Razer Blackwidow V3 TKL kullanıyorum. Parasını hak eden bir klavye olduğunu düşünmüyorum.
Malzeme kalitesi: 10/8. (Esnetmeye çalıştığında hiç esnemiyor ve gıcırdamıyor)
Tuşların kalitesi: 10/7. 80 milyon tuş basım ömrü. Bariz duyulan yay sesi. Green Switch ihtiva eder ve Blue Switch gibi ses çıkartır.
Aydınlatma: 10/7 RGB'leri güzel ve parlak, lakin tuş bazlı RGB atama yok. Tuşlar yağ tutmuyor.
Klavyede fonksiyon simgeleri RGB yanmıyor. Mesela F2 tuşunun alt kısmında ses kısma ibaresi var ancak RGB'ler sadece F2 tuşunu aydınlatıyor, hemen altındaki ses kısma sembolünü aydınlatmıyor. Dolayısıyla karanlık odada klavyenin RGB'leri yansa bile fonksiyon tuşlarındaki ibareleri göremiyor ve hangi tuşun ses açma, hangisinin durdurma olduğunu göremiyorsun.
Yay sesi aşağı yukarı Gamepower klavyeler kadar var. Ancak bu mekanik klavyelerin genel sorunu zaten. Yükseltme seçenekleri iki kademeli ve gayet iyi. En sevdiğim yönü ise klavye tuşlarının yağlanmaması. Artık nasıl bir malzeme kullandılarsa tuşlar yağlanmıyor. SteelSeries Apex 7 ve Apex Pro kullandığımda tuşlar acayip yağlanıyordu.
Şahsi fikrim, birçok klavye deneyimlemiş birisi olarak klavye alacaksanız biraz daha para ekleyip SteelSeries alın. Hem malzeme, hem yazılım, hem de fonksiyonlarıyla en iyi klavye üretici firma bana göre.