Razer DeathAdder V2 alınır mı?

Bence oradan alma fareyi.


1611502675416.png
 
Arkadaşlar CS:GO, PUBG tarzı oyunlar için bu mouse alınır mı? Kullanan birkaç kişi sol tıkın çok hassas olduğunu yanlışlıkla basılabildiğini söylemiş. Sizler neler düşünüyorsunuz alınır mı?
Razer Deathadder V2 Optik Oyuncu Mouse buradan almayı düşünüyorum.
Bloody markası razer kadar ünlü olmasa bile gayet kaliteli bir marka. Kuzenimde almayı düşündüğün razer var. Bende de bloody a90 var benimki hem daha ucuz hem daha kaliteli.
Bloody A90'ı öneririm
 
Merhabalar. 1 sene Razer deathhadder Elite tecrübemin sol Click çift tıklama sorunu neticesinde noktalanmasıyla Razer DeathAdder v2'ye geçmiş bulunuyorum.

Daha önceden 2 sene kadar da SteelSeries RIVAL300 ve 300s tecrübem olmuştu.

DeathAdder Elite'den başlayalım. Kullanmaya başladığımda ilk olarak SteelSeries'e göre tıklama hissiyatının inanılmaz geride olduğunu fark ettim. Tutuşları ise benzerdi(birini seçmem gerekirse SS RIVAL300 derdim). Scroll konusunda ise DeathAdder Elite'i açık ara üstün buluyorum.
DeathAdder Elite büyük ve orta eller için uygun bir mouse, kullandığım zaman zarfında keyif aldım ve tutuşundan da gayet memnundum. Ta ki çift tıklayana kadar, ardından v2ye geçiş yaptım. Ürünün optik sensör tarafında muazzam gelişmeler mevcut, 650IPS tarama, 20000+ DPI optik sensör gibi. Ben daha çok tutuş hissi ve oynanış üzerinden eleştireceğim.

Gel gelelim V2 ve DeathAdder Elite farklarına;
1. İlk hissiyat. v2'nin yüzeyi çok minik tırtıklara sahip gibi, pürüzlü. Bunu eli daha iyi tutması için yapmış olmalılar. Başlarda garip gelse de, şu an alıştım ve memnunum. Ürün eski versiyonuna göre ise oldukça hafif, bu da benim için gayet olumlu bir özellik.
2. Tekerlek: tekerleğin sürükleme direnci daha fazla, ayrıca mouse içine daha gömük. Yani dışarıda kalan alanı DeathAdder Elite'e göre daha az bu bariz hissediliyor. Negatif bir şey mi derseniz, ne negatif ne de pozitif derdim.
3. DPI butonları: burada ciddi bir hata söz konusu. DeathAdder Elite ve v2'nin fotoğraflarını yan yana getirdiğinizde göreceksiniz. DeathAdder Elite'de tekerleğin bittiği yerin hemen altında DPI butonları başlarken, v2'de ne hikmetse resmen 1 cm aşağıda. Bu da DPI butonlarına fareyi kullanırken erişiminizi ciddi anlamda zorlaştırıyor. Alt DPI butonuna ulaşmak güç. DeathAdder Elite'deki gibi seri değişimler yapamazsınız. Burası net bir hata olmuş. Benden 10 tane eksi yer.
4: Pedler: Mouse'un yan kısmındaki pedler yeni modelde artık yok ve onun yerine tırtıklı bir yüzey mevcut. Harika bir gelişme, uzun kullanımda pedler yerinden çıkıyordu.
5. Tık hissiyatı: yazımın başında SteelSeries farelerin DeathAdder Elite'den tık hissiyatı olarak çok üstün olduğunu söylemiştim, bu yeni model ile birlikte tık hissiyatı arttırılmış güçlü bir geri dönüt mevcut. En olumlu gelişmelerden birisi.
6. Bir hata daha: abi sol klik insana kafayı yedirtiyor, ara sıra kendiliğinden tıklıyorum. Çok yumuşak yapmışlar akıl alır gibi değil. Forumlarda sol klik optik yok daha hassas vs demişler arkadaşlar bu resmen hata. Tamam rakibi görünce belki farenin bu hassasiyetinden dolayı reaksiyonum(tıklamam) oyuna erken gidecek fakat bazen yanlışlıkla tıklamak çok can sıkıcı.
7. Kablo: kabloda ciddi bir devrim söz konusu. Satın alırken yok flex kabloymuş bilmem neymiş satış stratejisidir diyordum, utandım. İnanılmaz hafif ve sağlam.

Sonuç: hayal kırıklığı. İki kritik hatadan bahsettim. Birinci DPI butonları mevzusu bariz bir hata. Buna aklım ermedi bir türlü. Sol tıkın aşırı hassas olmasına ise aylardır alışamadım ve oyun esnasında sağ elimin işaret parmağı havada onuyorum yanlışlıkla sıkmamak için. Yeniden fare alacak olsaydım mı? Ürünü asla ve asla almazdım.
 

Geri
Yukarı