Çözüm RDR 2 Font Fix ile Açılmaması ve Kutucuk

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PhemiusTR

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2018
Mesajlar
4.792
Makaleler
1
Çözümler
15
Arkadaşlar merhaba. Uzun uğraşlar sonucu sorunu hallettim. Font sorunu vardı. V14 yamasına sahibim ve "Türkçe Yama Aç" ile kutucuklu olarak yamayı kullanıyordum. Ancak font sorunu rahatsız ediyorken "Font Fix" çalıştırmama rağmen oyuna giremiyordum. Bazı videolara göre ilk yamayı açıp Font Fix yapıp oyunu başlatma olayı zaten hiç olmuyordu. O şekilde Epic Games oyun zaten çalışıyor olarak gördüğünden açılmıyordu. Yaptığım şey ise oyunumun kurulu olduğu üst klasörünün ismini Türkçe kelimelerden arındırmak oldu. Yani (Ö,Ü küçük ı veya büyük i gibi harfler) Böyle harflerin olmadığı bir isim verdim klasöre. Sonra oyunu Epic Games bu bilgisayarda kurulu olmadığını düşündü. Ben de RDR2 klasörünü kestim. Epic Games açıp RDR2'yi tekrar indirme işlemi başlattım. Sonra durdurup çıkış yaptım Epic Games launcher'dan. Kestiğim hazır RDR2 klasörünü yeni indirmeye tanımladığım klasöre yapıştırdım. Yani oyunu zaten var gösteriyoruz. Sonra launcher açıp yüklemeyi devam edince doğrulama yaptı. Ardından önce Epic Games launcher üzerinden oyunu başlatıp hemen sonrasında yamayı "Font Fix" şeklinde çalıştırınca sorunsuz kullandım. Kanala gerekirse bununla ilgili video atarım. Hiçbir yerde yazmıyor bu çözüm çok araştırdım. Sorun yaşayanların işine yarasın diye buraya konu açmak istedim. Teşekkürler.
 
Bende V14 kullanıyorum. İlk kullandığımdan beri hiçbir sorun yaşamadım. Önce yamayı açıyorum font fix diyorum oyuna giriyorum oynuyorum.
Şimdi şöyle; launcher üzerinden oyunu yükleme konumunu size sorunca ben kendim isimlendirdiğim klasörü seçiyorum. En başından ayarlıyorum bir klasör. Ayırt etmeyi kolaylaştırmam için. Ama buradaki farklılık, benim Türkçe harfler ile üst klasör oluşturmam. Yama ne alakaysa buna bağlı olarak çalışmıyor. Siz mesela hiç bunları yapmadan next next launcher'e bırakırsanız o düzgün bir isimde klasör açıp oraya yükler. Öyle olduğunda zaten Türkçe karakter kullanmamış oluyor. Bu da sorun yaşamamanız demek. Bir de benim sezdiğim kadarıyla Steam üzerinden çok daha kolay işliyor bu tip şeyler.
 
Bildiğim kadarıyla oyun Epic'den açıldığı için sorun oluyor Steam üzeriden açılsa bir sorun olmaz ama Epic üzerinden açıldığı için sorun oluyor aynı sorun bende de var
 
Merhaba, Steam üzerinden aynı sorunu bende yaşıyorum. Font Fixi aktif ettiğimde yükleme ekranına oyundan atıyor. Yazdıklarınızdan pek anlayamadım oyunun yüklü olduğu klasörde türkçe karakterleri mi eklememiz lazım ?
 
Merhaba, Steam, Epic Games ve Rockstar Games üzerinden oyunu açamıyorum. Kendi dosyalarımda yüklü. Türkçe yamada kutucuk sorunu yaşamaktayım. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Dostum merhaba bende Türkçe yamayı yaparken böyle bir sorun ile karşılaşıyordum ben hatırladığım kadarıyla ilk Rockstar Launcher'ı açıyordum ardından Türkçe yamayı açıyordum orada Türkçe font fix tıkladıktan sonra oyunu Rockstar'dan başlatıyordum bu tarzda bir şey olmalı çünkü normal programdan başlatınca da oyunda gösteriyordu.
 

Geri
Yukarı