RDR2 kaplamalar bozuluyor

almightybls

Decapat
Katılım
23 Nisan 2023
Mesajlar
293
Çözümler
2
Oyunda kamera açısını değiştirince yüklenmiş olan kaplama bozuluyor ve daha sonrasında tekrar düzeliyor. Bunu özellikle kıyafetlerde yaşıyorum. Çözümü var mıdır?



Bu bozuk hâli.



Bu olması gereken hâli, arada iki üç saniye fark oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları düşür, ekran kartını güncelle,sistemini güncelle
 
Ayarları düşür, ekran kartını güncelle,sistemini güncelle
RX 6700 XT ile ayarları düşüreceksem ne anlamı kaldı? FPS'te sorun yok, sadece kaplama bazen gelip gidiyor. Bu sorun için gidip sistem mi güncelleyeyim? Dalga geçeceksen insanların yardım istediği konularda geçme.
 
Oyun SSD'ye mi kurulu? Değilse SSD kur veya SSD'in çok iyi değilse daha kaliteli ve hızlı bir SSD geçiş yap.

Oyun bakmadığın yerdeki dokuları performans artırmak için ekran kartına yüklemez. Yükleyeceği zaman bu dosyaları SSD çekeceğinden, onun hızı vb. etki eder. Elbette oyunun da optimizasyonu bunları etkileyebilir.

Bunun dışında anakart sitesine gidip BIOS, Chipset vb. sürücülerini güncelleyin. Windows update güncellemelerini kontrol edin. Ayrıca ekran kartı sürücüsünü de güncelleyin. Güncelse DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin.

Oyun içinde FSR tarzı bir ayar varsa kapatın. Veya doku ayarı yüksek diğer ayarları tek tek düşürüp test edin. Belki grafiklerin bozulmasına yol açan bir ayar vardır.

Ayrıca oyun esnasında, sistemi ve diski kullanan ağır bir uygulama varsa kapatın. Sistem ne kadar güçlü olursa olsun. Arka planda uyumsuz ve sistemi etkileyen bir uygulama, direkt oyun deneyimini kötü etkileyecektir.
 
Evet SSD'ye kurulu, SSD WD Blue SN570 500GB GEN3X4 M.2 SSD

Ekran kartını şu an güncelliyorum, değişme olursa bildireceğim

FSR kapalı açık fark etmiyor, API değiştirdim, grafik ayarları değiştirdim, çözünürlük değiştirdim hatta Resolution Scale bile yaptım. Hepsinde aynı durum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…