Razer Huntsman Mini vs. Black Widow V3 TKL

x.unhead

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2300 civarı bütçem var ama ikisin fiyatlarının arasında farklar var. TKL olan 1800 lira Hunstman 2200 lira falan hangisini almalıyım? Oyun ve render yapacağım ondan dolayı yorumlarınızı bekliyorum.

Huntsman Mini optik mekanik, diğeri klasik Razer switchler kullanıyor. Biri %60, diğeri TKL. Aralarında fark bol hocam sizin tercihinize bağlı.

%60 klavyeden hoşlanıyorsanız ikisi arasında Huntsman Mini önerimdir benim.
Hocam bir tane yabancının videosunda işte huntsman içi boş falan diyordu hafif diyordu ondan dolayı bir paradoks oldum sıkıntı cıkarır mı diye

Bu videodan mı bahsediyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen bu video parasına falan biraz daha iyi beklerdim demesi biraz beni tedirgin etmişti

Hocam Razer evet iç kalite ve dayanıklık olarak mükemmel değil ama gösterdiği klavye Razer'dan daha pahalı zaten. Öyle bir kere yere düştüğünde kırılacak tarzda kötü olduğunu hiç sanmıyorum.
Hocam bende vallahi 2300 lira bütçe var ve eğer önerebileceğin farklı bir marka varsa beklerim ama switchleri red veya kahverengi siyah falan olmasın

Söylediğiniz 3 switch birbirinden bayağı farklılar, tek ortak noktaları sessiz olmaları. Kahverengi ya da mavi gibi tuşa bastığınızda geri dönüt veren bir switch mi istiyorsunuz yoksa kırmızı gibi linear mi?

Benim bu bütçede önerebileceğim Apex 9 Mini ve Hunstman Mini var. Apex 9 ses videosunu aşağıya bıraktım. Hoşunuza giderse Hunstman Mini'ye göre daha çok öneririm SteelSeries'i.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Razer Blackwidow V3 TKL kullanıyorum. Parasını hak eden bir klavye olduğunu düşünmüyorum.

Malzeme kalitesi: 10/8. (Esnetmeye çalıştığında hiç esnemiyor ve gıcırdamıyor)

Tuşların kalitesi: 10/7. 80 milyon tuş basım ömrü. Bariz duyulan yay sesi. Green switch ihtiva eder ve blue switch gibi ses çıkartır.

Aydınlatma: 10/7 RGB'leri güzel ve parlak, lakin tuş bazlı RGB atama yok. Tuşlar yağ tutmuyor.

Klavyede fonksiyon simgeleri RGB yanmıyor. Mesela f2 tuşunun alt kısmında ses kısma ibaresi var ancak RGB'ler sadece f2 tuşunu aydınlatıyor, hemen altındaki ses kısma sembolünü aydınlatmıyor. Dolayısıyla karanlık odada klavyenin RGB'leri yansa bile fonksiyon tuşlarındaki ibareleri göremiyor ve hangi tuşun ses açma, hangisinin durdurma olduğunu göremiyorsun.

Yay sesi aşağı yukarı Gamepower klavyeler kadar var. Ancak bu mekanik klavyelerin genel sorunu zaten. Yükseltme seçenekleri iki kademeli ve gayet iyi. En sevdiğim yönü ise klavye tuşlarının yağlanmaması. Artık nasıl bir malzeme kullandılarsa tuşlar yağlanmıyor. Steelseries Apex 7 ve Apex Pro kullandığımda tuşlar acayip yağlanıyordu.

Şahsi fikrim, birçok klavye deneyimlemiş birisi olarak klavye alacaksanız biraz daha para ekleyip Steelseries alın. Hem malzeme, hem yazılım, hem de fonksiyonlarıyla en iyi klavye üretici firma bana göre.

Razer Blackwidow V3 TKL kullanıyorum. Parasını hak eden bir klavye olduğunu düşünmüyorum.

Malzeme kalitesi: 10/8. (Esnetmeye çalıştığında hiç esnemiyor ve gıcırdamıyor)

Tuşların kalitesi: 10/7. 80 milyon tuş basım ömrü. Bariz duyulan yay sesi. Green Switch ihtiva eder ve Blue Switch gibi ses çıkartır.

Aydınlatma: 10/7 RGB'leri güzel ve parlak, lakin tuş bazlı RGB atama yok. Tuşlar yağ tutmuyor.

Klavyede fonksiyon simgeleri RGB yanmıyor. Mesela F2 tuşunun alt kısmında ses kısma ibaresi var ancak RGB'ler sadece F2 tuşunu aydınlatıyor, hemen altındaki ses kısma sembolünü aydınlatmıyor. Dolayısıyla karanlık odada klavyenin RGB'leri yansa bile fonksiyon tuşlarındaki ibareleri göremiyor ve hangi tuşun ses açma, hangisinin durdurma olduğunu göremiyorsun.

Yay sesi aşağı yukarı Gamepower klavyeler kadar var. Ancak bu mekanik klavyelerin genel sorunu zaten. Yükseltme seçenekleri iki kademeli ve gayet iyi. En sevdiğim yönü ise klavye tuşlarının yağlanmaması. Artık nasıl bir malzeme kullandılarsa tuşlar yağlanmıyor. SteelSeries Apex 7 ve Apex Pro kullandığımda tuşlar acayip yağlanıyordu.

Şahsi fikrim, birçok klavye deneyimlemiş birisi olarak klavye alacaksanız biraz daha para ekleyip SteelSeries alın. Hem malzeme, hem yazılım, hem de fonksiyonlarıyla en iyi klavye üretici firma bana göre.

Sağ olun hocam yorumunuz benim için çok değerlidir

Söylediğiniz 3 Switch birbirinden bayağı farklılar, tek ortak noktaları sessiz olmaları. Kahverengi ya da mavi gibi tuşa bastığınızda geri dönüt veren bir Switch mi istiyorsunuz yoksa kırmızı gibi linear mi?

Benim bu bütçede önerebileceğim Apex 9 mini ve hunstman mini var. Apex 9 ses videosunu aşağıya bıraktım. Hoşunuza giderse hunstman Mini'ye göre daha çok öneririm SteelSeries'i.

Evet mavi Switch arıyorum hocam istediğim klavyeyi bir türlü bulamadım belki siz yardımcı olursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı