Realtek ALC662 iyi mi?

notcfn

Picopat
Arkadaşlar hepinize selam. Benim sorunum şu ki benim bilgisayarımdaki ses telefondakina göre daha kalitesizmiş gibi hissediyorum. Ayrıca bas açınca da telefonda gayet güzel ses gelirken bilgisayarda hem boğuk hem de sürekli değişiyor. Sizce sorun anakarttaki ses çipinden mi kaynaklı? Ses çipi Realtek ALC662. Anakartım da Esonic H61FDL2.

Ayrıca ses kalitesi ayarım da "stüdyo kalitesi" olarak ayarlı.

Sürücülerin doğru yüklendiğinden emin olun. Telefon yeni nesil ise içinde ses chipseti daha kaliteli olabilir o yüzden daha detaylı ses verir. Bilgisayardan kaliteli ses almak istiyorsanız ses kartına ihtiyacınız var.

ALC662 eski ve günümüz için iyi değil. Telefonun da yeni nesil ise arada ki farkı çok daha iyi anlıyorsunuzdur.
Sürücülerin doğru yüklendiğinden emin olun. Telefon yeni nesil ise içinde ses chipseti daha kaliteli olabilir o yüzden daha detaylı ses verir. Bilgisayardan kaliteli ses almak istiyorsanız ses kartına ihtiyacınız var.
Telefonum LG G5 SE. Birkaç hafta önce aldım. Eski telefonum Samsung Galaxy J2. İkisinin de ses kalitesi bilgisayardan daha iyi ama LG G5 SE Galaxy J2'den de iyi.

Telefonum LG G5 SE. Birkaç hafta önce aldım. Eski telefonum Samsung Galaxy j2. ikisinin de ses kalitesi bilgisayardan daha iyi ama LG G5 SE Galaxy j2'den de iyi.

LG G5 telefonunuzun yanında gelen Hi-Fi Plus DAC'i bilgisayara bağlayabilirsiniz. Mevcutsa tabii.
Ses kartı almanıza gerek kalmaz 32 Bit 384khz ses kalitesi sunar gayet başarılıdır.

O nerede oluyor?

LG G5 telefonunuzla beraber gelen bir ses işleme cihazı. Resim paylaştım o cihaz sizde var ise bilgisayarınızda kaliteli müzik dinleyebilirsiniz. Aksi taktirde bilgisayardan kaliteli ses almak istiyorsanız ses kartı almalısınız.

Dosya Ekleri

• 5a6b4e05964ca.jpg
    5a6b4e05964ca.jpg
    26,8 KB · Görüntüleme: 37
LG G5 telefonunuzla beraber gelen bir ses işleme cihazı. Resim paylaştım o cihaz sizde var ise bilgisayarınızda kaliteli müzik dinleyebilirsiniz. Aksi taktirde bilgisayardan kaliteli ses almak istiyorsanız ses kartı almalısınız.
O bende yok maalesef.

@Silinen üye LG deyince aklıma geldi, benim telefonumda alttaki kısmı çıkarınca pili çıkmıyor sadece alttaki kısım çıkıyor. Pilinin de çıkması gerekmiyor mu?

O bende yok maalesef.

Öyleyse ses kartı almak durumundasınız. Anakartınızda fazladan PCI yuvası olmadığı için harici ses kartı almalısınız. ASUS xonar U5 veya U7 öneririm. Daha uygunlar fiyatlı olanları da vardır fakat ses kalitesi dediğiniz gibi telefon ses kalitesine ulaşamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı