Razer Nari Ultimate Discord'da ses karşıya yoğun gidiyor

Emirfb1907

Decapat
Katılım
28 Eylül 2018
Mesajlar
40
Merhabalar. Razer Nari Ultimate aldım ve counter oynuyorken veya müzik dinliyorken Discord'da karşı tarafa yoğun bir şekilde ses gidiyor. Bas-konuş yapın diyeceksiniz ama bas-konuş da zor oluyor, odaklanamıyorum CS'de o tuşa basarken. Bir çok yere boş yere öldüm, sebebini bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Razer Nari Ultimate aldım ve counter oynuyorken veya müzik dinliyorken Discord'da karşı tarafa yoğun bir şekilde ses gidiyor. Bas-konuş yapın diyeceksiniz ama bas-konuş da zor oluyor, odaklanamıyorum CS'de o tuşa basarken. Bir çok yere boş yere öldüm, sebebini bilen var mı?
Hocam öncelikle bilgisayarınızda Realtek HD Audio Driver yüklü mü ? Yüklü ise sağ alttan hoparlör kısmına sağ tıklayıp ses efektine gelin açılan sekmeden kayıta gelin kayıttaki kullandığınız mikrofona çift tıklayın gelişmiş kısmına gelin orada biçim seçtiğiniz kısım var 8000 Hz 48000 Hz gibi seçenekler var oradan 48000 DVD kalitesi yapın aynı sekmeden üst kısımdaki geliştirmelere tıklayın ve gürültü tutmayı açınız. Eğer bunlar olmaz ise Voicemeeter Banana adlı programı kullanabilirsiniz dip ses yok etme vs. hakkında Youtube'de videolarını bulabilirsiniz.
 
yaptım fakat hala olmadı sorun şu ki ben kulaklığın mikrofonunu kapatınca ses gitmiyo acaba kulaklıktan gelen ses mi gidiyo oraya anlamadım sizce?

Windows ses kaydedicisinden kayıt alıp aynı sesler kayıda geçiyormu diye bakın. Eğer aynı sesler kayıtta çıkmıyorsa discord un ayarları ile alakalı olmalı. Daha önce usb ses kartlı bir kulaklık kullanırken bana da olmuştu.

Çok discord ayarını kurcalayarak azaltmayı başarmıştım ancak kesin hangi ayar yaptı hatırlamıyorum.
 
güzel çok güzel de ses bazen boğuk geliyor onu sağ altta saatin 2 solunda ses var ordan değiştirip tekrar eskisine getirince düzeliyor güzel ama o yeni teknoloji o kadar güzel değil kulak ağrıtır sadece ayak seslerini değil konuşma silah sesinide titretiyor kapatıp kullanıyorum onu
ses kaydedicisindede çıkıyor bu arada
benimkide usb kablosuz ya olabilir ama bas konuş yapıcaz çözüm bu
 
Sorun sende değil kulaklıkta şuan kulaklığı alan çoğu kişi aynı sorundan yakınıyor bende bu yüzden almaktan vazgeçtim
 
Kulaklığa gelen ses neden oluyor sorusuna hiç kimse çözüm bulamıyor ve bulunamayacak bana göre.

Geçtiğimiz gün CM MH752 aldım ben. Karşı tarafa ses gidiyor. Kendi sesimi dinleyerek ses testi yaptığımda ise kulaklığa gelen sesin mikrofona tekrar yansıdığını anladım.

Neden oluyor peki bunlar. Benim düşüncelerime ve araştırmalarıma göre;
1- Kulaklık dışarı mikrofonun algılayabileceği kadar ses kaçıyor olması. ( Benim aldığım üründe bu durum var. Tüm MH752 ürünleri için söylemiyorum. )
2- Ses kartı varsa bundan kaynaklı bir durum olabilir.
3- Kulaklık içinden mikrofon bağlantılarının etkileşim almasından kaynaklı olabilir. ( Benim aldığım üründe bundan da şüpheleniyorum. )
4- Kulaklığın yazılımsal ve donanımsal sorunlarından kaynaklı oluyor.

Bunların dışında illaki sebepler vardır. Ancak iyice araştırmak gerekiyor.

Ben aldığım ürünü İtopya mağazasına geri götürerek servis kaydı açtırdım ve para iadesi talep ettim. Çünkü bu sorunun bir çözümü yok. Bu durumu daha önce 4 kulaklıkta yaşadım.

Mikrofon ses yüksekliğini %70 değerine çekip mikrofon basını %0 yaparak deneyebilirsiniz.
Ancak bu benim kullandığım genel ayar mesela daha temiz ses gitmesi için karşıya.

Benim geçtiğimiz gün aldığım kulaklıkta karşıya ses gitmemesi için kulaklık ses seviyesini %15 civarına düşürmem gerekiyor ve mikrofon sesini de %25 ile %50 değerleri arasında tutmam gerekiyordu.
Bu durum ile ne oyun deneyimi kalır nede ses kasma gibi şeyler.

Ben para iadesini alamazsam eğer tüketici hakem heyetine gideceğim.
Sana tavsiyem servis işlemi açtır. İster para iadesi talep et ister değişim. Aldığın kulaklık öyle ucuz bir kulaklık değil.

Bir arkadaşımda aynı kulaklıktan iki tane var. Ona sorarım onda da oluyor mu diye. Dönüş yaparsa bana geri yazarım buradan.
 
kulaklıktan memnunum geri vermem zor ama düşünürüm çünkü bende razer thresher 7.1 xbox vardı ondan kat kat daha iyi ses alabiliyorum o karşıya ses gitme olayınıda bas konuş yapıcağım artık
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı