Realtek Çalışmıyor

Orkun Ünlü

Hectopat
Merhaba. Yaklaşık bundan 2 ay önce uzun uğraşlar sonucu aldığım bilgisayarım da beni aşırı rahatsız eden ve engelleyen bir sorun var. Başta her şey normaldi, anakart gayet ses iletiyordu. Ön kulaklık girişi çalışıyordu (mikrofonu bilmiyorum). Daha sonra ben telefon kulaklığımın mikrofonunu PC'de kullanabilmek için adaptör aldım, ayarlara baktım falan ve ses temelli giti, sadece önde kulaklık girişi vardı o artık çalışmıyor. Hiçbir şekilde ses alamıyorum. Mecbur monitörün girişini kullanıyorum. Anakart ses kısmında kafayı yedi diyebilirim. Baştan beri PC'de Realtek HD Audio yoktu. Belki bu sorunları çözer diye yüklemeye çalıştım defalarca yeniden başlatmama rağmen yeniden kurulum istedi, kısacası yüklenmiyor. Bilgisayarımın sesini, mikrofonunu kullanamıyorum. Bu Realtek'i sıfırlamanın bir yolu yok mu? PC'deki tüm sürücüler aşağıda ki fotoğrafta mevcut. Allah rızası için yardım edin ne yaptıysam olmuyor. Bu arada sorun mekanikl değil girişler tam, tamamen yazılımsal. Format olmadan bir çözüm istiyorum umarım vardır. Bu arada Realtek Digital Output görünürde ses veriyor ama bana ses falan gelmiyor. İyi forumlar dostlar.
Ekran Görüntüsü (2).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı