Reboot and select proper hatası

MertSerdar

Decapat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
79
Çözümler
1
Reboot and select proper hatası alıyordum. Aynı zamanda ekran gelmiyordu 5 açılmada bir. Artık illallah ettim bilgisayarı acıp RAM'i cıkar tak ve BIOS pilini cıkar tak yapmaktan. Dedim ki sorun bu düzeltirsin abi.(Tanıdığım da birisi 4 senedir?)Neyse adam tamam dedi Windows 10 zorlar bilgisayarı dedi Windows 7 kurmuş.(Formatlamış)4 gün oldu gene aynı hata acaba çakma ISO dosyası ile formatlamış olabilir mi? Çakma bir format yapmıştır belki. Lisansım var ama bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Neden gene aynı hatayı aldım?
 
Disk bağlantılarını kontrol edin.
Hard disk baglantılarını diyorsanız bugün açtım geri taktım oturduda yerine.Yani hard diskten yana bişe yok diğer herseyın de baglantısı yerinde.Zaten hersey normaldi birşeye dokunmadım bi anda oldu.İlkinde dondu bilgisayar hiçbirşey yapamadım yani Windows çöktü.Ama bu sefer hiçbişe yapmadım ve sistem hiç zorlanmadı da.Belki bilgisayarcı sahte yapmıştır.Arkadaşım başka bir yer önerdi,eğer kendim bişe yapamazsam oraya götürürüm.Sizin başka öneriniz var mı hocam.
 
Diskte bad sector hatası olduğu zaman bu hatayı veriyor. Yazılımsal bad sector olursa format ile çözülüyor. Ben format ile düzeltmiştim. Senin formattan sonra yine aynı hatayı veriyorsa ömrünü tamamlamış olabilir.
 
Diskte bad sector hatası olduğu zaman bu hatayı veriyor. Yazılımsal bad sector olursa format ile çözülüyor. Ben format ile düzeltmiştim. Senin formattan sonra yine aynı hatayı veriyorsa ömrünü tamamlamış olabilir.
Eski birşey zaten hocam 135 GB'lık.Hatta üstünde 250 GB yazıyor ama 135 GB nedense.Bir pc'ciyede sorup fikir danışayım bu olmazsa SSD alırım.Adam formata 50 TL istedi ona yanıyorum.
 
Eski ise o hata normal o zaman. PC parçaları satan yere sorarsan sana %100 bozuk diyecektir ve ürün satmaya çalışacaktır. Aynı hatayı aldığımda ben de HDD'yi söküp bilgisayarcıya götürmüştüm ve kendi cihazına takıp baktı, bana "bu bozulmuş" dedi. Eve gelip format atmıştım ve düzelmişti. Yani bozuk olsa da olmasa da sana ürün satmak için bozuk diyecektir. Yeni alırsan sende Windows kurulum DVD'si veya USB'si var mı? Bir daha 50 lira kazıklanmamak için kurulumu rehbere bakarak kendin uygularsın.
 

Geri
Yukarı