Evet. Konu başlığındaki gibi ilk ben açacağım sanırım bu konuyu da. Bu sorun daha önce de varmış, kimisi bu sorun yüzden Logitech'e geçmiş. Benim çok CPU kullanımı yok fakat dikkatimi çekti. Bende CPU kullanımı %0.5-3 arasında değişmekte, kimisinde bu daha kötü %30 ve üstünde CPU kullanıma sorun olabiliyor.
Geçici sorunu çözmek için;
Neden geçici diyorum, uygulama her seferinde başladığında yani bilgisayar yeniden başladığında tekrar kullanıma sebebiyet olacaktır. Bu konu güncel olarak da Razer'ın kendi topluluğunda tartışılmaktadır.
insider.razer.com
Sorunu göstermek için;
Eğer sizde benim gibi durduk yere hiçbir şey yokken WMI Provider Host CPU kullanımı mevcutsa Razer Synapse uygulaması kullanıyorsan bu soruna sebebiyet veren bu uygulamadır.
Geçici sorunu çözmek için;
- Windows + R
- services.msc
- Windows Yönetim Yardımcıları
- Yeniden Başlat
Neden geçici diyorum, uygulama her seferinde başladığında yani bilgisayar yeniden başladığında tekrar kullanıma sebebiyet olacaktır. Bu konu güncel olarak da Razer'ın kendi topluluğunda tartışılmaktadır.
WMI Provider Host | Razer Insider
I keep getting 100% CPU utilization with bulk coming from WMI Provider Host (60-70%). After seeing a lot posts indicating the problem was Synapse, I killed the Raser process and reinstalled, problem solved, for a few hours. The only thing that works: disabled Razer Synapse 3 from startup and do...
insider.razer.com
Eğer sizde benim gibi durduk yere hiçbir şey yokken WMI Provider Host CPU kullanımı mevcutsa Razer Synapse uygulaması kullanıyorsan bu soruna sebebiyet veren bu uygulamadır.