Başlıkta belirttiğim gibi, 10 kere format attım, 100 defa yeniden başlattım, programı kaldırdım tekrar yükledim.
Ne olduysa macunu yenileyip CPU'yu soketten çıkartıp tekrar taktıktan sonra oldu... Aklımda CPU ve motherboard kaynaklı bir sıkıntı gibime geliyor ama...
Ne yaparsam yapayım Realtek yüklenmek yerine NVIDIA monitör ses driverı yükleniyor sürekli.
Recep abi yemin ediyorum seni gördüğüme o kadar sevindim ki
Sanırsam sorun motherboard ile ilgili, bu zamanda yeni motherboard alamayacağıma göre, sanırsam pcyi satarım büyük ihtimal
Gerçekten umudum tükendi halen deniyorum ama olmuyor olmuyor ne yapıcam ya
Büyük ihtimalle işlemcideki anakarttaki HD Audio'yu kontrol eden pinlerden biri yamulmuş. İşlemciyi çıkarıp yakın çekimle pinlerinin fotoğrafını atabilir misin? AMD AM4 pin diyagramından bakıp doğrulayalım.
BIOS sıfırlamayı deneyebilir misin bir? BIOS pilini çıkardıktan sonra 2 dakika bekle ve geri tak. Eğer pili çıkarıp takmayı bilmiyorsan direkt BIOS'a girip sıfırlamayı dene. Daha sonra aygıt yöneticisine girip ilk iletideki gibi ses aygıtlarının ekran görüntüsünü gönder.
Ek olarak merak ettim. Şu aygıt yöneticisindeki ünlemli aygıtın donanım da kimliğini gönderebilir misin? Sağ tıklayıp Özellikler > Ayrıntılar > Donanım Kimlikleri yapacaksın ve listelenen kimlikleri göndereceksin.
High Definition Audio Device'ın donanım kimliğini gönderir misin?
Üzerine sağ tıklayıp "Özellikler > Ayrıntılar" yolunu takip et. Seçeneklerden "Donanım Kimlikleri"ni seçip listelenen tüm kimlikleri kopyala ve buraya at.