Masaüstü bilgisayarımdan (Gaming), dizüstü bilgisayarıma (streaming) Source programıyla görüntü aktararak yayın yapmaktayım. Fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyorum: Görüntü aktarımı sırasında Görev Yöneticisi kaynaklarına göre ağ kullanımı iki bilgisayarda da ortalama %95 gibi bir kullanıma sahip. Bu da beraberinde oyunlarda ping sorununu yaratmakta. Problemle alakalı birçok metin okudum, video izledim fakat hiçbir olumlu sonuca ulaşamadım. Edindiğim bilgilere göre problemin kaynağının yerel ağ hızının 100 Mbps olması. Bunu 1 Gbps'ye çıkarmaya çalışsam da (Realtek PCI-e GBE family Controller özellikleri / gelişmiş / hız & ikili / 1.0 Gbps tam ikili olarak seçtim) olumlu bir sonuç alamadım (Realtek PCI-e GBE family Controller stuck 100 Mbps). Güncel nıc sürücüsünü de yükledim o da işe yaramadı. Sistemlerim için biri bir metre CAT5 biri 2 metre CAT6 kablo seçeneklerini kullandım ikisinde de olumsuz sonuç elde ettim (kablo fiyatları ucuz). Sizce hatayı nerede yapıyorum veya bu işi nasıl çözerim, yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
[/QUOTE]
Selamlar,
Öncelikle modem fiber hızı destekleyecek bir modem olmalı. Modem ile bilgisayar arasındaki kablo CAT6 veya CAT5e olmalı. Bu koşullar sağlanıp bilgisayardan 100 Mbps. Hız geçilemiyorsa; Realtek PCI-e GBE family Controllerin yapılandırma seçeneklerinden,"gelişmiş-enerji tasarruflu Ethernet" seçeneğinin devre dışı bırakılması gerekmektedir. Diğer seçeneklere dokunmanıza gerek kalmayacaktır. Böylelikle bilgisayarınız 1000 Mbps'lik hızı desteklemiş olacaktır.