Ayıptır sorması, daha düne kadar mouse önerisi için konu açıyordun; ne ara mouse uzmanı oldun? Yok o işe yaramaz, yok bu işe yaramaz; e git 50 liralık fareyi eline uyuyor diye al o zaman.Bildiğim kdarıyla yok.
Emin ol 400IPS ile 650IPS arasındaki farkı sen anlamazsın.
Veya 40G ile 50G.
Zaten 20k DPI fazla zaten normal kullanıcıya. 20k normal kullanıcı kullanmaz.
Yani sirf Focus+ sensor icin bu fare alinmaz, onemli olan eline uymasi ve kalitesi.
Yan tuşlarda ve scroll tuşunda gicirdama yasayanlar olmus. Malzeme kalitesi az.
Kablo ve skatezler iyi ama kablosu daha iyi olanlar var.
@mavigezegen PulseFire Haste cidden harika.
Insanlar özelliklerini normal hayatta anlamayacakları bir fare (Focus+) için malzeme kalitesinden feda ediyor, bence bu hata.ele uyması kronik sorun mu diyen arkadaslara inat ile video ekledim. ele uygunlugundan bahsetmiyorum, mouse'dan ses geliyor videoyu buraya da ekliyorum.
Evet açıyordum uzman oldum demedim.Ayıptır sorması, daha düne kadar mouse önerisi için konu açıyordun; ne ara mouse uzmanı oldun? Yok o işe yaramaz, yok bu işe yaramaz; e git 50 liralık fareyi eline uyuyor diye al o zaman.
Arkadaşım, mouse dediğin şey masada sabit duran bir şey. İster tahtadan olsun, ister plastikten olsun, ister metalden olsun; malzeme kalitesinin bir önemi yok. Saçma sapan detaylara takılmayın. Skatezleri kaliteliyse, switchleri kaliteliyse, sensörü takılma yapmıyorsa ve tutuş biçimine uygunsa gayet de alınabilir.Insanlar özelliklerini normal hayatta anlamayacakları bir fare (Focus+) için malzeme kalitesinden feda ediyor, bence bu hata.
Evet açıyordum uzman oldum demedim.
Okudugum makalelerden aktarma yaptım.
50TLlik fare ne alaka?
Sen 50G kuvvet/etki mi oluşturuyordun?
20K DPI mı kullanıyorsun, bir noktadan sonra sensorden cok kalite onemli.
Ve DAv2'yi fare almadan once denedim cidden kalitesi az.
@BerkayZ87 konulara çokça mesaj geldi eline uyan en iyisidir diye.
50TLlik fare elime uyuyor peki malzeme kalitesi?
Bu gruba bir sey demen.20K sana önemsiz, çoğu kişiye önemsiz, ama önemseyenler de var. Mesela 3 monitör kullanan insanlar hem kaliteli, hem yüksek DPI, hem de uygun fiyatlı ürünler tercih etmek isteyebiliyor. Bu durumda da imdatlarına DeathAdder V2 gibi ürünler yetişiyor.
Ben Optik Switch'lere kötü demedim.Hayatı boyunca optik switch kullanmayan adam Omron 20M'den optik switche geçince kalitesiz diyor. Focus+ gibi piyasanın en iyi sensörünü önemsizmiş gibi sanıyor. Bu piyasada ne sensörler var, döndürünce takılıyor.
Bunları kast ettim.DeathAdder V2'de kocaman skatezler var ve üst düzey skatezler bunlar. Öyle giriş seviyesi 1 yıla eriyip gidenlerden değil
Hepsini makalelerden biliyorum.Oyunlar için gecikmesi de düşük alternatiflerine göre. "Click Latency" olarak araştırabilirsiniz.
Bir şeyin daha iyisini aynı fiyatta alabiliyorsam o farkı anlamam, bu farkı anlamam gibi saçma çıkarımlar yapmam.Ama mesela 12ms ile 8ms arasındaki farkı anlar mısın?
O da doğru.Bir şeyin daha iyisini aynı fiyatta alabiliyorsam o farkı anlamam, bu farkı anlamam gibi saçma çıkarımlar yapmam.
Sanarsın lahmacun kutusunu mouse yaptık arkadaş ne malzemeymiş. Tamam git paslanmaz çelik mouseunu al keyfine bak.Ama 4ms için kaliteden ben odun vermem.
Kulağında kulaklık varken o fare gıcırtısını duyan birisinin ya kulaklığı dandiktir ya da psikolojik sorunu vardır, özellikle o sesi duymak için fareyi gıcırdatmaya çalışıyordur.Kullanırken gıcırdama sesini isteyen pek yoktur bence.