Çözüldü RDR2 iGPU kapatmadan açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

SpongeKuzey

Centipat
Daha fazla  
RAM
32gb
Ekran kartı
rtx 4050 laptop
İşlemci
i7
RDR2 Steam sadece iGPU'mu devre dışı bırakınca açılıyor ve Intel Iris olduğu için çok düşük performans alıyorum.

Merhaba biraz kurcalama yaptım ve oyunu Intel ekran kartımla açıp ayarlar klasöürün oluşturdum sonra System.XML'den ekran kartımı NVIDIA RTX seçtim ve adapter index Value'yü 1 yaptım. Şimdi oyun devre dışı bırakmadan açılıyor fakat ekranda renkli karıncalanmalar var ve performans çok düşük.

Oyunu açınca görev yöneticisnde RTX kartım GPU 3 olarak gözüküyor ve %0'a yakın oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Önce NVIDIA'yı, sonra da Intel'i silebilirsin. En temizi o zaten çift GPU varken. İkisini de sildikten sonra yeniden başlat deyip açılınca ikisinin de resmi sitesinden en güncelini kurabilirsin.

Tamam NVIDIA'yı kurdum Intel'i de siliyorum.

Evet. Önce NVIDIA'yı, sonra da Intel'i silebilirsin. En temizi o zaten çift GPU varken. İkisini de sildikten sonra yeniden başlat deyip açılınca ikisinin de resmi sitesinden en güncelini kurabilirsin.

İkisini de silip yükledim ve oyunu açtım performans çok düşük ve görev yöneticisinde Intel'i kullnaıyor yine oyunun dosyalarından bile düzelttim yine olmuyor.

Dosya Ekleri

• image_2025-07-20_130912684.png
    image_2025-07-20_130912684.png
    49,6 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Yazılımsal olarak yapmanı söyleyebileceğim şeyler bunlar açıkçası. FurMark indirip test eder misin? Ayrıca laptopun hiç temizlikten vs. geçti mi? Temizlikten ve termal bakımdan geçtiyse orada bir hasar görmüş olabilir. Garanti süren mevcutsa servise göndermeyi de düşünebilirsin FurMark'ta da sonuçlar benzerse. Boşta 74 derece olması anormal çünkü.

@claus @Bora Dere @Astiva ekleyebileceğiniz bir şeyler var mıdır? Ben tıkandım açıkçası ve daha uzman biri görmeden arkadaşı servise vs. yönlendirmek istemem.

Yazılımsal olarak yapmanı söyleyebileceğim şeyler bunlar açıkçası. FurMark indirip test eder misin? Ayrıca laptopun hiç temizlikten vs. geçti mi? Temizlikten ve termal bakımdan geçtiyse orada bir hasar görmüş olabilir. Garanti süren mevcutsa servise göndermeyi de düşünebilirsin FurMark'ta da sonuçlar benzerse. Boşta 74 derece olması anormal çünkü.

@claus @Bora Dere @Astiva ekleyebileceğiniz bir şeyler var mıdır? Ben tıkandım açıkçası ve daha uzman biri görmeden arkadaşı servise vs. yönlendirmek istemem.

Hiç temizliğe ya da servise göndermedim FurMark indirip test edeiym.

Hangi testi yapayım FurMarK'den?

Her zaman var ekleyeceğim bir şeyler :D
System.XML vb. o tarz yaptığın işlemleri iptal et. Oyun dosyalarını doğrulat.

Nvidia deneti masasına gir ve 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından oyununu seçip Nvidia GPU'ya ata ve kaydet. Nvidia control panel yüklü değilse indir yükle o şekilde yap ve gelişmeleri bildir.

Her zaman var ekleyeceğim bir şeyler :D
System.XML vb. o tarz yaptığın işlemleri iptal et. Oyun dosyalarını doğrulat.

NVIDIA deneti masasına gir ve 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından oyununu seçip NVIDIA GPU'ya ata ve kaydet. NVIDIA Control panel yüklü değilse indir yükle o şekilde yap ve gelişmeleri bildir.

Merhaba NVIDIA Denetim Masası'ndan NVIDIA GPU'ya ayarladım dosya bütünlüğünü doğruladım fakat aynı şeyler geldi.

Sürücü bulucu , optimizasyon yada o tarz bir şey hiç kullandın mı ? Win 11 24H2 mi yüklü ? Laptop tam net modeli ve BIOS sürümünü belirtin.

Merhaba NVIDIA Denetim Masası'ndan NVIDIA GPU'ya ayarladım.
Bir görsel yolla bakalım.

Sürücü bulucu, optimizasyon ya da o tarz bir şey hiç kullandın mı? Windows 11 24H2 mi yüklü? Laptop tam net modeli ve BIOS sürümünü belirtin.

Bir görsel yolla bakalım.

BIOS sürümüm bu, NVIDIA denetim masasındanda böyle yaptım.

Dosya Ekleri

• image_2025-07-20_132405787.png
    image_2025-07-20_132405787.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 20
  • image_2025-07-20_132509043.png
    image_2025-07-20_132509043.png
    60,6 KB · Görüntüleme: 22
Monster olduğunu tahmin etmiştim :)
Ne zaman aldın cihazı?
NVIDIA ve Intel sürücü sürümlerini belirtin.
Diğer sorularımın cevabı hala yok.

Cevapsız bıraktığım için kusura bakmayın ama sorunumu çözdüm size iyi günler dilerim yardım eden herkese çok teşekkür ederim system.xmlden adapter indexi 0 yaptım düzeldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı