Razer DeathAdder v2 DPI kaç olmalı?

Hocam benim Windows ayarlarındaki hızım 4, mouse DPI 2400 rahat ediyorum. Sormak istediğim asıl şey şu. Oyunlarda yüksek DPI düşük sensivity daha iyi olur gibime geliyor yanlış mantık mı?
Mantıksız değil ama doğruda değil. 600DPI 3.0 sens. eşittir 1800 DPI 1.0 sens. aynı hıza eşit yani. Ayrıca yüksek DPI kullanımı yüksek çözünürlükte etkilidir. Atıyorum 1080p ekranda kullandığınız DPI seviyesi 4K ekran da yavaş kalabilir, o yüzden yüksek DPI seçenekleri var.

Sensörünün kabiliyetinin sonucudur DPI. DPI'dan ziyade IPS değerine bakmak lazım. Ayrıca değişik DPI seviyelerinde farklı gecikmelere sahiptir fareler.
Keşfettiğim bir video sayesinde DPI olarak en son 1600 DPI'a karar kılıp oyun içindeki hassaslığı düşürdüm. Battlenonsense Youtube kanalında fare DPI'ları ile hamle gecikmesini ölçen bir test vardı. Testte Razer'ın aynı sensörünü kullanan faresi de vardı. En az gecikmeyi 1600-1800 DPI arasında veriyordu. Bu yüzden bu DPI'a karar kıldım mesela.
Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İncelememden bir kesit.

Arkadaşlar 40 TL'lik DPI kaç olduğunu bilmediğim fareden Razer DeathAdder v2'ye geçiş yaptım. DPI 2400 seçili şu anda oyun içi hassasiyeti ayarladığımda rahatlıkla oynayabiliyorum fakat DPI yükseltip oyun içi hassasiyeti düşürmek daha mı iyi olur?

Hassasiyet sanal olarak imlecinin hızını ayarlar, DPI ise direkt olarak farenin hızını ayarlar. Her oynadığın oyunda kendi hassasiyetini bulmalısın. Normal kullanımda ise hangisini daha rahat kullanıyorsan onu kullan, ben şahsen kaç olduğunu bilmiyorum ama en yavaşın bir iki tık üstünde kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı