Realtek Audio Driver'ı kaldırma

Okidoki0

Centipat
Arkadaşlar benim aylardır mikrofon sıkıntım vardı (insanlara sesim kısık ve cızırtılı gidiyor) her gün farklı her türlü farklı çözümler arıyordum, hiç anlamadığım şekilde çözüm karşıma çıktı fakat her seferinde aynı işlemi uygulamak zorunda kalıyorum. Olay tam olarak şöyle gerçekleşiyor: Bu gördüğünüz B450M S2H Gigabyte anakart Audio Driver'ını yüklediğimde önce kaldırıp yeniden başlatıyor, ardından tekrar yüklüyordu. Ben bu driver kaldırıldığında şans eseri bir ses kaydı almak istedim ve gerçekten tüm ses kalitem, sesin kısık olması problemlerim ortadan kalktı fakat her seferinde otomatikman (bilgisayarı tekrar açtığımda ya da yeniden başlattığımda) aygıt yöneticisinde tekrar yükleniyor ki aygıt yöneticisinden cihazı kaldır desem de sesim düzelmiyor. Tam olarak şu 1. işlemi yaptığımda ses kalitem düzeliyor. Durum gerçekten karışık fakat kendi cümlelerimle anlatmaya çalıştım umarım anlamışsınızdır, ben bu işlemi sürekli yapmadan bu sorunu nasıl çözerim? Sanırsam çözüm Realtek Audio driverını komple kaldırmaktan geçiyor. Fakat ne yaparsam yapayım kaldıramıyorum. DDU ile kaldırdım, bilgisayar yeniden başladığında tekrar yüklüyor ve DDU ile kaldırdığımda da sesimdeki tüm sorunlar düzeliyor yani doğal olarak beni bozan şeyin Realtek Audio driver olduğunu düşünüyorum her iki şekilde de kaldırarak düzeldi çünkü.

1626183525150.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef hocam :( sorunun kurtuluş yolu tamamiyle Realtekten kurtulup Windows'un kendi sürücülerini kullanmak gibi geçiyor fakat her ne kadar otomatik sürücü güncellemeyi kapatma, indirme vs her türlü şeyi denemiş de olsam tekrar indiriyor.
Dostum sorununu galiba çözdüm.

Sürücüler güncel şekilde Realtek Audio Console'yi açıyoruz.Eki Görüntüle 1108878Mikrofona tıklıyoruz.
Eki Görüntüle 1108879
Aygıtın gelişmiş ayarlarına tıklıyoruz.Eki Görüntüle 1108881
Ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalmasını sağlayını açın.

Eğer sorununuz hala düzelmediyse

Windows ayarlarından ses ayarlarına girin.

Sağda mavi şekilde gözüken ses denetim masasına tıklayın.

Kayıt alanına gelin.
Eki Görüntüle 1108884
Mikrofon bassını en aza indirip mikrofon sesini fulluyoruz.

Buda olmazsa
Eki Görüntüle 1108885
Aynı şekilde dB azaltıp mikrofonu fulluyoruz.

Bu bilgileri internetten edindim umarım çözersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00