RDR 2 HDD'ye geçirildikten sonra FPS düştü

SBI

Hectopat
SSD'de yer kalmadığı için RDR 2'yi HDD'ye geçirmeye karar vermiştim; aktarma sonrası oyunumda anormal bir FPS düşüşü oldu, 30-10FPS arası bir hal aldı.
Oyunu SSD'ye geri geçirdim ancak sorun düzelmedi. Bilgisayarım oyunun üstünde bir sistem, normal şartlarda zorlanmadan 120FPS alabiliyordum. Ne yapmalıyım sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'de yer kalmadığı için RDR 2'yi HDD'ye geçirmeye karar vermiştim; aktarma sonrası oyunumda anormal bir FPS düşüşü oldu, 30-10FPS arası bir hal aldı.
Oyunu SSD'ye geri geçirdim ancak sorun düzelmedi. Bilgisayarım oyunun üstünde bir sistem, normal şartlarda zorlanmadan 120FPS alabiliyordum. Ne yapmalıyım sizce sorun nedir?
HDD'nin okuma hızı SSD'ye göre düşük olduğu için gayet normal fps düşüşü yaşaman

Eğer HDD kullanımı yüzde yüzlere varıyorsa veya geçiyorsa hdd tabanlı kasmalar yaşayabilirsiniz oyunu açarken disk kullanımınada bir yandan bakabilir misiniz?
Ya da olmadı dosylarınızı bi doğrulayın.

SSD'ye geri dönmeme rağmen düzeltemedim maalesef ve çok büyük bir düşüş, oyun oynanamaz halde.
Hocam o zaman yazılım kaynaklı bir sorundur bi oyunun dosyalarını doğrula olmadı grafik ayarlarını ve dosyalarını sıfırla.

Eğer HDD kullanımı yüzde yüzlere varıyorsa veya geçiyorsa hdd tabanlı kasmalar yaşayabilirsiniz oyunu açarken disk kullanımınada bir yandan bakabilir misiniz?
Ya da olmadı dosylarınızı bi doğrulayın.

Hocam o zaman yazılım kaynaklı bir sorundur bi oyunun dosyalarını doğrula olmadı grafik ayarlarını ve dosyalarını sıfırla.
Teşekkürler hocam, deneyeyim.

Teşekkürler hocam, deneyeyim.
Sorununuz düzelirse geri dönüşü raporlayarak yapmayı unutmayın eğer düzelmezse MSI Afterburner gibi bir yazılımla GPU kullanımını bir test edin buraya atın.
(MSI Afterburner FPS düşüren bir yazılım, IObit gibi bir yazılım ile artık dosyalar ile beraber geri silmeyi unutmayın.)

Sorununuz düzelirse geri dönüşü raporlayarak yapmayı unutmayın eğer düzelmezse MSI Afterburner gibi bir yazılımla GPU kullanımını bir test edin buraya atın.
(MSI Afterburner FPS düşüren bir yazılım, IObit gibi bir yazılım ile artık dosyalar ile beraber geri silmeyi unutmayın.)
Ekran görüntüsü 2025-05-16 210725.png

GPU'da baya bir sorun var sanırım. Sürücü yazılım güncellemesini kontrol edeceğim ve temizliğini yapacağım şimdilik. 92 derece korkuttu beni.

Ekran görüntüsü 2025-05-16 210725.png

GPU'da baya bir sorun var sanırım. Sürücü yazılım güncellemesini kontrol edeceğim ve temizliğini yapacağım şimdilik. 92 derece korkuttu beni.
Ayrıca GPU ısındığı zaman camdan hissederdim ama camda herhangi bir sıcaklık hissetmiyorum şu an. Görev yöneticisinde de 74 derecede.

Eki Görüntüle 2492128

Ayrıca GPU ısındığı zaman camdan hissederdim ama camda herhangi bir sıcaklık hissetmiyorum şu an. Görev yöneticisinde de 74 derecede.
SSD'de böyle sıcak çalışıyormuydu?
Birde grafik ayarlarınızı önceki ssd'deki gibi yaptınız değil mi?

Yaz günleri uzun süreli kullanım harici kasanın camına yansıyan bir sıcaklık hissetmiyordum. Sıcaklığı uzun süredir istatistiksel olarak takip etmiyordum kendimi ihmalkar hissettim baya.
Son taşıma işlemine kadar bilgisayarımda zorlanma olmadığını düşünüyorum hatta 720p'de çalıştırıyordum yüksek sesler çıkarmasın diye. Grafik ayarlarını kontrol ettim, çözünürlük ve grafikler ne olursa olsun bir sorun var, 20fps'te geziyor.

Sanırsam ekran kartımın fanları düzgün çalışmıyormuş. Güç kablolarını kontrol ettim ve artık ekran kartımın fan sesini duyabiliyorum. fps ve sıcaklık sorunu da çözülmüş gibi duruyor, sıcaklık 70 küsür derecelerde seyrediyor oyunda.

yardımınız için teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı