Razer Blade 16 vs ROG Zephyrus G16 vs MSI Stealth 16 AI Studio

Bütçe
100000

efe kaya1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu 3 laptop arasında kaldım:

Razer Blade 16: Razer Blade 16 RZ-0483TEH3-R3E1-B i9-13950HX 32 GB 1 TB SSD RTX4080 16" W11H QHD+ Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

ASUS ROG Zephyrus G16: ROG Zephyrus G16 (2024) | Gaming Laptops|ROG Global

MSI Stealth 16 AI Studio: https://www.amazon.com.tr/dp/B0CTKS...33&creativeASIN=B0CTKS62T1&linkCode=asn&psc=1

Kullanım amacım oyun performansı güzel olsun 4-5 sene götürsün batarya performansı 5-6 saat götürsün istiyorum.
Aslında ROG Zephyrus G16'nın yeni çıkan AMD'li versiyonunu tam alacakken gözüme Razer Blade 16 çarptı.
Fiyatı normalde 180k olan bir cihazın da bu kadar indirime girmesi de garip geldi.

Bilgisi olan varsa bu 3 model arasından hangisini önerebilirsiniz.
Ya da yukarıda saydıgım özellikleri sağlayabilecek başka öneriniz varsa açığım bütçe 100k.
Şimdiden teşekkürler.

Daha çok taşımaya yönelik cihaz arıyorsanız Zephyrus alıp geçin, Razer'ın piyasası da 180.000 TL falan değil haberiniz olsun. Daha güçlü ve biraz daha ağır ama iyi pil süresi verebilen bu modele de bakılabilir:

Razer'ın diğer 180 bin liralık modellerden daha ucuz olmasının sebebi 2023 kasa olması ve IPS panel kullanması. ROG Zephyrus'un daha iyi hoparlörleri, çok daha iyi bir klavyesi ve çok daha kaliteli OLED bir ekranı var. Ayrıca daha hafif ve taşınabilir, pil ömrü AMD çip olduğu için çok daha uzun. Razer'ın en büyük avantajı tabii ki ekran kartının 4080 olması. İkisi de Alüminyum kasa gayet kaliteliler. Ben şahsen OLED ekran ve taşınabilirlik açısından Zephyrus'u seçerdim, klavye kalitesi de benim için oldukça önemlidir. Ancak seçim senin elbette.

Son düzenleyen: Moderatör:
Razer'ın diğer 180 bin liralık modellerden daha ucuz olmasının sebebi 2023 kasa olması ve IPS panel kullanması. ROG Zephyrus'un daha iyi hoparlörleri, çok daha iyi bir klavyesi ve çok daha kaliteli OLED bir ekranı var. Ayrıca daha hafif ve taşınabilir, pil ömrü AMD çip olduğu için çok daha uzun. Razer'ın en büyük avantajı tabii ki ekran kartının 4080 olması. İkisi de alüminyum kasa gayet kaliteliler. Ben şahsen OLED ekran ve taşınabilirlik açısından Zephyrus'u seçerdim, klavye kalitesi de benim için oldukça önemlidir. Ancak seçim senin elbette.

Anladım sağ olun ben Razer da OLED sanıyordum. Zephyrus alacağım gibi duruyor şimdilik.

Daha çok taşımaya yönelik cihaz arıyorsanız Zephyrus alıp geçin, Razer'ın piyasası da 180.000 TL falan değil haberiniz olsun. Daha güçlü ve biraz daha ağır ama iyi pil süresi verebilen bu modele de bakılabilir:

Hocam bu modele de baktım da batarya performansı çok az geldi bana. Tabii doğal olarak güçlü bir makine hızlı bitiyor bataryası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu modele de baktım da batarya performansı çok az geldi bana. Tabii doğal olarak güçlü bir makine hızlı bitiyor bataryası.

Beklentiniz nedir pil süresi olarak. iGPU modda iyi pil süresi verir.

Full şarj ortalama 6 saat götürüyorsa Google tarzı uygulamalar kullanıyorken yeter bana. O kadar götürür diyorsanız düşünebilirim bu modeli de.

Baktığım testlere göre ortalama 4 saat yazmakta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı