RDR 2'de bulanıklık hala var mı?

2K, 4K geçmeden o bulanıklılık sorununu çözebilirsiniz evet.

FXAA, MSAA, DLSS ve FSR hepsini kapatın. TAA orta yapın, en altlarda TAA keskinleştirme ayarını sıfırdan 27 tik artırın. Daha sonra Resolution Scale ayarını x1500 olarak ayarlayın. Ve işte, bulanıklık sorunu büyük oranda çözüldü. Bunu yapınca bayağı bir FPS kaybı olabilir ama buna göre optimize ayarlar çekin.

Her şeyi ultraya almak yerine sadece önemli ayarları ultraya alıp diğerlerini medium-high yapın mesela.

Var ama TAA medium ya da high yapıp resolution Scale'i de 1.25X yaparsan sorun ortadan kalkıyor fakat bu zaman da rahat bir 10 FPS düşüş yaşıyorsun ona yapacak bir şey yok.

Oyunun TAA'sı hâla bozuk. 2K veya 4K ile uğraşmana gerek yok. Bu oyun PC'de bulunan bir oyun. Azıcık bir forum araştırması ile tonla oyunu düzelten mod bulursun. Hatta PC Gaming Wiki'nin sayfasında alttaki modun linki verilmiş (Kurmak için Lenny's Mod Loader lazım):

Cyberpunk, Witcher 3, RDR 2 gibi oyunları denedim. Fark kesinlikle çok büyük, benim eski monitörde bayağı bir ghosting vardı. Ondan da olabilir.
Cyberpunk ve diğer saydığın oyunların hiç birisinde ben bu problemi yaşamadım, yada fark etmedim. Gözüme ağır olarak batan tek oyun RDR2.

@Kaan Diktaş @403377 oyunlardaki blur olayı sadece çözünürlüğe bağlı değil. Film Greni, Motion Blur, Depth of Field, herhangi bir upscale veya downscale tekniği, Lens Flare gibi oyun içi grafik ayarları da bu tarz görüntünün blurlu olması veya kötü gözükmesine etki ediyor. Tabii monitör, oyunun kendisinin bozuk olması(Mesela Alan Wake'de motion blur oyun içinden kapatılamadığı için ve modlamak ile uğraşmak istemediğim için özellikle aydınlık alanlarda o blurlanma benim gözüme batıyor) gibi olaylar da etkili.

Rehberdeki önerileri uygulayabilirsiniz. Bu bulanıklık için modlama kısmından önce önerilerim mevcut.

Rehberdeki önerileri uygulayabilirsiniz. Bu bulanıklık için modlama kısmından önce önerilerim mevcut.

Cyberpunk ve diğer saydığın oyunların hiçbirisinde ben bu problemi yaşamadım, ya da fark etmedim. Gözüme ağır olarak batan tek oyun RDR2.

O zaman benim monitörümden kaynaklıydı. Philips'in saçma sapan Smart response teknolojisi yüzünden ghosting oluyordu hem de çok fazla. Kendi deneyimlerime göre 1080p ve 1440p arasında müthiş bir fark var.

Güzel rehber olmuş eline sağlık merak ettiğim bu önerdiğin perfect TAA modunu kurunca resolution scale ayarı yapmaya gerek kalmıyor değil mi? Öyleyse eğer indirip deneyeceğim çünkü resolution scale bayağı FPS düşürüyordu ya.

Güzel rehber olmuş eline sağlık merak ettiğim bu önerdiğin perfect TAA modunu kurunca resolution scale ayarı yapmaya gerek kalmıyor değil mi? Öyleyse eğer indirip deneyeceğim çünkü resolution scale bayağı FPS düşürüyordu ya.
Evet TAA bulanıklığını çözdüğü için resolution scale açmanız zorunlu değil. Ama en az 1.25x yapmanız gerçekçi görüntü açısından çok daha iyi olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı