RDR2 işlemci GHz'i bir süre sonra düşüyor

Singua

Kilopat
Makaleler
1
30 dk boyunca oynuyorum. 4 GHz civarlarında bir anda 2.20'lere kadar düşüyor. Sebebi nedir acaba? RDR2'de oluyor sadece. GTA 5, Valorant hepsi normal.

Sıcaklıklarım 80-90 arası gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isındığı için düşürüyordur muhtemelen.

100 dereceye kadar dayanıklı yazıyor Intel'in sitesinde ama.

100 dereceye kadar dayanıklı demek 100 derece sıcaklığa kadar işlemci zarar görmez demek. İşlemci ısındığında daha çok ısınmayı önlemek için hızını düşürür.

Bilgisayar fan hızını arttırmak yerine işlemci frekansını düşürüyordur. Güç seçenekleri > Seçili plan üstüne gelip plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > İşlemci güç yönetimi > Sistem soğuma ilkesi > 2 seçeneği de etkin yapın.

Bilgisayar fan hızını arttırmak yerine işlemci frekansını düşürüyordur. Güç seçenekleri > seçili plan üstüne gelip plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci güç yönetimi > sistem soğuma ilkesi > 2 seçeneği de etkin yapın.

Hocam bu ayarları ne yapmalıyım pek anlamadım da.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    4,6 KB · Görüntüleme: 34
Laptop işlemcilerinin bu kadar ısınması normal.
Çözüm olarak sosyalde bulunan işlemci undervolt etme rehberine bakabilirsiniz veya o rehberde kullanılan program ile işlemci hızını 3.5 GHz'ye falan sabitleyebilirsiniz.

Laptop işlemcilerinin bu kadar ısınması normal.
Çözüm olarak sosyalde bulunan işlemci undervolt etme rehberine bakabilirsiniz veya o rehberde kullanılan program ile işlemci hızını 3.5 GHz'ye falan sabitleyebilirsiniz.

Hocam yapacaktım ama hata alıyorum nedense.

Sebebi nedir acaba?

Dosya Ekleri

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı