Realtek Mikrofon Ses İletme Sorunu

Emirhan1765

Hectopat
Arkadaşlar, birkaç hafta önce gayet normal bir şekilde kullandığım mikrofonlu kulaklığın mikrofonundan karşı tarafla iletişime geçemiyorum. Driverları güncelledim, olmadı eski drivera geçiş yaptım, sorun giderici denedim... Bir sürü yol denedim fakat düzelmedi. Kulaklığı PC algılıyor. Ayrıca çalışıp çalışmadıgını kontrol etmek için mikrofonun ayarlarından 'dinle' seçeneğindeki 'bu aygıtı dinle' tikini açtım ve konuşup kendi sesimi kulaklıktan duydum. Bu esnada yeşil çizgi ses yoğunluğuna bağlı olarak yükselip alçaldı. Yani mikrofon çalışıyor gibi gözüküyor fakat gerek ses kaydetmede olsun gerek karşı taraf olsun hiçbir şekilde sesimi iletemiyorum. Lütfen yardımcı olunuz. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Tamamen aynı. İnternette 2 gündür arıyorum ancak bir çözüm bulamadım. Bu aygıtı dinle seçeneğinde hem laptop dahili mikrofon hem de harici kulaklık mikrofonu çalışıyor ancak discord ve cs:go gibi oyunlarda sesimi karşı tarafa iletemiyorum. Bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Windows 10 kullanıyorsanız bunu uygulayın o halde: Ayarlar > Gizlilik > Mikrofon > Uygulamaların Mikrofonunuza Erişimine İzin Verin seçeneği aktif değilse aktif yapın. Eğer bu aktif olduğu halde sorun devam ediyorsa 'Mikrofonunuza Erişebilecek Uygulamaları Seçin' yazan yerde Cortana'yı aktif edin.

Windows 10 kullanıyorsanız bunu uygulayın o halde: Ayarlar > Gizlilik > Mikrofon > Uygulamaların Mikrofonunuza Erişimine İzin Verin seçeneği aktif değilse aktif yapın. Eğer bu aktif olduğu halde sorun devam ediyorsa 'Mikrofonunuza Erişebilecek Uygulamaları Seçin' yazan yerde Cortana'yı aktif edin.
Çok teşekkürler çözüldü sorun sağolun.

3 gündür uğraşıyordum. Çok çok çok çok çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı