Çözüldü RDR2'de görüntü bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarkBondage

Femtopat
Daha fazla  
Adsızws.png

Arkadaşlar özellikle ışık vurduğunda böyle pul pul bir şeyler oluyor. Bunun en belirgin kısmıda karakterdeki saç detayında belli oluyor. Fareyi sağa sola çevirirken daha çok oluyor bu, çözemedim bu olayı.

Çözüm
Bende FSR açıkken oluyor bu. Kapattığımda düzeliyordu ama FPS düşüyordu bu sefer de. Kısacası FSR'dan kaynaklı.
Bu bence ekran kartı ayarlarından yaptığımız performans modu ile alakalı. Tabii oyun içi ayarlar da etkili olabilir ya da ekran kartı ayarlarında ki ayarlardan da. Bunu ben en çok Assassin's Creed IV Black Flag oyunun da çok yaşadım.
ekran kartı 3080ti, herhangi bir ayar için yetersiz kalmaz diye düşünüyorum

Grafik ayarlarından olması lazım.
oyun içinden bu ayarı kapıyabilirmiyim ve bu ayarı kapamam demem durumu daha anormal yapmazmı, çözümden daha çok başka sorunlar yaratmasın fps ,drop v.s

Grafik ayarlarından olması lazım.
NVIDIA'yı Performans ayarına ayarladıysan olabilir. DLSS açık mı ayrıca?
kalitede bu arada performans da değil

denedim olanları kapadım açtım azalttım çoğalttım ama hep aynı

oyun içinden bu ayarı kapıyabilirmiyim ve bu ayarı kapamam demem durumu daha anormal yapmazmı, çözümden daha çok başka sorunlar yaratmasın fps ,drop v.s

Oyun içindeki grafik ayarlarından DLSS'i kapatın. RDR 2'de DLSS kötü çalışıyor, fps yükseliyor ancak 1080p gamingde grafikler maalesef böyle oluyor.

TAA ayarını kapatmayı deneyebilirsin ama diğer oyunların aksine RDR2'de kenar yumuşatma ayarlarının hepsini kapattığın zaman görüntü de olması gerekenden çok daha fazla bozulma oluyor. Kısacası çözünürlüğe etki eden ayarları değiştirmeyi dene, DLSS ve FSR ayarlarını değiştirmeyi dene. TAA kapat ve FXAA + MSAA açmayı dene ya da sadece MSAA.

Fark etmiyor. Eğer açıksa grafikten feragat edip FPS alıyorsunuz. Tam entegre edilmezse de böyle sorunlar olabiliyor. FSR'ı veya DLSS'i kapatırsanız düzelir.

DLSS'i kapayınca çözüldü evet. Teşekkür ederim. Umarım bu FPS'i çok etkilemez.

Dlss den miş sorun kapatınca çözüldü

DLSS'i kapayınca çözüldü evet. Teşekkür ederim. Umarım bu FPS'i çok etkilemez.
Rica ederim. Biraz etkileyebilir onu da grafikeri kısarak giderebilirsiniz.

RDR 2 1080P'de zaten sıkıntılı. DLSS açınca çok kötü oluyor görüntü.
1080p'de hiç duymamıştım sorun olduğunu. DLSS'i denemedim ama FSR'da kalite modunda sadece o noktalar çıkıyor. Başka sorun görmedim. Sorun ne 1080p'de?

Eki Görüntüle 1670355

Arkadaşlar özellikle ışık vurduğunda böyle pul pul bir şeyler oluyor. Bunun en belirgin kısmıda karakterdeki saç detayında belli oluyor. Fareyi sağa sola çevirirken daha çok oluyor bu, çözemedim bu olayı.

Rica ederim. Biraz etkileyebilir onu da grafikeri kısarak giderebilirsiniz.

1080P'de hiç duymamıştım sorun olduğunu. DLSS'i denemedim ama FSR'da kalite modunda sadece o noktalar çıkıyor. Başka sorun görmedim. Sorun ne 1080P'de?

Hocam olay şu şekilde. 1080p monitörüm var. DSR ile oyunu 1440p olarak açınca görüntü muhteşem oluyor. Ancak 1080P'de görüntü 1440p çözünürlüğe kıyasla fazla bulanık oluyor. Yani monitörün tam performansını alamıyorsunuz 1080P'de. 1080p oynayıp üstüne bir de DLSS açınca iyice bulanıklaşıyor. Yoo ben DLSS ile oynuyorum gayet iyi diyen çıkacaktır. Görüntü zaten 1080p DLSS açıkken bile zaten birçok oyundan daha iyi RDR2 sonuçta bu. Ancak asıl olay zaten üstte anlattığım gibi. Monitörün tam performansını alamıyorsunuz 1080p'de.

Hocam olay şu şekilde. 1080p monitörüm var. DSR ile oyunu 1440p olarak açınca görüntü muhteşem oluyor. Ancak 1080P'de görüntü 1440p çözünürlüğe kıyasla fazla bulanık oluyor. Yani monitörün tam performansını alamıyorsunuz 1080P'de. 1080p oynayıp üstüne bir de DLSS açınca iyice bulanıklaşıyor. Yoo ben DLSS ile oynuyorum gayet iyi diyen çıkacaktır. Görüntü zaten 1080p DLSS açıkken bile zaten birçok oyundan daha iyi RDR2 sonuçta bu. Ancak asıl olay zaten üstte anlattığım gibi. Monitörün tam performansını alamıyorsunuz 1080p'de.
Hmm. Anladım. Bilgi için teşekkür ederim. 1440p'de oynayayım ben de o zaman. Sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı