Rehber RDR2 DLSS 4 güncellemesi

f4thcq

Decapat
Daha fazla  
Yeni gelen DLSS 4 sürümünü sadece RDR2 üzerinde deneyimledim ve bence gayet başarılı olmuş. Üstelik RDR2, DLSS'yi çok kötü kullanan bir oyun olmasına rağmen. Konuyu açma sebebim haberi olmayan arkadaşlar DLSS 4'ü indirip deneyimleyebilsinler diye çünkü tüm RTX kartlarda çalışıyor.(1080p de test ettim)
İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karşılaştırma görüntüleri: (sol taraf daima native, sağ taraf DLSS 4)

Ekran görüntüsü 2025-01-26 213038.png

Ekran görüntüsü 2025-01-26 213140.png

Ekran görüntüsü 2025-01-26 213230.png

Ekran görüntüsü 2025-01-26 214006.png

Ekran görüntüsü 2025-01-26 214205.png

Ekran görüntüsü 2025-01-26 214340.png

RDR2 de atın saçı veya saçtaki bozulmalar piksel olarak görülüyordu önceki DLSS modlarında. Eğer 4 sürümü ile geçmiş ise DLSS kullanmakta fayda var fakat aynı bozulma devam ediyorsa ben 40 serisi kullancısı olarak native tercih ederim.

1737919298453.png

Fark yok gibi geldi bana resmen benim körlüğümden mi yoksa siz ciddi ciddi bu derece farkları fark ediyor musunuz oyun esnasında 😳
Fps farkları ne durumdaydı dostum onları da yazsan harika olurdu tabii kart da önemli ama fikir verirdi en azından

Saçtaki farkı seçebiliyorum sadece ben abzjsnzs

Yeni gelen DLSS 4 sürümünü sadece RDR2 üzerinde deneyimledim ve bence gayet başarılı olmuş. Üstelik RDR2, DLSS'yi çok kötü kullanan bir oyun olmasına rağmen. Konuyu açma sebebim haberi olmayan arkadaşlar DLSS 4'ü indirip deneyimleyebilsinler diye çünkü tüm RTX kartlarda çalışıyor.(1080p de test ettim)
İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karşılaştırma görüntüleri: (sol taraf daima native, sağ taraf DLSS 4)

Eki Görüntüle 2408116

Eki Görüntüle 2408117

Eki Görüntüle 2408118

Eki Görüntüle 2408119

Eki Görüntüle 2408120

Eki Görüntüle 2408121

Saçlar düzelmediyse imkanı yok anlaşılmaz bu farklar. Fps ne kadar farketti?

Fark yok gibi geldi bana resmen benim körlüğümden mi yoksa siz ciddi ciddi bu derece farkları fark ediyor musunuz oyun esnasında 😳
Fps farkları ne durumdaydı dostum onları da yazsan harika olurdu tabii kart da önemli ama fikir verirdi en azından

Saçtaki farkı seçebiliyorum sadece ben abzjsnzs
Açıkçası DLSS açıkken birazcık kontrast kısılıyor onun dışın da oynarken anlaşılacak bir fark yok. FPS olarak 5-6 fps yükseldi sadece. Performans modunda 15 FPS kadar yükseliyor fakat görüntü çok çamur. İyileştirmeler olsada ben oyunlarımda DLSS kullanmıyorum 1080P'de çünkü çok detay kaybettiriyor sebebi de Kalite modunda olsa dahi 720p den upscale yapıyor. 1080P üzeri çözünürlükte bence kullanıbilir ama 1080P için halen kullanışsız.

FPS farkları ne durumdaydı dostum onları da yazsan harika olurdu tabii kart da önemli ama fikir verirdi en azından.

Saçtaki farkı seçebiliyorum sadece ben abzjsnzs.

Hocam oyunu oynarken daha net fark ediyorsunuz bu farkları.

Doom için denedim DLSS 4 modunu. 1080p olmasına rağmen beğendim. Oyundan oyuna fark edecektir yine de.

Az önce denedim çok hoşuma gitti. Oyunun mevcut DLSS sürümü görüntüyü berbat ediyordu bende DLSS kapalı oynuyordum. Nvidia App üzerinden DLSS 4 açıp oyuna tekrar girdim ve native ile aynı belki daha iyi oldu görüntü. DLSS açtığım içinde 30-40 FPS artışım oldu görüntüde güzel açıkçası iyi oldu bu DLSS 4.

DLSS'yi hiç bir zaman 1080p'de kullanmayın. Upscale edin yinede kullanmayın abicim DLSS için minimum 2K çekin, monitörünüz yoksa 2K ölçeklendirin öyle kullanın daha iyi. DLSS4 iyi olsa bile 1080p de göze batma ihtimali var.

Az önce denedim çok hoşuma gitti. Oyunun mevcut DLSS sürümü görüntüyü berbat ediyordu bende DLSS kapalı oynuyordum. Nvidia App üzerinden DLSS 4 açıp oyuna tekrar girdim ve native ile aynı belki daha iyi oldu görüntü. DLSS açtığım içinde 30-40 FPS artışım oldu görüntüde güzel açıkçası iyi oldu bu DLSS 4.
Bu appten açma olayını çoğu kişi yapmıyor, appten yapınca daha iyi görünüyor ama 5 fps daha düşük veriyor. Yine de app optimize edilene kadar oyun içi açılacak gibi. Parayı toplasam da bir 5070 çeksem güzel olacak.

DLSS'yi hiç bir zaman 1080p'de kullanmayın. Upscale edin yinede kullanmayın abicim DLSS için minimum 2K çekin, monitörünüz yoksa 2K ölçeklendirin öyle kullanın daha iyi. DLSS4 iyi olsa bile 1080p de göze batma ihtimali var.

Bu appten açma olayını çoğu kişi yapmıyor, appten yapınca daha iyi görünüyor ama 5 fps daha düşük veriyor. Yine de app optimize edilene kadar oyun içi açılacak gibi. Parayı toplasam da bir 5070 çeksem güzel olacak.
Ya zaten FPS'i arttıran asıl mesele Frame Generation. DLSS çok az arttırıyor RDR 2 için native 100 FPS alıyorsam 110 oldu çok birşey fark etmedi ama FG olsa en kötü 150-160 olurdu. DLSS 4 1080p de dahi fena değil normaldir 720p üzerinden ölçeklendiriyor ama dediğin gibi DLSS 3'e göre biraz FPS düşüşü yapıyor o kadar olsun görüntü kalitesi olarak artış var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı