 tenkeyless modeline ufak bir inceleme yapacağız.

IMG-20240808-WA0005.jpg

Razer Chroma RGB ışıklandırma
Black Widow V3 modelinde RGB ışıklandırma cidden güzel olmuş.
Klavyenin alüminyum kasasından yansıyarak daha güzel bir deneyim sunuyor.
Ayrıca Razer Synapse uygulaması ile RGB ışıkları kontrol etmek mümkün.
Halihazırda 11 tane ışık modu ile geliyor. Ama sizde kendiniz uygulama üzerindenmod ayarlayabiliyorsunuz.
Ben onu denemedim zaten 11 mod gayet yeterli.

IMG-20240808-WA0011.jpg

IMG-20240808-WA0010.jpg

IMG-20240808-WA0009.jpg

IMG-20240808-WA0007.jpg

klavyenin kasası

Klavye alüminyum ve plastikten oluşuyor. Tuşların altı yani klavyenin üst kısmı alüminyum.
Mat güzel bir görüntüsü var. Premmium hissiyatını fazlasıyla veriyor.
Alt kısmı ise plastikten oluşuyor. Ama bu plastik kalitesiz bir plastik değil. Sağlam gözüküyor.

switchler ve klavyenin sesi
Klavye Razer'ın Green switchleri ile geliyor. Ve 80 milyon tıklama ömrüne kadar dayanıklı olduğu söyleniyor. Bu gayet yeterli bir ömür. Sesine gelirsek bence mavi switche benziyor gibi. Ama maviden daha yumuşak. Yani hissiyat olarak biraz daha yumuşak iken sesi mavi switchden az değil. Mavi switch kadar sesli. Ancak mavi kadar ince değil sesi. Çok az daha toklaştırılmış gibi. Muhtemelen yakın zamanda ses testini YouTube üzerinden paylaşırım. Buraya da videoyu koyarım. Sesi ve hissiyatı benim hoşuma gitti. Sesli klavye sevenlerin hoşuna gidecek cinsten.

IMG-20240808-WA0008.jpg

tenkeyless avantajı

Klavyenin tenkeyless olması yani numpad içermemesi bence gayet güzel bir özellik. Hem çok kullandığımız bir bölüm değil zaten. Masada yer açmak için küçük klavye arayanlar ama %60 da çok küçük kullanamam diyenler için çok iyi bir model. Bende şahsen FPS oyunlarında fare alanını arttırmak için küçük klavye arıyordum ama kullanmak zor gelir diye de tereddüt ediyordum. Sonra baktım tenkeyless modeller benim için uygun, bende Black Widow V3 TKL tercih ettim.

kablo yönlendirme seçenekleri
Klavyenin altında kabloyu ortaya, sağa ve sola taşıyabileceğiniz bir kanal bulunuyor. Bu da masanızda kablonun dağınık durmasını engelliyor. Bence güzel ve kullanışlı bir özellik.

IMG-20240808-WA0002.jpg

IMG-20240808-WA0004.jpg

iki farklı yükseltme seçeneği
Klavyenin altında iki farklı yükseltme ayağı var. Bunların birisi 6 derecelik iken diğeri 9 derecelik. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.

IMG-20240808-WA0001.jpg

IMG-20240808-WA0003.jpg

IMG-20240808-WA0000.jpg

kablo

Kasaya bağladığımız giriş çoğu klavye ile aynı normal USB girişi. Ancak kablonun dğer ucu kalvyeden ayrılmıyor.
Bazı klavyeler bildiğiniz gibi Type-C kablo kullanırken bu klavyenin kablosu sökülmüyor. Kablonuza dikkat edin hasar almasın. Değiştirmek uğraştırabilir.
Kablomuz örgü kablo değil ancak plastiği kalın ve kaliteli duruyor. Kolay kolay hasar görmez bence.

kutu içeriği
Kutu içeriği olarak daha zengin olabilirmiş. Klavyenin kendisi, kullanım kılavuzu ve stickerler çıkıyor. (Razer yazan stickeri klavyenin sağına yapıştırdım bence çok güzel oldu. Deneyebilirsiniz.) Kutudan belki tuş sökme aparatı falan çıksa daha güzel olabilirmiş.

IMG-20240808-WA0006.jpg

özet

Özet olarak klavye kullanışlı ben beğendim. Biraz daha sesli klavyelerden hoşlanan ve mavi switchden sıkılmış kişiler için sesi tatmin edici olacaktır. RGB'ler bence dediğim gibi gayet güzel. Bu bütçe için konuşmak gerekirse gayet yeterli. Deneyimlerim bu şekilde tabii ki herkes beğenmek zorunda değil ama ben beğendim tamamen tercih meselesi. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Hoşunuza gittiyse incelemeyi beğenirseniz mutlu olurum. Hoşça kalın. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürünü ben zamanında alıp iade etmiştim, sonra Huntsman Elite alıp arkadaşla takasa girerek downgrade yapmıştım ancak üstüne para alarak BlackWidow V3 almıştım.
Bu klavyenin TKL olanı ile düz halinin arasında çok fark var, sebebi ise biri 100 dolar biri 140 dolar, düz olanı Amerika'da daha pahalı.
Hem örgü kablo, bilek desteği, multimedya tuşu ve tekerleği, Razer'ın ışıklı logosu ve daha iyi bir paketleme ile geliyor, alacak arkadaşlara bu bilgilendirmeyi yapmak isterim.

Bu ürünü ben zamanında alıp iade etmiştim, sonra Huntsman Elite alıp arkadaşla takasa girerek downgrade yapmıştım ancak üstüne para alarak Black Widow V3 almıştım.
Bu klavyenin TKL olanı ile düz halinin arasında çok fark var, sebebi ise biri 100 dolar biri 140 dolar, düz olanı Amerika'da daha pahalı.
Hem örgü kablo, bilek desteği, multimedya tuşu ve tekerleği, Razer'ın ışıklı logosu ve daha iyi bir paketleme ile geliyor, alacak arkadaşlara bu bilgilendirmeyi yapmak isterim.

Ben şahsi olarak TKL tercih ettiğim için bunu aldım. Eğer tam klavye isteseydim düz V3 alabilirdim. Oda güzel bir klavye.

Ben şahsi olarak TKL tercih ettiğim için bunu aldım. Eğer tam klavye isteseydim düz V3 alabilirdim. Oda güzel bir klavye.

Ben TKL aldığım zaman TKL ile düz olanı Türkiye'de aynı fiyattaydı 1500 TL civarıydı sanırım, TKL ile tek farkı numpad olsaydı ve fiyat farkı aynı olsaydı o zaman hiç böyle çetrefilli karşılaştırmalara gerek kalmazdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı