React Native mi yoksa Flutter mi öğrenilmeli?

Ygzz34

Hectopat
Daha fazla  
Web'in bana göre olmadığını anladım ve mobil tarafına geçmeye karar verdim. Biraz araştırma yaptım fakat karar veremedim. Araştırma sırasında "gelecekte yazılım bitecek" veya "mobil kodlama gelecekte biter" tarzı şeylerde haliyle karşıma çıktı fakat pek de umursamadım açıkçası çünkü yazılımın biteceğini zannetmiyorum.

Cross platform araştırmaları yaptım. Her 2 tarafa da aynı anda yazmak sanırım benim için daha iyi. En çok kullanılan 2 tane dil gördüm. React Native ve Flutter. En popüler olanlar bu 2 dilmiş sanırsam.

İkisinin de arasında kaldım. Kimisi öyle diyor kimisi böyle diyor hangi dili öğreneceğimi şaşırdım. Yaklaşık 1 yıl önce azıcık HTML bilgim olmuştu. Gelecekte de kullanılacak, iş ilanı vb. düşmeyecek bir dil öğrenmek istiyorum.

• 1 yıl öncesine kadar, neredeyse temel HTML bilgim vardı.

Sizce hangi dili öğrenmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biri gelecek Flutter diyecek, başka biri gelecek React Native diyecek. Ronaldo mu Messi mi muhabbetine döndü.
Gelecekte de kullanılacak, iş ilanı vb. düşmeyecek bir dil öğrenmek istiyorum.
Kendin iş ilanlarına bakabilirsin.

Benim önerim; zaman problemin yoksa, her ikisinide dene. Tarafını seç.

Biri gelecek Flutter diyecek, başka biri gelecek React Native diyecek. Ronaldo mu Messi mi muhabbetine döndü.

Kendin iş ilanlarına bakabilirsin.

Benim önerim; zaman problemin yoksa, her ikisinide dene. Tarafını seç.
Siz yazılım ile ilgileniyor musunuz? Tercihiniz neden, ne olurdu?

Siz yazılım ile ilgileniyor musunuz? Tercihiniz neden, ne olurdu?
Tabi. Ben 3 yıldır React ve React Native kullanmaktayım. Swift, C++, Kotlin ile native paket geliştirdim. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.
Flutter genelde çorba gibi geliyor bana. Sıfırdan hiç gerçek bir proje yapmadım. Ama 2,3 kere hata giderimi yaptım. Pek benlik değildi. Yada aldığım projeler baya spagetti olmuş.

React Native geliştirmesini seviyorum çünkü JavaScript seviyorum. Ama benim React Native seçme nedenim, react biliyor olmamdı.

Flutter da version atlamasını yapmak zulüm gibi geldi. 5 yıl önce yapılmış bir proje artık yeni android ve ios sürümleri desteklemiyordu. Versiyon değiştirmesi bir hayli zor geldi. Paketler baya uyumsuz. Gerçi aynısı React Native de de geçerli. Şu ara sürekli geliştiriliyor. Dependency paket uyumsuzluğu başa dert.

Tabi. Ben 3 yıldır React ve React Native kullanmaktayım. Swift, C++, Kotlin ile native paket geliştirdim. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.
Flutter genelde çorba gibi geliyor bana. Sıfırdan hiç gerçek bir proje yapmadım. Ama 2,3 kere hata giderimi yaptım. Pek benlik değildi. Yada aldığım projeler baya spagetti olmuş.

React Native geliştirmesini seviyorum çünkü JavaScript seviyorum. Ama benim React Native seçme nedenim, react biliyor olmamdı.

Flutter da version atlamasını yapmak zulüm gibi geldi. 5 yıl önce yapılmış bir proje artık yeni android ve ios sürümleri desteklemiyordu. Versiyon değiştirmesi bir hayli zor geldi. Paketler baya uyumsuz. Gerçi aynısı React Native de de geçerli. Şu ara sürekli geliştiriliyor. Dependency paket uyumsuzluğu başa dert.
Ben iş ilanlarını kontrol ettim. Fazla değildi. Sanırım otomatik filtreleme yaptı bakmadım ama ortalama olarak neredeyse aynıydı iş ilanları, kimisinde native 2-3 ilan daha fazla kimisinde flutter. Merak ettim 1 tane site de Web geliştirmeciliğine baktım o da az değilmiş aslında. Bir ara, mobil geliştirmeciliğinde de bir dil seçip denemem lazım karar vermenin vakti yaklaşıyor. Hangi alana gitmem gerektiğine karar vermem gerek.Oyun geliştirmeciliği çok daha ayrı. Sizin de dediğiniz gibi, her iki tarafında artısı/eksisi var. Sanırım şuan aklıma gelen düşünce ile genelde şu tarz uygulamalar yapmak isteyebilirim Discord Tarzı bir uygulama, mesajlaşma uygulaması, sosyal medya, letgo tarzı insanların kendi ilanlarını paylaşabileceği bir platform veya benzeri projeleri yapmak bana ayrı bir hava uyandırıyor. Biliyorum bunlar büyük bir proje ama temeli öğrendikten sonra uygulama içinde bir şeyi yaparken “Bunu da şöyle yapıyorduk “ deyip bir adım bile olsa başarabilmek insanı motive eder. Birşeyler yapabildiğini gösterir insana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı