Arena 7, Logitech Z407 kullanmış birisi olarak bunların ikisinden de iyi ses kalitesi. EQ ayarı ile zaten hem tizler hem baslar çok iyi oluyor. THX'in bir hile ya da göz boyama değil de kaliteli sanal ses yaratması zaten en şaşırtıcı yeri. Bass olarak ne istediğiniz önemli. 15bin bandında satılan ürünlerle aynı bass alamazsınız ama SteelSeries arena 7 ve 9'dan daha doğrusal ve tok diyebilirim.
Tizler ise siz EQ ayarından tizleri yükseltirseniz soundbar içinde ki tiz hoparlörleri çok iyi iş çıkartıyor. 9900TL fiyata alınır mı? Biraz daha üstüne eklenip Logitech alternatifleri G506 gibi alınmalı derim. Ama benim satın aldığım fiyat olan 5200TL bandında size bu kaliteyi veren herhangi bir muadil yok piyasada. En yakını Z407 oda 4800TL bandında ve hem çözünürlük olarak, hem ses tokluğu ve netliği olarak çok geride. Arena 7'i saymıyorum arena 7 için hangi EQ ayarını yaparsanız yapın sesler hep boğuk hep netlik kötü kalıyor. Bu leviathan Soundbar'da gerçek bir netlik var. Çok pahalı ses sistemleride olur genelde net duyarsınız her şeyi. Bu da öyle.
Benim kullandığım EQ ayarı. Çok fazla bas oda ve apartman gereği biraz sorun çıkartıyor bana. O yüzden netlik ve tokluk üzerine kurulu bir EQ ayarı bu resimlerde ki. İsteyen deneyip biraz daha kendine göre geliştirebilir. Ben özellikle oyunlar ve filmlerde çok mutluyum ve bu kadar ucuza almak ise daha da mutlu etti beni diyebilirim.