Realme GT 2 Pro alınır mı?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, kamera ve işlemci yönünden hız olarak da yar yolda bırakmayacak bir telefon arıyordum. En son OnePlus 11'e baktım fakat bu telefon Türkiye de yok sanırım. Bir de Realme GT 2 Pro hoşuma gitti sanırım bu telefon kamera yönünden iyi gibi geliyor sizce nasıldır. Babamda POCO X5 Pro var kamerası ondan daha iyi midir sizce kıyaslamak için bakacağım. Türkiye'de 22 bin TL civarında satılıyor sanırım şu anda. Kamera yönünden kendi sitelerinde bayağı özellik gördüm balık gözü olsun, 40X makro olsun. Bu fiyat bandında bu fiyata kadar çıkmadan da Realme gibi bir telefon varsa daha düşük bütçeli alabilirim. Yoksa bu iyi midir kullanan varsa açıklarsa ona da sevinirim. Teşekkür ederim.

GT2 Pro'nun kamera sensoru X5 Pro'dan daha iyi. Ek olarak Snapdragon 8 Gen 1 bulundurdugu icin IMX 766 daha da fazla SoC'den dolayi gucleniyor.

Ekran suresi uzun olsun diyorsan GT2 Pro alinabilir. Ayrica ekran kalitesi de oldukca iyi, 10-bit QHD+ ekrani bulunuyor. Tek eksisi Snapdragon 8 Gen 1'den oturu biraz isinmasi.

Anladım hocam ısınma olayı belki zamanla güncelleme ile vs düzelir. Aslında oyun oynadığım pek yok telefona indiririm ayda yılda bir oynarım. Bilgisayardan oynarım ben oyun. Bende Resmi 9t var fotoğraf çekmeyi çok seviyorum hem selfi hem manzara ve sahil fotosu vs. O tarz o yüzden sitesinde yazdığı özellikler güzel duruyor. Birde 8 Gen 1 olduğundan hızlıdır diye düşünüyorum. Gen 2 lerin fiyatları sanırım daha pahalı bu paralara yok yani.

Anladım hocam ısınma olayı belki zamanla güncelleme ile vs düzelir.
Duzelmez cunku SoC kaynakli problem. Snapdragon 8 Gen 1 bulunan butun cihazlar isiniyor. Ornegin S22 gibi.
Bir de 8 Gen 1 olduğundan hızlıdır diye düşünüyorum.
Evet dogru dusunmussun yag gibi akiyor.
Gen 2'lerin fiyatları sanırım daha pahalı bu paralara yok yani.
S23 var en ucuz, 26K civarlarinda.

Kendim bu telefonu kullanıyorum, oyun haricinde önermiyorum. Arka kamerası idare eder, ön kamerası kötü. Batarya oyun için hiç memnun etmez, yoğun internet kullanımında bir günü çıkarıyor. Fakat 30 DK da dolduran bir şarj aleti var.

Duzelmez cunku SoC kaynakli problem. Snapdragon 8 Gen 1 bulunan butun cihazlar isiniyor. Ornegin S22 gibi.

Evet dogru dusunmussun yag gibi akiyor.

S23 var en ucuz, 26K civarlarinda.
Hocam o fiyatlara çıkamam malesef 22 bile zorlayacak beni aslında fakat Samsung dışında önerebileceğiniz varsa bakabilirim 15 bin 20 bin civarında olabilir biraz esnek gibi yani bütçem bu arada.

Kendim bu telefonu kullanıyorum, oyun haricinde önermiyorum. Arka kamerası idare eder, ön kamerası kötü. Batarya oyun için hiç memnun etmez, yoğun internet kullanımında bir günü çıkarıyor. Fakat 30 DK da dolduran bir şarj aleti var.
Oyun oynamam hocam pek telefondan aslında yükler bırakırım öyle canım sıkılırsa diye bakarım dikkate almaya gerek yok yani oyun kısmını. Kamera cidden kötümü o kadar dediğiniz gibi biraz detay yaparsanız hocam çok sevinirim. Mesela realme GT 2 Pro yerine ne almayı düşündünüz yada keşke alsaydın dediğiniz oldumu o fiyat bandında yada daha düşük fiyatta.

Kamera cidden kötü mü o kadar dediğiniz gibi.
Kamerası kötü de değil iyi de değil. Aynı fiyattaki S22 ile kıyaslarsak kötü. Çünkü S22'nin kamera sensörü çok daha üstün. Ama S22'nin de GT2 Pro'ya göre eksileri var, örneğin ekranı küçük, ekranı 10-bit QHD+ yerine FHD+ ve en önemlisi de ekran süresinin GT2 Pro'ya göre bariz bir şekilde düşük olması. Dersen ki telefonu çok kullanmıyorum ama kullandığım süreçte de en iyi kamera performansını, genel UI stabilizasyonunu ve daha fazla güncelleme desteğini sunsun, o zaman S22 > GT2 Pro. Ama diyorsan ki kamerası kısık olsun ekran sürem uzun olsun daha hızlı şarj olsun daha büyük ve kaliteli bir ekran olsun, o zaman GT2 Pro. Yani GT2 Pro ile S22 arasındaki seçim biraz senin ne istediğine bağlı.

Kamerası kötü de değil iyi de değil. Aynı fiyattaki S22 ile kıyaslarsak kötü. Çünkü S22'nin kamera sensörü çok daha üstün. Ama S22'nin de GT2 Pro'ya göre eksileri var, örneğin ekranı küçük, ekranı 10-bit QHD+ yerine FHD+ ve en önemlisi de ekran süresinin GT2 Pro'ya göre bariz bir şekilde düşük olması. Dersen ki telefonu çok kullanmıyorum ama kullandığım süreçte de en iyi kamera performansını, genel UI stabilizasyonunu ve daha fazla güncelleme desteğini sunsun, o zaman S22 > GT2 Pro. Ama diyorsan ki kamerası kısık olsun ekran sürem uzun olsun daha hızlı şarj olsun daha büyük ve kaliteli bir ekran olsun, o zaman GT2 Pro. Yani GT2 Pro ile S22 arasındaki seçim biraz senin ne istediğine bağlı.
Anladım hocam demek istediğinizi, burdan bir arkadaş mesela babamda Poco X5 pro var demiştim gt2 pro kamerası ondan çok daha iyidir demişti. Kıyaslamak için sormuştum. Profesyonel kameraya ihtiyacım yok fakat üzecek kadar da kötü olsun istemiyorum. Evet dediğiniz gibi s22 ekranı küçük geliyor. Aslında realme ekranı benim telefondan da büyük sanırım o yüzden istiyorum. Şuan Redmi 9t kullanıyorum:)

GT2 Pro genel itibariyle güzel bir cihaz. Ekranı fiyatı için iyi, 8 Gen 1 de normal bir kullanıcıyı fazlasıyla tatmin edecek bir SoC. Fazla tüketimiyle 5000 mAh başa çıkıyor.
Ayrıca soğutma sistemi fiyatında en sağlam soğutma sistemlerinden. Yine de 8 Gen 1'i zapt edemediği zamanlar oluyor.
Kamera kısmında S22 serisiyle baş edebilecek bir kameraya sahip değil. IMX766 genel itibariyle güzel sensordur ama o bütçe için yeterli değil. A54'te de var ona bakarsak.
Kameradan aşırı bir beklentiniz yoksa alınabilir bir cihaz.
Ama kamera önemliyse (Konudan anladığıma göre çok fazla değil.) S22 gibi alternatiflere bakılmalı.

GT2 Pro genel itibariyle güzel bir cihaz. Ekranı fiyatı için iyi, 8 Gen 1 de normal bir kullanıcıyı fazlasıyla tatmin edecek bir SoC. Fazla tüketimiyle 5000 mAh başa çıkıyor.
Ayrıca soğutma sistemi fiyatında en sağlam soğutma sistemlerinden. Yine de 8 Gen 1'i zapt edemediği zamanlar oluyor.
Kamera kısmında S22 serisiyle baş edebilecek bir kameraya sahip değil. IMX766 genel itibariyle güzel sensordur ama o bütçe için yeterli değil. A54'te de var ona bakarsak.
Kameradan aşırı bir beklentiniz yoksa alınabilir bir cihaz.
Ama kamera önemliyse (Konudan anladığıma göre çok fazla değil.) S22 gibi alternatiflere bakılmalı.
Anladım hocam, yani hız ve işlemci odaklı kamera kısmında bir tık geride diyorsunuz. Gece fotoğrafı pek çekmem aslında onda farkeder mi bilmiyorum ama. Mesela kendi redmi9t bile arka kamera yerine boydan fotolar için bazen ön kamerayı kullanıyorum daha güzel olabiliyor. Acaba bu realme de arka plan karartma simsiyah yapma ve bulanık bokeh gibi efektler varmı bulamadım da fakat balık gözü gibi ayarlar mevcut sanırım sitesinde yazılmış eve gidince detaylı inceleme bakacağım. Son olarak acaba bu telefon uzun süre götürür mü 12 GB ile 8 GB arasında çok fark olurmu sizce sanırım ili farklı modeli vardı öyle hatırlıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı