Realtek HD Audio Ön Panel Mikrofon Sorunu

enesbsk

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Harici mikrofonumu bir türlü çalıştıramıyorum. İnternetten araştırdığımda Win10 1803 sürümünde gelen mikrofon gizliliği diye düşündüm onu açtım ama düzelmedi. Realtek HD Audio'nun driverini güncelledim fakat sorun yine çözülmedi. Ardından Realtek HD Audio "Stereo Karışımı" seçeneğini devre dışı bıraktım yine düzelmedi. Ön panel jak saptamasını engelleyin seçeneğini işaretledim yine düzelmedi. Harici mikrofonu takmadığım zaman laptopun kendi mikrofonu düzgün bir şekilde çalışıyor fakat harici mikrofonu taktığımda sadece cızırtı geliyor fakat bu cızırtı dip ses olarak değil farklı bir ses olarak geliyor. Bir türlü bu sesi yok edemedim.

Kullandığım mikrofon iPhone headphone'yi çift jak ile mikrofona dönüştürüp kullanıyorum. Başka bilgisayarlarda düzgün şekilde çalışıyor fakat kullandığım laptopta çalışmıyor. Bu sorunu sadece ben değil bir çok kişi yaşıyor sanırsam, internette bir sürü konu gördüm ve çoğunda da çözüm bulunamamıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı