Realme GT2 Pro vs S23 FE

5-6 saatse zaten gerek S23FE gerek yok, S21FE alıp geçilir hani. S21FE bu kısa ekran süresinden elediydim. İşte S23FE'nin ekran süresini merakla bekliyorum. GT2 7 saat ekran süresi verdiğini gördüm, GT2 PRO'da bu süre daha az diyorlardı, tabi işin ehliler mi bilmiyorum bunu diyenler. Bakalım, göreceğiz.
6 saat 25 dakika gayet iyi. S22 ye fark atmış. Gt2 ye göre 8gen1 fazla tüketir.

Bende bu ikisi arasında kaldım fiyatlar hemen hemen aynı.
Önerdiğiniz model hangisi olur? GT2 Pro mu yoksa S23FE mi?
GT2 Pro'ya biraz daha sıcak bakıyorum ama yazılım olarak nasıldır bilemiyorum.
Biraz oyun odaklı bir telefon bakıyorum. Genshin vs. gibi oyunlar.

Bende bu ikisi arasında kaldım fiyatlar hemen hemen aynı.
Önerdiğiniz model hangisi olur? GT2 Pro mu yoksa S23FE mi?
GT2 Pro'ya biraz daha sıcak bakıyorum ama yazılım olarak nasıldır bilemiyorum.
Ben GT 2 Pro öneririm, kullanıyorum cihazı memnunum. Ekran, büyük batarya, yüksek ram, hızlı şarj, bir tık daha performanslı işlemci, metal çerçeve, kutu içeriği gibi artıları var. GT 2 Pro'nun en büyük eksisi; ön kamera 1080p 30fps olması ve suya toza dayanıklılığı bulunmaması.

S23 FE'nin artıları ise: daha iyi kamera paketi, cam kapak, ağır olsada daha kompakt bir cihaz, daha kaliteli hoparlör, arayüz, yazılım, suya toza dayanıklılık, usb 3.0 ve e-sim. S23 FE'nin en büyük eksisi; ön tasarım ve kalın çerçeveleri.

Bir cihazın artısı diğer cihazda çok kötü demek değildir. İkisi de uzun yıllar götürür. İnce detaylardaki kriterleriniz hangi cihazı seçeceğinizi belirler. Karar sizin..

Son düzenleme:
Ben GT 2 Pro öneririm, kullanıyorum cihazı memnunum. Ekran, büyük batarya, yüksek ram, hızlı şarj, bir tık daha performanslı işlemci, metal çerçeve, kutu içeriği gibi artıları var. GT 2 Pro'nun en büyük eksisi; ön kamera 1080p 30fps olması ve suya toza dayanıklılığı bulunmaması.

S23 FE'nin artıları ise: daha iyi kamera paketi, cam kapak, ağır olsada daha kompakt bir cihaz, daha kaliteli hoparlör, arayüz, yazılım, suya toza dayanıklılık, usb 3.0 ve e-sim. S23 FE'nin en büyük eksisi; ön tasarım ve kalın çerçeveleri.

Bir cihazın artısı diğer cihazda çok kötü demek değildir. İkisi de uzun yıllar götürür. İnce detaylardaki kriterleriniz hangi cihazı seçeceğinizi belirler. Karar sizin..
Yani GT2 Pro düşünüyorum da stabilite olarak nasıl sizce? Birde hoparlör olarak kötü mü ki?

Yani GT2 Pro düşünüyorum da stabilite olarak nasıl sizce? Birde hoparlör olarak kötü mü ki?
Stabilitesi gayet iyi. Çevremde cihazı gören ekranına bayılıyor. Hoparlör kötü değil kesinlikle, iyi. Genelde bluetooth kulaklıkla kullanıyorum, bir sorun yaşamadım. Ev içerisinde de son sesi yüksek ama daha yüksek olabilirdi. Dışarıda pek denemedim. Mesela S23 FE ve Poco F5'in hoparlörleri çok iyi. Gsmarena'daki Loudspeaker'a verilen LUFS değerlerine göre karşılaştırıyorum. Yoksa diğer cihazları birebir deneme şansım olmadı.

Bu arada bu konu eskiymiş, isterseniz yeni konu açın aklınızda sorular varsa.

Stabilitesi gayet iyi. Çevremde cihazı gören ekranına bayılıyor. Hoparlör kötü değil kesinlikle, iyi. Genelde bluetooth kulaklıkla kullanıyorum, bir sorun yaşamadım. Ev içerisinde de son sesi yüksek ama daha yüksek olabilirdi. Dışarıda pek denemedim. Mesela S23 FE ve Poco F5'in hoparlörleri çok iyi. Gsmarena'daki Loudspeaker'a verilen LUFS değerlerine göre karşılaştırıyorum. Yoksa diğer cihazları birebir deneme şansım olmadı.

Bu arada bu konu eskiymiş, isterseniz yeni konu açın aklınızda sorular varsa.
Son bir iki sorum daha olacak size.

Dolby Atmos ve Dolby Vision desteklediği yazıyor özelliklerinde sizinde bu ikisini deneme şansınız oldu mu? Dolby devreye girince alınan sesin ve görüntünün doğal olarak daha iyi olması gerekiyor. Siz denediyseniz sizce nasıl bir performansı var?

HDR 10+ özelliğini de deneme şansınız oldu mu?

Birde şuanda Android 13 yüklenilebilir durumda, Android 14 ise beta durumunda gözüküyor. Karşılaştığınız yada hoşunuza gitmeyen herhangi bir bug vs. var mıdır? Herhangi bir şeyle karşılaştınız mı?

Aklımda kalan sorular bunlar. Gsmarena'daki teste baktım, dediğiniz gibi sanki S23FE de basslar biraz daha dolgun gibi geldi bana. Bass'a önem veriyorum da seste.

Son bir iki sorum daha olacak size.

Dolby Atmos ve Dolby Vision desteklediği yazıyor özelliklerinde sizinde bu ikisini deneme şansınız oldu mu? Dolby devreye girince alınan sesin ve görüntünün doğal olarak daha iyi olması gerekiyor. Siz denediyseniz sizce nasıl bir performansı var?

HDR 10+ özelliğini de deneme şansınız oldu mu?

Birde şuanda Android 13 yüklenilebilir durumda, Android 14 ise beta durumunda gözüküyor. Karşılaştığınız yada hoşunuza gitmeyen herhangi bir bug vs. var mıdır? Herhangi bir şeyle karşılaştınız mı?

Aklımda kalan sorular bunlar. Gsmarena'daki teste baktım, dediğiniz gibi sanki S23FE de basslar biraz daha dolgun gibi geldi bana. Bass'a önem veriyorum da seste.
GT 2 Pro'nun segmentindeki rakiplerine göre ciddi derecede ekran kalitesi üstünlüğü var. Dolby Atmos ve Dolby Vision gayet iyi çalışıyorlar. DCI-P3 renk uzayını %100 olarak desteklediğinden ve 10 bit renk derinliği bulunduğundan dolayı; renk doygunluğu ve doğruluğu üst seviyede.

HDR10+ özelliği de güzel çalışıyor, izlenilen içeriklerdeki renkler oldukça canlı.

Android 13 ile birlikte arayüzde herhangi bir kasma donma vs. yaşamadım.

Şimdi son seste şu iki videoyu (1. video, 2. video) test amaçlı denedim, gerçekten çok ses çıkıyormuş, sesi kısmak durumunda kaldım, komşulara rahatsızlık vermemesi için. Dediğim gibi daha çok bluetooth kulaklık ile içerik tüketiyorum. Gayet net ve doyurucu bir sesi var. Ekstra bass beklentiniz varsa onu bilemem. Mesela Gsmarena S23 FE'nin hoparlörüne, Harman Kardon destekli Xiaomi 12'den daha iyi puan vermiş. Gerçekten kaliteli demek ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı