Reboot and select proper boot device hatası

Juppe Calden

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Yeni HDD aldım. Flash diske Windows 10 yazdırdım. Flash diskten HDD'ye yükledim. Ama HDD'den başlatılınca ''Reboot and select proper boot device'' hatası alıyorum. Eski laptopumdan söktüğüm HDD'yi taktığımda bilgisayar açılıyor ve yeni aldığım HDD'yi bilgisayarıma girdiğimde görüyor. Açılıyor, yazdırma ve silme yapabiliyorum. Ama yeni HDD'den baslatamıyorum. BIOS'tan değiştirmediğim ayar kalmadı. BIOS'u da güncelledim ama nafile. Disk bozuk değil. Uzerinde herhangi bi jumper falan da yok. Kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Boot Manager girdisini bulamadım BIOS'umda. UEFI kurulumunu mu yanlış yapıyorum acaba ? Windows 10'u flash diske yazma işlemini sizin videonuzdaki gibi aynı Rufus ayarlarıyla yaptım. Boot ederken de ''UEFI : Flash disk markası'' olanı seçtim. Windows kurulum ekranına girerken de anakartın simgesi geliyor. Anakartım B450 Tomahawk, en son BIOS güncellemesi yüklü.

BIOS'umdaki ayarlar aşağıdaki gibi;

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.40.jpeg

--- Boot mode select : LEGACY + UEFI iken;

1 ) Boot Option #1'i değiştirmek için çıkan seçenekler şu şekilde;

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.36.jpeg

''Hard Disk: WDC WD10......'' seçtiğimde karşıma: Reboot and select proper hatası geliyor.

2 ) ilk resimdeki en alt seçenek olan Hard Disk Drive BBS Priorities seçtiğimde karşıma gelen ekran:

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.33 (1).jpeg

--- Boot mode select : UEFI iken;

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.39.jpeg

1 ) Boot Option #1'i değiştirmek için çıkan seçenekler şu şekilde;

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.35.jpeg

Bu şekilde bıraktığımda kapanıp açılıp tekrar BIOS ekranına giriyor.

Advenced Başlığı bu şekilde:

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.32.jpeg

Integrated Peripherals başlığı altındaki ayarlar bu şekilde:

WhatsApp Image 2019-07-26 at 19.56.33.jpeg

Görmeniz gereken herhangi başka bir ayar varsa hemen resmini çekebilirim.
@Recep Baltaş imdaatt 😃😃

Son düzenleme:
Buradan indirin ISO dosyasını:

Windowsun kendi sitesinden indirmiştim. Dediğiniz linkten indirdiğim dosya ile de denedim. Yine sonuç aynı. BIOS'u UEFI moda aldığımda sadece flash diski görüyor. HDD'yi ne yaptımsa görmedi. B450 Tomahawk anakart kullanıyorum. 3. nesil Ryzen'lar ile kullanabilmek için güncelleme geldi, onunla alakalı bir durum olabilir mi acaba ? Eksik yada hatalı yapılmış bir güncelleme olabilme ihtimali var mıdır ? Artık aklıma başka birşey gelmiyor. En kötü ihtimalle attığım formatın videosunu çekip yükleyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni çekmiş olduğunuz bu videoda UEFI Windows 10 yüklerken sıkıntı çektiniz mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı