Specialagent58
Hectopat
Witcher 3 RPG oyunu değil, aksiyon oyunudur. RPG oynamak istiyorsan Oblivion'a bakabilirsin. son üç AC oyununun gerçekten Witcher 3'den esinlendiğini düşünmüyorsan ise şaka yapıyorsundur umarım.
Witcher 3 RPG ise RDR2'de RPG.Hocam kusura bakmayın ama Witcher 3'e RPG oyunu değil dediğiniz an daha fazla tartışmaya gerek olmadığını anladım. İyi günler dilerim.
Witcher 3'ün RPG olduğunu (savunduğun oyunun) yeni öğrendiğin için kutluyorum ve 3 evetle uğurluyoruz.Witcher 3 RPG ise RDR2'de RPG.Bu ayrımı yapacak kadar oyun oynamadığınızı varsayıyorum ve sizi engelli listeme alıyorum.
RPG oyunlarının tanımını yapmamı ister misin? Bir rol yapma oyununda karakter yaratma ekranı olur, Witcher 3'de var mı? Yok. RPG demek sadece 2 tane simya yaptım, yağ sürdüm olmaz. Bu durumda oynadığımız çoğu oyun RPG olur. Gerçekten RPG istiyorsan Dark Souls, Dediğim gibi Oblivion veya arkadaşın dediği gibi Disco Elysium örnek gösterilebilir. Bu oyunların tümünde karakter oluşturma ekranları yoktur ama Witcher gibi çizgisel değillerdir. Aksiyon-RPG ile saf RPG arasındaki ayrımı bilmeyen insanlara ders veriyoruz.
Ha bu arada Witcher 3'ü savunmuyorum, benim moderatörü olduğum kanalda her gün Witcher gömeriz biz, sizi de bekleriz.Witcher 3'ün RPG olduğunu (savunduğun oyunun) yeni öğrendiğin için kutluyorum ve 3 evetle uğurluyoruz.
TLOU2'deki gerçekçi dediğiniz çoğu şey sinematikseldir. RDR2'de ise her şey doğal olarak gerçekleşir. Bunu anlatmakla uğraşmayacağım, teknik olarak Rockstar'ın çıktığı zirveye yakşalan başka bir oyun yok henüz. Half Life Alyx belki sayılabilir, ancak VR ayrı bir kagetori olduğundan çoğu kişi kıyaslamaya sokmuyor Alyx'i.The Last of Us Part 2 oynamayanlar kendini belli ediyor.
RDR2 güzel oyundur, alın oynayın yüksek ihtimalle keyif alırsınız.
Aksiyon RPG ile saf RPG oyunu farkını anlatmana gerek yok. Aksiyon RPG derken bile RPG diyorsun. Sonuç olarak RPG oyunu oluyor. Biz sana ne diyoruz sen neyi anlatıyorsun. 1000 tane ödül aldığını sallayan insandan da bu beklenirdi.RPG oyunlarının tanımını yapmamı ister misin? Bir rol yapma oyununda karakter yaratma ekranı olur, Witcher 3'de var mı? Yok. RPG demek sadece 2 tane simya yaptım, yağ sürdüm olmaz. Bu durumda oynadığımız çoğu oyun RPG olur. Gerçekten RPG istiyorsan Dark Souls, Dediğim gibi Oblivion veya arkadaşın dediği gibi Disco Elysium örnek gösterilebilir. Bu oyunların tümünde karakter oluşturma ekranları yoktur ama Witcher gibi çizgisel değillerdir. Aksiyon-RPG ile saf RPG arasındaki ayrımı bilmeyen insanlara ders veriyoruz.
Ha bu arada Witcher 3'ü savunmuyorum, benim moderatörü olduğum kanalda her gün Witcher gömeriz biz, sizi de bekleriz.
Witcher ile ilgili bir güzel söz söylemişseniz Witcher ve Enis Kirazoğlu fanboyu veletsiniz hocam malesef.RPG oyunlarının tanımını yapmamı ister misin? Bir rol yapma oyununda karakter yaratma ekranı olur, Witcher 3'de var mı? Yok. RPG demek sadece 2 tane simya yaptım, yağ sürdüm olmaz. Bu durumda oynadığımız çoğu oyun RPG olur. Gerçekten RPG istiyorsan Dark Souls, Dediğim gibi Oblivion veya arkadaşın dediği gibi Disco Elysium örnek gösterilebilir. Bu oyunların tümünde karakter oluşturma ekranları yoktur ama Witcher gibi çizgisel değillerdir. Aksiyon-RPG ile saf RPG arasındaki ayrımı bilmeyen insanlara ders veriyoruz.
Ha bu arada Witcher 3'ü savunmuyorum, benim moderatörü olduğum kanalda her gün Witcher gömeriz biz, sizi de bekleriz.
TLoU2’de iki jenaratör arasına bağlanacak kablonun fırlatma ve esneme fiziği için bile saatlerce uğraşılmıştır. Karakter animasyonları çok daha düzgün ve gerçekçidir. İki oyunu da saatlerce oynamış biri olarak hangisinin daha gerçekçi ve akıcı, daha etkileyici olduğuna kendim karadr verebiliyorum.TLOU2'deki gerçekçi dediğiniz çoğu şey sinematikseldir. RDR2'de ise her şey doğal olarak gerçekleşir. Bunu anlatmakla uğraşmayacağım, teknik olarak Rockstar'ın çıktığı zirveye yakşalan başka bir oyun yok henüz. Half Life Alyx belki sayılabilir, ancak VR ayrı bir kagetori olduğundan çoğu kişi kıyaslamaya sokmuyor Alyx'i.
Bu bir zorunluluk değil. Hikayeye yön verip karar verebildiğiniz, iradenizi oyunun akışına katabildiğiniz oyunlar RPG’dir.RPG oyunlarının tanımını yapmamı ister misin? Bir rol yapma oyununda karakter yaratma ekranı olur, Witcher 3'de var mı? Yok
Witcher güzel ama bazı eksikliklerini görmezden gelemeyiz, özellikle bir tayfa var ki denk gelmemek lazım. Twitter da Yennefer, Ciri adlarında hesaplar, diğer oyunları gömmeler falan. Tam toksik. Fakat bu şekilde de oyunun hakkını yedirmem, adam ondan esinlenilmiş oyuna esinlenilmedi diyor, komik duruma düşüyorlar daha oyunun türünü bile bilmiyorlar.Witcher ile ilgili bir güzel söz söylemişseniz Witcher ve Enis Kirazoğlu fanboyu veletsiniz hocam malesef.
Bu dediğinize göre RPG oyunları Detroit, Life is Strange oluyor.TLoU2’de iki jenaratör arasına bağlanacak kablonun fırlatma ve esneme fiziği için bile saatlerce uğraşılmıştır. Karakter animasyonları çok daha düzgün ve gerçekçidir. İki oyunu da saatlerce oynamış biri olarak hangisinin daha gerçekçi ve akıcı, daha etkileyici olduğuna kendim karadr verebiliyorum.
Fizik motorundan kastınız atla dört nala koşarken ağaca çarpıp yuvarlanmaksa bir şey diyemeyeceğim.
Bu bir zorunluluk değil. Hikayeye yön verip karar verebildiğiniz, iradenizi oyunun akışına katabildiğiniz oyunlar RPG’dir.
Kimi daha özgür bırakır, RPG yönü ağırdır, kimi RPG ögelerinden faydalanır. Ama “karakter yaratamıyorsan RPG değildir” gibi bir tanım sığ kalır. Öyle olsa “rol yapma oyunu” değil “karakter yaratma oyunu” koyarlardı adını.
Witcher ile ilgili güzel söz söyleyince Witcher fanboyu olmuyorsun. Enis Kirazoğlu izlemekle ne alakası var onu da anlamadım. Benim sana orda demek istediğim senin 4 katı fazla oyun oynamış olan insanın Witcher'da combatın sığ kaldığını kabul etmesi. Demek istediğim buydu. Mesela hâlâ oyunu savunurken combatı sığ kalmış demiyorsun, hikayeyi örnek gösteriyorsun. Bazı şeyleri kabullenmek lazım. Nasıl bu oyuna 50/100 vermeyi absürt görüyorsan, bana göre de bunu kabul etmemek absürt kaçıyor.Witcher ile ilgili bir güzel söz söylemişseniz Witcher ve Enis Kirazoğlu fanboyu veletsiniz hocam malesef.
Güzel açıklıyorsun ama Witcher 1000 tane ödül kazanmış diyen adam bunu da anlamayacaktır. RPG öğelerinden faydalanıyor diye Life Is Strange o zaman RPG oyunu diyebilecek bir kafaya sahip.TLoU2’de iki jenaratör arasına bağlanacak kablonun fırlatma ve esneme fiziği için bile saatlerce uğraşılmıştır. Karakter animasyonları çok daha düzgün ve gerçekçidir. İki oyunu da saatlerce oynamış biri olarak hangisinin daha gerçekçi ve akıcı, daha etkileyici olduğuna kendim karadr verebiliyorum.
Fizik motorundan kastınız atla dört nala koşarken ağaca çarpıp yuvarlanmaksa bir şey diyemeyeceğim.
Bu bir zorunluluk değil. Hikayeye yön verip karar verebildiğiniz, iradenizi oyunun akışına katabildiğiniz oyunlar RPG’dir.
Kimi daha özgür bırakır, RPG yönü ağırdır, kimi RPG ögelerinden faydalanır. Ama “karakter yaratamıyorsan RPG değildir” gibi bir tanım sığ kalır. Öyle olsa “rol yapma oyunu” değil “karakter yaratma oyunu” koyarlardı adını.