Reboot And Select Proper Boot Device Uyarısı

emmre3673

Hectopat
Daha fazla  
Beyler 3 senelik bilgisayarım son 1 hafta içinde donmaya başladı ben de bi format atayım dedim. Pek cok hatadan sonra en sonunda pc açıldı sonra kapattım fakat bir daha açamadim en sonunda bir bilgisayarcıya yolladım oda format atarken cok zorlandığını soyledi eve geldim gene donmaya başladı sorun nedir? Sorun hdd'de mi ekran kartında mı yoksa başka bir şeyde mi nasıl anlarım?
uploadfromtaptalk1405370270869.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim eski 7 yıllık bir sistemim vardı. Casper yetkili bayisinden babam almıştı. Aldığı yer şirketteki bilgisayarlara bakan yer olduğu için babam format atması için oraya yollamıştı. Arkadaş anakartı çatlatmış. 2 yıl boyunca donma sorunu yaşadım. En sonunda sorun anakartta dediler. Asus P5KPL AM-SE anakartı aldıktan sonra sorun çözülmüştü. Elinizde uyumlu anakart var ise takıp denemenizi öneririm. Bellekler dual ise tekini takıp deneyin. Sonrada diğerini takıp deneyin. Deneme yanılma yoluyla çözmenizi öneririm.

Bu sorunun bir de çok sebebi olabilir kardeşim. Sata kablon arızalı olabilir. Hdd arızalı olabilir. Anakartta bir sıkıntı olabilir. İşletim sisteminden kaynaklı olduğunu pek tahmin etmiyorum. Zira defalarca format atılmış. Deneme yanılma yöntemi ile bulacağız sorunu. Sata kablolarından başlayın derim ben. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbişi yokken donmalar yasadım iste bende dedim format atayım pek çok hata aldım bilgisayarcıya goturdum oda iste ugrasti eve geldim bidaha acamadim kabloda sıkıntı yok galiba bios olayini duydum az biosu kurcaladim fakat bu seferde pc açılırken 5 saniye sonra kapanıyor sonra yeniden açılıyor servise vermeyi dusunuyom ama garanti olmadigi icin fazla kitlerler gibime geliyor

Boot menusünden HDD' yi öne alıp denediniz mi? Eğer bios ayarlarıyla oynadıysanız ve yeniden açılıp kapanıyorsa, bios ayarlarını default a çekin. Daha sonra boot menüsünden hdd öne alıp çalıştırın. Eğer olmuyorsa hdd arızalı olabilir ama emin değilim, yanlış yönlendirmek istemem.

:D hayır sanki pc açılmamış gibi dedim ya başlata basıyorum ses ve ışık geliyo sonra gidiyo sonra geliyo böyle döngü devam ediyo

Büyük ihtimalle boot edecek bir şey olmadığından böyle yapıyordur. Tam emin değilim. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı