RDR2'yi daha ucuz alma yöntemi

TimeCop

Hectopat
Az önce bir siteden öğrendim. Biliyorsunuz ki RDR2'yi Rockstar Games Launcher dan Special Edition (299 TL) ve Ultimate Edition (379 TL) olarak iki farklı versiyon şeklinde alabiliyoruz. Ama VPN ile Ukrayna ülkesinden girdiğimizi gösterirsek yani VPN'e bağlanıp Ukraynayı seçerek RG Launcherı açtığımızda Special 899 Grivna(Ukrayna Parası), Ultimate Edition ise 1199 Grivna ediyor. Kurdan hesaplarsak 1 TL = 0.23 Grivna olduğuna göre RDR2 Special Edition'u 206 TL'ye getirebiliyoruz. Oyunu bu şekilde alırsak bir sıkıntı çıkar mı sizce?

ssaa.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden VPN ile oyun almış birisi olarak söylüyorum, değmez. Oyun dili sorun olabiliyor, bağlandığınız ülke farklı olduğu için ban tehlikesi veya hiç oyuna girememe ihtimali var. Bunu düzeltmek için sürekli VPN kullanırsanız bu sefer ya VPN'e düzgün çalışması için her ay para vermeniz lazım ya da bedavaya kullandığınız VPN programındaki kalitesiz portlar yüzünden ping'den sunucuya girememe sorunu yaşarsınız.

Ben zamanında buna benzer bir VPN yöntemi ile Steam Hindistandan bir oyunu TR'ye kıyasla yarı fiyatına almıştım. Bu tür firmaların ülkeler için farklı fiyat politikaları oluyor. Hala Hindistan Steam hesabım durur. Steamde ilk alım sırasında VPN kullanmak gerekiyor ondan sonra dünyanın heryerinde problemsiz kullanabiliyorsun hesabını. Hatta /us « SteamPrices.com üzerinden tüm kıyaslamaları yapabiliyorsun.

Ama senin durumunda bu mümkün olur mu bilemem.
Daha önceden VPN ile oyun almış birisi olarak söylüyorum, değmez. Oyun dili sorun olabiliyor, bağlandığınız ülke farklı olduğu için ban tehlikesi veya hiç oyuna girememe ihtimali var. Bunu düzeltmek için sürekli VPN kullanırsanız bu sefer ya VPN'e düzgün çalışması için her ay para vermeniz lazım ya da bedavaya kullandığınız VPN programındaki kalitesiz portlar yüzünden ping'den sunucuya girememe sorunu yaşarsınız.

Çoğu oyunda Region Lock olmadığı için hiç bir problem olmaz. Region Lock olan oyunlarda da bu işlemi yapmayıverir.

Steam gibi yerlerde sıkıntı çıkabilir ama RGL'de bölge kısıtlaması yok en azından kullanıcı sözleşmesine bile baktım bununla alakalı bir şey bulamadım. Dil sorunu falan olacağını da sanmıyorum oyunu alırken ülkeyi Türkiye yaptım sadece bağlandığım yere baktılar. Ayrıca 206 liraya değil 215 küsür liraya geliyor, benden öyle çektiler.

Ha korsan almıssın ha bu şekilde almıssın benim gözümde bir farkı yok açıkçası..
Ne alakası var kusura bakmayın ama saçma bir düşünce. İllegal yollar ile korsan oyun tercih etmek gibi etik bir problem, emek hırsızlığı değil ki bu. Parasını verip alternatif bir yöntem ile satın alıyorsun sonuçta.
Bu tıpkı x bir ürünü veya hizmeti nereden ve ne şekilde daha ucuza satın alabilirim diye yapılan fiyat araştırması gibi adeta, yalnızca bunun dijital versiyonu.
Ülkemiz gibi mal ve hizmet alım gücü düşük bir yerde insanların daha hesaplı olan alternatif arayışları içerisinde olmaları gayet doğal. Emek hırsızlığı olarak görüyorsanız bu sizin ayıbınız.

Son düzenleme:
Ne alakası var kusura bakmayın ama saçma bir düşünce. İllegal yollar ile korsan oyun tercih etmek gibi etik bir problem, emek hırsızlığı değil ki bu. Parasını verip alternatif bir yöntem ile satın alıyorsun sonuçta.
Bu tıpkı x bir ürünü veya hizmeti nereden ve ne şekilde daha ucuza satın alabilirim diye yapılan fiyat araştırması gibi adeta, yalnızca bunun dijital versiyonu.
Ülkemiz gibi mal ve hizmet alım gücü düşük bir yerde insanların daha hesaplı olan alternatif arayışları içerisinde olmaları gayet doğal. Siz bunu emek hırsızlığı olarak görüyorsanız bu sizin ayıbınız.

Yaptığınız yorumu 2 defa okuyun lütfen sonra illegalin kelime anlamını düşünün. Bunuda yaptıktan sonra alternatif dediğiniz yöntemin dediginiz kelimenin anlamına nasıl uyduğunu bir sorgulayın. Yeterli gelicektir diye düşünüyorum..
Firmanın bunu kısıtlayıcı bir önlemi veya adımı yoksa bence bu konuda bir sorun da yoktur. Daha ucuz olduğu için yurt dışından ekran kartı veya başka bir donanım almaktan farksız. @TackleBarry

Kısıtlayıcı önlemi VPN ile aşmak..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı