Razer Blade 16 (2023) alınır mı?

Bütçe
110000

Akarulez

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4070S
R5 7500F
16*2GB CORSAIR DDR5
1TB NVME
Dell G2724D
Meslek
Dijital Reklamcılık - Medya Planlama Uzmanı

Son zamanlarda ciddi indirimlere giren (200k) bir model olduğu için forumda hiç açık konusunu göremedim, ondan üzerinden geçelim diyorum. Linkteki ek aksesuar ürünleri ile beraber konuyu açtığım gün 86k fiyatı olan Razer Blade 16 2023 modeli alınır mı?

Kendi araştırmalarım sonucunda:

- Cihaz tamamen alüminyum alaşımdan üretilmiş, malzeme kalitesi olarak oldukça premium. Ancak klavye kısmının da metal olması ve cihazın diğer 16 inç modellere göre daha küçük olmasından dolayı klavye kısmının diğer modellere göre daha sıcak olmasına sebebiyet veriyor olabilir.

- Paneli hakkında bilgi verilmemiş ancak 2023 modelinde OLED yok, bize sunulan buradaki modelde 240Hz QHD bir IPS panel sunulmuş ancak en kaliteli IPS panellerden birisi, %100 DCI-P3 renk gamutunu kapsıyor.

- Ses sistemi oldukça iyi, THX ile beraber oluşturulmuş ve Apple cihazlarına yakın performans verdiği söyleniyor.

- Vapor chamberli 2'li fan sistemine sahip ve cihaz ufak olmasından dolayı bazı videolarda throttle yapıp 783MHz'ye kadar p-Core'larını kıstığını gözlemliyorlar, sanırım içindeki soğutma sistemi yeterli gelemiyor.

Bunlar dışında sizin ulaştığınız bilgileri paylaşırsanız sevinirim. Yanındaki aksesuarlarla beraber bu fiyata oldukça uygun olduğunu düşünmekteyim, sizce alınır mı? Ya da alternatif cihazlara mı bakılmalı?

Son düzenleme:
Link açılmıyor ama bunu öneririm sepette 111K ediyor.
Güncelledim linki Akakçe olarak.

Güzel indirime girmiş bu cihaz tekrardan, bir ara satılıyordu 110k civarlarında. MSI genel olarak indirim mi uyguladı cihazlarına?

Cihazı ufaktan inceledim de, fena değil açıkçası. İsteğe göre tercih edilebilecek bir model fakat anlamdıramadığım sıvı metal kullanmamaları oldu. Şu cihazda sıvı metal olsa muhtemelen performansları çok daha iyileşecekti, CPU açısından sadece programda bile tam güç limitlerini kontrol etme imkanı sunuyor ama soğutma yetmez ona. Tasarım olarak çok güzel geldi bana, klavye ısısı ise testlerde gördüğüm kadarıyla normal gözüküyor klavye üzerinde, tuşların üzerinde fazla değil de daha çok üst noktada toplanmış normal olarak.

Ekstradan sıcaklık konusunda UV ile sıkıntı çıkarmıyor gözükmekte, hatta Gizmo UV ile garip bir şekilde 4K'ya yakın Cinebench performansı arttırmış modelde.

Cihazı ufaktan inceledim de, fena değil açıkçası. İsteğe göre tercih edilebilecek bir model fakat anlamdıramadığım sıvı metal kullanmamaları oldu. Şu cihazda sıvı metal olsa muhtemelen performansları çok daha iyileşecekti, CPU açısından sadece programda bile tam güç limitlerini kontrol etme imkanı sunuyor ama soğutma yetmez ona. Tasarım olarak çok güzel geldi bana, klavye ısısı ise testlerde gördüğüm kadarıyla normal gözüküyor klavye üzerinde, tuşların üzerinde fazla değil de daha çok üst noktada toplanmış normal olarak.

Ekstradan sıcaklık konusunda UV ile sıkıntı çıkarmıyor gözükmekte, hatta Gizmo UV ile garip bir şekilde 4K'ya yakın Cinebench performansı arttırmış modelde.
Hayırlı olsun hocam, moderatör olmuşsunuz. :D

Tamamdır, alacak olursam UV yapacağım ben de. Genelde o kadar uçuk iyileştirmeler olmuyor, sıvı metali kendimiz uygulayamıyoruz anladığım kadarıyla?

Güncelledim linki Akakçe olarak.

Güzel indirime girmiş bu cihaz tekrardan, bir ara satılıyordu 110k civarlarında. MSI genel olarak indirim mi uyguladı cihazlarına?
Bilmiyorum hocam ama fiyatlar MSI özelinde değil genel olarak bir düşüşte. Attığınız linki inceledim o bütçede G18 çok daha iyi olur. https://app.hb.biz/HEAZQlsi0Ogp

Hayırlı olsun hocam, moderatör olmuşsunuz. :D

Teşekkürler 😊
Tamamdır, alacak olursam UV yapacağım ben de. Genelde o kadar uçuk iyileştirmeler olmuyor, sıvı metali kendimiz uygulayamıyoruz anladığım kadarıyla?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada sökümü var Vapor Chamber'ın, mantık olarak yapılabilir duruyor ama önlem almak lazım yine.

Bilmiyorum hocam ama fiyatlar MSI özelinde değil genel olarak bir düşüşte. Attığınız linki inceledim o bütçede G18 çok daha iyi olur. https://app.hb.biz/HEAZQlsi0Ogp

Aynı ya da benzer ROG ürünler Rusya da bariz coil whıne rastlamışlar. İlginç şekilde ASUS yazılımı silip g helper (sanırım sadece şu anda GitHub'da var) ile Turbo kapatıp sesi azaltan ya da tamamen sesi kesenler var. Ne kadar doğru bilmiyorum. ROG kısmen şans işine evrildi artık.

Özellikle Mercury Razer Blade 16 ilgimi çok çeken bir model fakat uzun vadede batarya şişmesi durumu (yanlış hatırlamıyorsam bataryanın üstünde 65 dereceden yüksek sıcaklıkta tutmayın tarzında bir uyarı var fakat cihaz bu sıcaklığın kolaylıkla üzerine çıkacaktır), Razer'ın müşteri desteği (Razer care) ve Reddit'te gördüğüm alt konular beni açıkçası tedirgin ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı