Bu bilgiden emin misiniz? Doğru düzgün doküman bulamadım.
Satın alan var mı yanında çanta kulaklık mouse geliyor mu?
Hocam almak istiyorum ama servis çok korkutuyor daha hala Acer servisiyle uğraşıyorum. Ne dersiniz?
Servis ağını detaylı araştırıp bu fiyata bence gözü kapalı tercih edebilirsiniz.
MiniLED isterseniz bütçe üstü en uygun 4090 bu var. Dual(4K - FHD+) çözünürlük geçişi ilk zamanlarda sorunluydu. Şimdi bilmiyorum Razer Blade 16 RZ-0483UEJ4-R3E1-B i9-13950HX 32 GB 2 TB SSD RTX4090 16" W11H OLED Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Not: OLED yazdığına bakmayın. 4090 modelde sadece MiniLED var. (OLED 24 serisinde)
Yazın İngiltere'deyken mağazalarında stanttaki laptopları denemiştim ve malzeme kalitesi çok hoşuma gitmişti. Sanki MacBook'un Windows versiyonu gibi hissettiriyordu.
Fakat AOE ve boe panel arasındaki fark ve sıkıntılar, Synapse yazılımı, ülkemizdeki garanti durumu ve eski modellerde oluşan batarya şişme sorunu olsun (bataryada “65 derece ve üzerine maruz bırakmayın.” ibaresi yer alıyordu, en son 2021 model için yedek bataryalarda ve Reddit'te görmüştüm bu ibareyi) Razer beni bayağı tereddüte düşürüyor.
Anladığım kadarıyla ürünler cezbedici ve kaliteli fakat qa süreci eksik işliyor olsa gerek ki ürünler gelecekte sorunlarla karşılaşabiliyor (klavye tarafında mesela Black Widow V4 75% aşırı cezbedici ve kaliteli olmasına rağmen bir süre sonra çift tıklama sorunları kolaylıkla karşılaşılabiliyor, kronik sıkıntılı ürün veya switchleri).
Eylül-Kasım arası tam Legion Pro 7ı'a kavuşuyorum derken iptal oldu ve benim de laptop hikayem yılan hikayesine döndü resmen. 109K'ya RTX 4090 inanılmaz fiyat, Casper gibi bir marka da söz konusu değilken. Fakat saydığım sebepler ve üstüne ces 2025'in de 1 hafta sonra gerçekleşeceğini düşünürsek bu durum çıkmaza soktu beni…
Kimse almamış galiba alan olsaydı burada bir bilgi girerdi en azından yanında çanta kulaklık mouse hediyesi var mı yok mu bilirdik neyse ben aldım ama 30 Aralık en geç kargo diyordu bugüne sarktı bu Aras Kargo ile çalışması hiç iyi değil en berbat kargo ile çalışıyorlar aradım iptal edin dedim ben 30 Aralık en geç kargo olacak diye iş adresini verdim 31 gelir diye adresi de değiştirmiyorlar siparişimide iptal etmiyorlar sözde verilmiş kargoya ortada bir kargo kodu yok sipariş hazırlanıyorda görünüyor vallahi deli etti beni bu N11 bu akşama kadar bekleyin kargo sisteme girmezse iptal ederiz diyor benim derdim adreste olamayacağım bari adres değişikliği yapın o da yok neyse bunlar Aras Kargo'yu değiştirmezse alışveriş falan yapmam artık buradan.
Aynen hocam bu ülkede işini layıkıyla yapan 1 yada 2 firma var gerisi boş ben siparişimi iptal ettim 3 kuruş için strese gireceğime gider biraz daha veririm daha düzgün yerden alırım kafam rahat olur.Paneli tam bilinmez. İki modelden memnun olan var. Hiç olmayan var. Doğal olarak OLED modelden geçişten sonra MiniLED beğenmeyip paneli kötü diyen var. O bence biraz karışık durum. Yerel karartma iki panelde iyi çalışıyor. En azından videolarda öyle. Tüm incelemelerin hepsi boe ya da AOE olacak değil. Klavye bilmiyorum. Batarya konusunda hatrı sayılır garanti veriyor diye hatırlıyorum. Ces bizim piyasa için umut vadetmiyor pek. Fiyatlar absürt. En erken yaz ayında 5080/90 bir umut uygun sayılır fiyata alınabilir. Elbette bu arada büyük sürpriz olmazsa şu anda satılan Legion, Vector... 4080'ler bile 130-140k çıkabilir. Belirsizlik büyük risk.
O ürüne 160 k çekiyorlar. 2023 4080 16'18 89k satılıyor. 16' 4090 OLED yazdığı halde MiniLED modeli 109k satılıyor. Fiyat avantajı ilk tercih sebebi. Haziran ayında 10-15 gün 85-89k gibi aynı 4080 modeller satıldı. Kalan tüm zamanlarda 130-160 + uçuk fiyatlarda kaldı. Razer resmi olarak Türkiye de. Bilkom adlı firma servisine bakıyormuş. Forumda Türkiye de hangi markanın servisine baksam rezalet. Daha kritik olanı globalde bile Razer teknik serviste iyi bir firma değil. Türkiye de durum ne olur bilemem. Riskleri belli. Performans, kalite belli.
Modeller Vapor chamber olduğu için çok yüksek ihtimalle kafanıza göre bakım yapamazsınız. Ve yine yetkisiz RAM+SSD eklemeyi unutun.
Bence fiyatı ve sunduğu kalite karşısında hala tercih sebebi olabilir. Aynı performansı, kalite veren en yakın ürün 100k üstü. Dönem dönem Legion 100-108k şimdilerde 120-130k. Vector bir gözü topal bir ürün.( 45NTSC 80k ve paneli tırt.) 100k üstü modeli tercihe bağlı. 90k HP 4080 alacağıma 40-50k 4060-70 alır keyfime bakarım. Piyasa da hala alternatif yok. Servis tüm firmalar kötü. Ya da ben abartıyorum. Ee ne yapacak bu millet? Meksika açmazı gibi durum.
Aldığını bildiğim forumdan arkadaşlar var. Kimsenin geri dönüş yaptığı yok. İyi ya da kötü. Ürün ulaştıysa en azından bir geri dönüş olmalı. Sizin durumla ilgili ne desem boş. Ülke şaşırtmıyor yine. Umarım kısa zamanda elinize ulaşır ürün.