Razer Kraken 7.1 Chroma Ses Sorunu

• Konuyu başlatan Umutmeister
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 7.515
U

Umutmeister

Ziyaretçi
İşletim sistemi ilk açıldığında kulaklıktan sesin gelip gelmediğini kontrol etmek için sesi kısıp açıyorum, belli bir süre sonra otomatik olarak ses seviyesi Synapse yazılımındakiyle eşitleniyor ve ses gidiyor, ayrıca kulaklık hiçbir şekilde yazılım üzerinden kontrol edilemiyor.

Kulaklığı kontrol altına alabilmem ve sesin gelmesi için kulaklığı farklı bir USB portuna takıyorum, sesin geldiğini doğruladıktan sonra eski yerine takıyorum. -Normalde kulaklığı BlackWidow Chroma'nın üzerindeki porta takıp kullanırdım ve 3 hafta bilgisayarı kullanmadıktan sonra bu hale geldi-

Synapse yazılımı çalıştıktan sonra ses ayarlarını açtım ve ses seviyesini değiştirdikten sonra sesin Realtek Digital Output üzerinden çıkış yaptığını gördüm. Kulaklık dışında tüm aygıtları devre dışı bıraksam bile sonuç hiçbir şekilde değişmiyor, ayrıca kulaklığın üzerine sağ tıklayıp sına dediğimde "Sınama sesi çalınamadı" şeklinde hata veriyor.

Razer'ın sitesinden detaylı araştırma yapıp Synapse'ın en güncel versiyonunu indirdim, BIOS'u güncelleyip, işletim sistemini temiz olarak tekrardan kurdum. Ardından BIOS'u pili çıkartarak sıfırladım ve tüm donanımı tekrar tanımasını sağladım. -Yalnız bazen bilgisayar açılırken kulaklığa elektrik vermiyor ve işletim sistemi yüklenirken elektrik veriyor, ama bu ses sorununa etkide bulunmuyor-

Donanım Bilgisi
  • Asus P8H77M-PRO(CM6870) Anakart
  • Intel i7-3770 İşlemci
  • A-DATA 2x8GB 1600MHz Bellek
  • Asus GTX 750 Ti Ekran Kartı
  • Corsair VS450 Güç Kaynağı
  • Seagate Barracuda 1TB 7200RPM HDD
  • Samsung 850 EVO 120GB SSD

Hiçbir değişiklik yok, sorun halen devam ediyor. Uzun bir süre ses içeren herhangi bir şeyi açmadığımda kulaklıktan ses çıkmaz duruma geliyor ve açtığım şarkı, video vb. oynamıyor, ancak kulaklığı birkaç kere çıkartıp taktıktan sonra eski haline geliyor.

Ayrıca oyun oynarken oyunun sesini açmak istediğimde yine kontrol dışına çıktığını gördüm ve her zamanki şekilde düzeltmeye çalıştığımda oyun dondu ve bilgisayarı yeniden başlatmadan hiçbir şekilde sisteme müdahale edemedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı