RDR 2'de görüntü pikselli oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Ali İhsan İnce

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT,
AMD Ryzen 5 2600,
Adata XPGSX8200 Pro 512 GB,
Corsair Vengeance 2x8 GB 3200 MHz
Msi A520M-A PRO
Razer Blackshark V2 X
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Ekran kartı
rx 5700 xt
İşlemci
a520m-a pro
Oyun ayarlarım ultrada fakat görüntü çok kötü:

1683477382182.png

1683477404697.png

Parçacıklı bir görüntü var hareket ettireyim dersem zaten felaket :(

Bulanıklıktan söz ediyorsunuz sanırım. Bu oyun böyle. 4K için port edildi. Dolayısıyla düşük çözünürlüklerde bulanık görüntü veriyor. Kayıpsız bir görüntü için Resolution Scale ayarı x2.000 olmalı. Bu da FPS'yi çok düşürür. x1.250'yi deneyin bakalım. Belki hatrı sayılır derecede düzeltir.

Ultraya çektim her şeyi parçacık kalitesini kendi ortaya çekmiş ultraya çektim yine bulanık etraf
Uzakların bulanık görünmesi normal. Tüm haritayı renderlayıp aynı anda gösteremez. Özellikle 1080p de böyle oluyor. Resulation scale ayarını yükselt grafikleri düşür daha tatmin edici görüntü olacaktır.

Bulanıklıktan söz ediyorsunuz sanırım. Bu oyun böyle. 4K için port edildi. Dolayısıyla düşük çözünürlüklerde bulanık görüntü veriyor. Kayıpsız bir görüntü için Resolution Scale ayarı X2.000 olmalı. Bu da FPS'yi çok düşürür. X1.250'yi deneyin bakalım. Belki hatrı sayılır derecede düzeltir.

1.500 yaptım ayarları kıstım 60 FPS sabit fakat neden böyle bir durum var ?

1.500 yaptım ayarları kıstım 60 FPS sabit fakat neden böyle bir durum var ?
TAA ayarından kaynaklı. Kenar yumuşatma olarak bunu kullanıyor RDR2. Zaten TAA'nın doğasında görüntüyü bulanık hale getirerek görüntü düzeltme var. Bu oyunda ise hayli hayli sıkıntılı çünkü konsoldan PC'ye gelişinde 4K için port edildi.

@Ali İhsan İnce

G4hFzVU.jpg

UvbsXa6.png

Bu ayarları kullanabilirsin. En az kayıpla en fazla performans odaklı ayarlar. Aradaki farkı görmek oldukça zor. Eğer için rahat ettiyse Resolution Scale x1.500 olarak kalabilir.

Bir RTX 3070 kullanıcısı olarak Ultra Preset'te x2.000 kullanıyorum. Beni anca tatmin ediyor. Böyle güzel bir oyunda bu sorunun olması çok üzücü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı