RDR2 ve The Witcher klavye ile oynanır mı?

Klavye ile bu oyunlar veya hikaye oyunları sarar mi veya illa joystick mi lazım?

RDR 2'yi gamepad ile oynamayı denemiştim at sürerken depar için sürekli arka arkaya aynı tuşa basmak gerekiyor bu nasıl bir eziyettir? O yüzden RDR 2'yi klavye ile oynadım Witcher 3 gamepad. Bu sorunun bir çözümü yok mu? Gamepadle attayken koşmak için sürekli a tuşuna basıp çekmemiz şart mı? Ayarlardan değiştirmeyi bulamamıştım.
 
RDR 2 klavyeyle daha çok sardı beni. Çünkü gamepad ile oynarken, otomatik nişan açık oluyor ve oyunun yardımıyla adamlar kolay ölüyor. Ama ayarlardan gidip yardımcı hedeflemeyi kapatırsanızda, gamepadle kafaya nişan alması çok zorlaşıyor. Klavyede mouse'da böyle bir sıkıntı yok. Çat çat vuruyorsun 😀.
 
RDR'de özel yeteneğimizi kullanırken klavye ve fare ile tık tık işaretlemek çok işime yaramıştı. Fare ile daha kolay nişan aldığımdan onu tercih ettim. Kol ile de denemiştim.
 
İki oyunuda oynadım. İkisi de bana göre klavye ile daha güzel. Gamepad ile denediğiğimde hiç hoşuma gitmedi. Gamepad ile yarış oyunları oynanır bence.
 
Witcher 3'ü ilk çıktığında klavye fare ile oynayıp çok memnnun kalmıştım. Envanter yönetimi fare ile çok rahat oluyordu.
 
Tamamen zevk meselesi. Klavyeye alışık biriysen gamepad ile oynadığından daha iyi oynarsın. Şahsen ben FIFA dahil tüm oyunları klavye ile oynarım hala ve gayet iyi de oynadığımı düşünüyorum. Klavye ile oynamadığım demeyeyim de oynamamaya çalıştığım oyunlar, platform oyunları sadece. Ayrıca oyunlarda envanter yönetimi vs. varsa gamepad ile işkence oluyor, klavye & mouse ile çok daha kolay. Son olarak gamepad'e alışık biri değilsen alışana kadar, yani serileşene kadar baya zamanını alacak.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı