Realtek Yazılımı Açılmıyor/Gözükmüyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Bilgisayarıma Realtek programımı kurmama rağmen ne bilgisayarın sağ alt köşesinde simgesi çıkıyor ne de başlattan aradığım zaman programa ulaşabiliyorum. Farklı farklı sürümleri kurdum yine aynı sorun. Bu forum üzerinde paylaşılanı da kurdum fakat yine sonuç hüsran.

Bilgisayarımda ses sorunum yok fakat programı kullanmam gerekli. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Anakart modelim: ASUS - M5A97 r2.0.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir ekleme de ben yapayım; eğer kullandığınız kulaklığın bir programı mevcutsa genellikle Realtek yazılımında herhangi bir ses girişi göremiyor, haliyle seslere oradan müdahale edemiyorsunuz.

Razer kulaklıklarda Synapse-Realtek arasında böyle bir çakışma olduğunu bizzat deneyimlemiştim.

Şöyle bir hata alıyorum;

1586091291031.png

DDU ile ses sürücülerini kaldır, bunu yükle;

Hocam sorunumuz muhtemelen aynı fakat çözümlerimiz nasıl olur bilmiyorum. Ben Windows 7 kullanıcısıyım. Jak giriş yerlerini değiştirmek için Realtek programına ihtiyacım vardı benim de sizin gibi. Sistemimle uyumlu olduğunu düşündüğüm (zannettiğim) bütün versiyonlarını teker teker yanlışlıkla indirdim ve en sonunda birinde çıktı karşıma. Yani ben sorunu sistemime uygun olan driver bulmakla çözdüm. Sisteminizle uyumlu driverı bulamıyor olabilir misiniz? (Çözümlerimiz aynı olmayabilir, paylaşmak istedim sadece)

Nasıl olduğunu anlayamadım ama bir şekilde sağ köşede Realtek simgesi ortaya çıktı :) Fakat şimdi sizden farklı bir yardım istiyorum.

Ben normalde hoparlör kullanan bir insanım. Telefon kulaklığını ise mikrofon olarak kullanmak istiyorum. Pembe renkli jak girişine taktım fakat mikrofonu kullanamıyorum. Bunu nasıl halledebilirim? :)

Nasıl olduğunu anlayamadım ama bir şekilde sağ köşede Realtek simgesi ortaya çıktı :) Fakat şimdi sizden farklı bir yardım istiyorum.

Ben normalde hoparlör kullanan bir insanım. Telefon kulaklığını ise mikrofon olarak kullanmak istiyorum. Pembe renkli jak girişine taktım fakat mikrofonu kullanamıyorum. Bunu nasıl halledebilirim? :)
Hocam pembe girişe taktığınızda mikrofonu kullanamıyorsunuz ama kulaklıktan ses geliyor ise Realtek'ten jak giriş saptamaları tikini kaldırın bu sorunu da yaşadım zamanında fakat telefon kulaklığını hem ses alma hem ses iletmek için kullanmayı çözemedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı