Elektronik Razer Blade 18 4080 89000 TL

Merhaba Razer Blade 16 laptopu birkaç gün önce sipariş geçtim. 4090 UHD modeli seçtim. Şu an indirim de gelmiş.

Razer Blade 16 RZ-0483UEJ4-R3E1-B i9-13950HX 32 GB 2 TB SSD RTX4090 16" W11H OLED Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

Öncelikle profesyonel gamer değilim. Dolaysıyla eksik veya hatalı bilgi olursa kusura bakmayın. Ekstra olarak merak ettiklerinizi mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım.

Avantajlar

• Şu an indirimdeki fiyatı/donanıma baktığımızda hem 4090 hem de 4080 model gayet uygun fiyatlı
  • Cihazı elime aldığımda ilk dikkatimi çeken şey soğuk ve ağır metal hissi ki bu hoşuma gitti. Benzer donanımdaki diğer markalara göre gayet kibar bir tasarımı var. (kalın bir Mac). Bu donanımdaki oyuncu bilgisayarlarına göre çok kibar ama tok bir tasarım.
  • Malzeme kalitesi dersek, dokunduğunuz her yerde kalite hissiyatı var. Tok malzemeden üretilmiş ve esnemiyor. ( Bu cihazı almadan önce mağazalara gidip benzer donanımda ASUS ROG, MSI, Lenovo Legion 7,9 gibi cihazları malzeme ve klavye yönünden incelemiştim.) Onlardan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Klavye yine tok ve çok iyi bir hissiyatı var. Space tuşunun en solundan bastığınızda sağ tarafta aynı miktar hareket ediyor. Tuşlarda titreme, oynama, şıkırdama yok. (Arkadaşlarım ve kardeşim de bayıldı.)
  • Adaptör 330W olmasına rağmen küçük boyutlarda ve bu hoşuma gitti. Aynı zamanda adaptör deyip geçmemişler. Hem plastik malzeme kalitesi, hem de sargı kablo ve kablo toplama kemeri var müthiş.
  • Çok merak edilen ekrana gelirsek. Şu an laptop önümde ve yanında önceki laptopum da açık. Monster Huma H5. V1.1.2 (çok severek kullandım. Ancak iş Slim bir iş bilgisayarı). Monster cihazımda Samsung 4K OLED bir panel var ki mükemmel. Buna alıştığım için QHD cihazları elemeye çalıştım. Razer Blade cihazda ise bildiğiniz gibi 4K MiniLED bir ekran var. Alırken yorum ve soru işaretlerinden dolayı tedirgin oldum. Ancak şu an önümde ikisi de açık. İlk işim 4K video açmak oldu ve OLED bir miktar daha iyiydi. Ancak HDR ayarlarını açıp 1000NIT ışığıda fulleyince aman Allah'ım şimdiye kadar gördüğüm en iyi, en canlı görüntüler. Ben ekran renklerine biraz takıntılıyım o yüzden güvenebilirsiniz. Çok çok daha iyi. Ekran kararması hiç yaşamadım henüz birkaç günlük olduğunu da hatırlatayım. Ancak 60Hz 120Hz ve 240Hz gibi geçişleri ayarladığınızda ekranı kapatıp açıyor. Bunu ekran kararması da sanmış olabilirler. Örneğin 120 Hz şarja takılı iken fişi çekerseniz. Bataryaya geçerken HDR'yi kapatıp 60 Hz geçiyor (şarj ömrü için). Bunu yaparken ekranı baştan başlatıyor ve 1 saniyelik kapanıyor.
  • 100W destekli tunderbolt mevcut. Buradan çoklu ekran paylaşımı, hız şarj alabiliyorsunuz. Hatta Type-C adaptörünüz yeterince güçlü ise laptopu buradan da şarj edebilirsiniz.
  • Cihaz sessiz diyebilirim. Fan sesi bazen yok, bazen de yok gibi. Performans alırken ses oluyor ama yine de denklerine göre az diyebilirim. Biraz inceledim arkadaşlardan.
Dezavantajlar

• Klavye ne kadar keyifli de olsa İngilizce. (Alternatif çözümler sticker veya harici klavye. Şimdilik harici mini klavye ile kullanacağım RGB çok kaliteli üstünü örtmek istemedim.) Ayrıca numerik klavye de yok (ben bunlara razı olarak aldım tabii, siz de kendinize gör düşünürsünüz)
  • Siyah olan cihazı aldım. Parmak izi bırakıyor sürekli silmek gerek.
  • Razer güncelleme programı üzerinden güncelleme yapılmıyor. Ancak program sizi uyarıyor ve link veriyor oradan elle indirip güncelliyorsunuz. BIOS hariç. BIOS'u cihaz kendisi güncelliyor.
  • Fiziksel bir MUX tuşu yok olsun isterdim. Ayarları Razer Synpe üzerinden yapmanız gerekiyor.
  • Garanti konusu benim için bilinmez. Bilkom ilgileniyormuş 2 yıl garanti var. Ancak arıza olursa ne ile karşılaşırım bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar belki bilgilendirir.
  • Ethernet portu yok, sadece Wi-Fi var. Ethernet bağlamak isterseniz USB veya Type-C dönüştürücü almak gerek.
Not: Şu anda tez yazdığım için 1-2 ay oyun oynamayacağım o yüzden FPS, ısınma vb. yorum yapamadım. Ancak yabancı YouTube kanallarında bu bilgiler var. Cihaz soğutmasına çok güveniyor sorun olacağını sanmam. Ayrıca analiz, tasarım ve renderda kullanacağım ki bu işleri rahatlıkla yapacaktır. Yazı uzun oldu kusura bakmayın. Ayrıca sorunuz olursa yanıtlama çalışırım bildiğim kadarı ile.
Düzenleme, henüz birkaç günlük olduğu için çok fazla olumsuzluk görmemiş olabileceğimi dikkate alınız.

Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam. Tüh ya ben kumar oynamak istemedim Türkiye'deki modeller BOE paneldir diye. AUO olanı daha az sorun yaşanan ve daha stabil ekran üreticisiydi ve konuların çoğunda da AUO model olan superior falan deniyordu, dolayısı ile ben de Zephyrus aldım daha fazla bekleyemeyip. Bilsem AUO olduğunu ben de Razer alırdım, sağlık olsun.

Sağlık olsun güle güle kullanın.

Sağlık olsun güle güle kullanın.
Memnunum zaten en azından, OLED panel de yeterince güzel ve en önemlisi glossy olması panelin. Artık kısmet gelecek sene çıkan Legion'lara kalmış maksimum performans için.

Memnunum zaten en azından, OLED panel de yeterince güzel ve en önemlisi glossy olması panelin. Artık kısmet gelecek sene çıkan Legion'lara kalmış maksimum performans için.
Tekrar cihaz alacaksanız idae süresi bitmediyse n11 de hem 4080 hem de 4090 lı razerlar duruyor. Yoksa Zephyrus da güzel cihaz.

Tekrar cihaz alacaksanız idae süresi bitmediyse n11 de hem 4080 hem de 4090 lı razerlar duruyor. Yoksa Zephyrus da güzel cihaz.
İade etmeyecek kadar memnunum şu an cihazda ondan o süreçle uğraşasım yok zaten uzun süredir cihazsız geziyorum. Şu aralar fazla oyun oynayamadığımdan iş yüzünden akşamları anime/dizi izlemeye kullanıyorum genelde, bataryası epey iyi gidiyor. Boş olduğum vakit oyunlar için de kullanacağım ancak oynadığım en ağır oyun Elden Ring olduğu için pek sorun çekeceğimi sanmam.

Arkadaşlar 4080 blade 18 10.000 koymuş bügün alacaktım sizce tekrardan düşer mi

2 hafta içinde iki kez fiyat düştü. Bir şey söylemek zor. Stokları eritmek için bir ihtimal düşebilir. Ne zaman düşer onu bilemem.
Beklemedeyim avrupaya gidene kadar düşerse alırım büyük ihtimalle hocam teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…